Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 16, 06:05

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 31 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Apie pašto ženklų kainas (skaityti visiems pardavėjams)
StandartinėParašytas: 2008 Sausis 20, 18:58 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Nesitikėkite, kad vaikystėje surinkti pašto ženklai yra verti milijono!

Taip, yra brangių pašto ženklų - tokių, kur už vieną galima sumokėti tūkstančius litų ar netgi daugiau. Tačiau jie nėra prieinami vaikams, bedarbiams, ar tiesiog paprastiems mėgėjams. Retenybių yra nepaprastai mažai, netgi kalbant vien apie senovinius pašto ženklus, pvz., vienam 100 litų vertės Vilniaus Antrosios laidos baltukui tenka koks dešimt tūkstančių 5 centų vertės vėlesnio periodo (1920-1940) laidų standartinių ženklų. Tikimybė, kad jūsų turimas pašto ženklas yra vertas 100 litų - tokia pat, kaip tikimybė, kad loterijos bilietas laimėjo automobilį.

Retenybės būtent todėl ir yra brangios, kad jų neturi beveik niekas. Tai, ką turite jūs, greičiausiai verta centų - būtent dėl mažos vertės jūs ir galėjote įsigyti šiuos ženklus.

Jau ne vienas kartas buvo, kai į šį forumą ateina žmonės, visiškai nesigaudantys kainose, besitikintys šimtų ar tūkstančių už ženklus, vertus centų, o paskui, juos įvertinus, kyla tragedijos ir pasipiktinimai, mes jums duodame trumpą orientyrą (kiti Laikas.lt senbuviai, tikiuosi, papildys):

Senoviniai lietuviški ženklai pagal kainas varijuoja, tačiau jei juos surinkote vaikystėje, ar teturite kokius 10-20, jų vertės, greičiausiai, bus labai nedidelės - 5-50 centų už pašto ženklą, ypač, jei jie yra antspauduoti, neturi vieno-kito dantuko, yra bent kiek apsitrynę ir t.t.. Nesitikėkite, kad patyrę kolekcionieriai (o būtent tokie čia renkasi) mokės parduotuvinę kainą - jie visada mokės ne daugiau, nei minimali kaina, už kurią tokius ženklus įmanoma gauti. Štai keli nebrangių lietuviškų pašto ženklų rinkiniai, kuriuos vargu, ar pavyktų parduoti po 10 litų (greičiau jau po litą):

Prikabintas failas:
stamp_516.jpg
stamp_516.jpg [ 48.86 KB | Peržiūrėta 2811 kartus(ų) ]


Prikabintas failas:
stamp_561.jpg
stamp_561.jpg [ 49.38 KB | Peržiūrėta 1955 kartus(ų) ]


Hitlerio atvaizdai ir Trečiasis Reichas - dažniausiai irgi yra pigūs, štai puikiai išlaikytas rinkinys, už kurį irgi vargu, ar gautumėt 10 litų:
Prikabintas failas:
hitlerio_galvos.JPG
hitlerio_galvos.JPG [ 31.93 KB | Peržiūrėta 1659 kartus(ų) ]


Štai panašus rinkinukas Caro Rusijos ženklų, vertas, ko gero, dar mažiau:
Prikabintas failas:
carine_rusija.jpg
carine_rusija.jpg [ 289.7 KB | Peržiūrėta 1871 kartus(ų) ]


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Apie pašto ženklų kainas (skaityti visiems pardavėjams)
StandartinėParašytas: 2008 Sausis 20, 23:15 
Atsijungęs
Visažinis
Visažinis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Gruodis 19, 11:19
Pranešimai: 3703
Tractor, dalinai tu teisus (iš didžiosios dalies :) ), bet visiškai nesutinku, kad už tokius kaip tuos Hitlerius ar rusiškus ženkliukus negautum bent jau panašios sumos pas mus, ypač už Hitlerius, neanspauduotus, tokiam stovyje manau, tikrai gautum, asmeniškai, kadangi dar suma nėra didelė (apskritai) aš dar ir pats nežinau ar neįsigyčiau jei labai reikėtų, kadangi ebay neapsipirkinėju tai kitų alternatyvų nelabai ir vistiek yra. Ne visi perka iš užsienio ir ne visi gyvena Vilniuj, ar Kaune, o jei visokio kitokio masinio naudojimo šlamšto jauseniai gali rast tiek sotinėj, tiek provincijoj, tai deja tokio dalyko kaip kolekcionavimo tas nepalietė :wink: (na be to bent Kauno CP filatelinėj parduotuvėj lankaus gan neretai, bet retai aptinku kažkokių tai lobių, ar kažką labai jau rimtesnio už žemą kainą, žodžiu ne ką geriau už pirkį). Tiesa dar neteko užsukt į įvairiuose miestuose, net ir mažesniuose, periodiškai vykstančius kolekcionierių susirinkimus, bet jei sąžiningai tai nelabai tikiu, kad kolekcionierių labiau spekuliantų susibūrime bus kas nors žymiai geriau :mrgreen: . Tai va taip žmogam iš mažesnių miestų norint tiesiog savo malonumui kažką kolekcioniuot tenka pirkti iš tų rupūžiokų spekuliantų už palyginus aukštas kainas :) , o kartu gan greit taip kyla kainos ir apskritai, nes kas norės parduot pigiau jei galima brangiai :) . Nors kalbant apie visokius skudurus (ta prasme tragiško stovio pašto ženklus) už nerealią kainą tai be abejo yra kvaila. Va tokį pavyzdėlį internete aptikau:

http://skelbimai.vtv.lt/3328498.html

Bent jau iš įdėtų nuotraukų sprendžiant visiškai nebrangūs ir taip ženklai, kurie jau yra ant tiek super tragiško stovio, kad vargu ar apskritai kas norėtų už dyką juos dėtis į savo kolekciją įvertinami LAAAABAI ir labai prabangiai :) - 200 ženkliukų (geriau vadint tiesiai - suglamžyto ir apiplėšyto popieriaus skiautėmis) "įsivertinti" 500 Lt :mrgreen: . Na tai čia tikrai drambliuko svajonė. Žodžiu jei jau svaikt su kainom galima tai tam reikia bent jau kokybiškų prekių ir šiokio tokio išmanymo, o ne svajonių apie tai, kad bent koks daiktas senesnis už patį pardavėją yra muziejinė vertybė :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Apie pašto ženklų kainas (skaityti visiems pardavėjams)
StandartinėParašytas: 2008 Sausis 21, 08:09 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
manau visi pritars kad tie zhenklai verti tiek kiek moka pirkejas :D o katalogai turi grynai rekomendacinio pobudzhio kainas ir realybej o ypach pas mus pirkyje jos skirasi keleta kartu :D

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Apie pašto ženklų kainas (skaityti visiems pardavėjams)
StandartinėParašytas: 2008 Sausis 21, 09:59 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Drs, Vikingai, čia ne apie tai, kokių fantazijų prisigalvoja kai kurie žmonės (dar geresnis pvz.: už pavienį SSRS 1979 metų ženklą nori 100 litų (pervertinimas maždaug 1000-2000 kartų): http://skelbimai.vtv.lt/3369721.html ). Šitą temą tiesiog sukūriau tam, kad tie, kas neįsivaizduoja kainų, staigiai atsidurtų realybėje. Beje, neatsižvelgiant į spekuliantų kainas Lietuvoje (spekuliantai būtent ir orientuojasi į tuos, kas atitolę nuo realybės), o tik žiūrint į realią vertę labiau prityrusių kolekcininkų akimis.

Beje, todėl, kad ši tema nukrypo nuo orientacinių kainų prie visokių filosofijų ir gyvenimo, siūlau skelti diskusiją, kad potencialiems pardavėjams mūsų samprotavimaisi nesipainiotųsi.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Apie pašto ženklų kainas (skaityti visiems pardavėjams)
StandartinėParašytas: 2008 Sausis 21, 12:51 
Atsijungęs
Visažinis
Visažinis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Gruodis 19, 11:19
Pranešimai: 3703
Tractor, moralas nepakeis tokių dalykų :) . Ir čia Vikingas kaip tik žiaurus, bet teisus ir tu pats, manau, klysti kalbėdamas apie patyrusių kolekcionierių manymus, kai vistiek tie daiktai greitai bus nupirkti už jų manymu gerokai per didelę kainą ir vėl pabrėžiu ne tiek dėl atitrūkimo nuo realybės, kiek patogios alternatyvos nebuvimo. Žodžiu kam rūpės būtent kolekcionierių filosofijos :) ? Šiuo atveju nebandau prisijunkt prie moralo spekuliantams, nes žinau, kad rezultatas geriausiu atveju bus tas, kad niekas apskritai nedės čia skelbimų. Tegul deda ir drambliukai, gi vistiek niekas nepirks jei jau bus labai nusvaikta (kaip paskutiniu atveju buvo), bet pažiūrėti gi nepakenks. Šiaip yra dalykas tas, kad kokybiškomis prekėmis dažniausiai prekiauja patyrę ir protingi spekuliantai (vieni labiau kiti mažiau) ir tu jų vistiek neįtikinsi tikriems kolekcionieriams naudingais, altruistiniais patarimais, kai jie pakankamai išmano praktiką :wink: . O dažniausiai senomis kolekcijomis prekiauja visokie drambliukai, kuriems ir turėtų būti skirta šita tema. Žodžiu tiem, kurie nelabai ką nutuokia. Deja tokiem po 1ct už ženklą vistiek nereikia ir jie geriau išmes tuos ženklus, jie iš to, kaip profai spekuliantai negyvena (ar neprisiduria prie kito darbo :) ) ir jie gali svajot apie savo milijonus vertą kolekciją, kad ir visą likusį gyvenimą... bet kitą kartą ir tokiam skelbime gali aptikt ką nors apie ką drambliukas nežino ir įsigyt už gerą kainą tau reikalingą daiktą, arba tokį, kurį tiesiog sunku gauti ir kaina tave dar tenkina. Sakyčiau nieko čia skelt nereikia, nes jei kalbėt be jokių prieštaravimų tai gausis labai šališka ir daugumai potencialių pardavėjų iškart atgrasi nuomonė. Juk visi pasakėm tik tai ką manom, o spręst tiem kas ką nors pardavinės.


-O čia jau offtopik-

Tačiau, atkreipiant dėmesį į tai, kad laiko forumas išaugo ir virto jei jau ne aktyviausiu, tai bent vienu iš tokių, kolekcionierių (bent filatelistų) susibūrimu, į jį neretai užsuka įvairaus plauko ir įvairios patirties turintys kolekcionieriai (ir potencialūs pirkėjai, ir potencialūs pardavėjai), tai gal vertėtų sukurti panašią pranešimų (Announcements) tipo temą skirtą pakalbėt apie įvarius konkrečius pardavėjus, skeliant į dvi dalis Lietuva ir Užsienis. Asmeniškai pastebiu ir tame pirkyje, kaip Lietuvoj tai dar pakankamai padorių pardavėjų. Tarkim doc4710, dažnai prekiauja tikrai labai kokybiškais (naujais) pašto ženklais, kurių kainos ganėtinai priimtinos (tiesa visokių išskirtinių perliukų pas jį nelabai rasi :( ). CCCP naujutėliai ženkliukai (turbūt ir visi kiti) pas jį yra pardavinėjami pagal Nestor stamps tinklapio orientacines kainas prilygintas litams (centai irgi nevirsta suapvalintu litu), Lietuvos tematikai taip pat neskiriamas labai išskirtinis dėmesys (paprastai 0.5 Lt), o tarkim nestandartinės formos monetos pas jį vien dėl to nekainuoja mažiausiai 5Lt :mrgreen: . Chuvak dažnai sūlo knygas, kaip eiliniam skaitytojui tikrai už gerą kainą ir knygos kokybiškos (aišku jei yra trūkumai apie tai informuojama), giedrius76 kartais pasiūlo populiarių (dėl to čia daugelio antkainiu specialiai pervirtinamų) JAV ir Kanados monetų neperpūstomis kainomis. Aišku jie uždirba ir įmanoma būtų pirkti iš užsienio pigiau, bet jų uždarbis toks, kad tikrai dar nera pikta mokėt prašomą kainą :) . Būtų galima tokius nuolatinius pardavėjus, kurie kažką siūlo už pakankamai padorias kainas išskirt, savotiškai pareklamuot ir padaryt pavyzdžiu kitiem, manau, nors minimali nauda būtų ir jiems ir mums, ir dar nedidelis akmenukas į piktybiškų spekuliantų daržą. Pirmas postas galėtų būti skirtas būtent nuolatiniams ir rekomenduojamiems pardavėjams, o kituose postuose būtų galima informuot ir apie šiaip įdomesnius vienkartinius skelbimus, kurie gali kažką sudominti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Apie pašto ženklų kainas (skaityti visiems pardavėjams)
StandartinėParašytas: 2008 Balandis 14, 17:03 
sweiki...gal kas pasakytymet,koki adresa,kuriuo galima kreiptis,del pardawimo markiu.?. =)


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema: Re: Apie pašto ženklų kainas (skaityti visiems pardavėjams)
StandartinėParašytas: 2008 Balandis 14, 18:06 
Atsijungęs
Visažinis
Visažinis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Gruodis 19, 11:19
Pranešimai: 3703
Dėti skelbimą į šitą forumą, http://www.pirkis.lt ar dar kur nors internete :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Apie pašto ženklų kainas (skaityti visiems pardavėjams)
StandartinėParašytas: 2008 Balandis 14, 21:53 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Arba dėti skelbimą į Laikas.lt kolekcionavimo pardavimų forumą :-)


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 31 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin