Irma, parašysiu tau vieną receptuką sriubos, kurią tradicine žuviene gal ir sunku pavadinti, bet tai irgi neblogas variantas, kai iš vakaro prisikepi žuvies, o ant rytojaus matai, kad nelabai kas ją nori valgyti...Jei pas tave darbe yra ukrainiečių, tai jie turėtų žinoti šį receptą, nes man jį davė vienas gamtos apsaugos inspektorius iš Ukrainos, pavadinęs ,,ukrainietiškais barščiais su žuvimi“/ taigi, jei ką...drąsiai galėsi pamaitinti kokį ukrainietį Amerikoje
/
Taigi: iš vakaro reikia pasimerkti stiklinę pupelių.
Kitą dieną jas verdi tokiame kiekyje vandens, kiek planuoji sriubos. Kol verda, pasiruoši daržoves: vieną burokėlį susipjaustai šiaudeliais, 2-3 bulves kubeliais, susmulkini svogūną. Paskui jau prasideda išsidirbinėjimas: visas daržoves apkepini keptuvėje ant augalinio aliejaus paeiliui ir dedi į verdantį puodą. / nors pagal mane tai galima ir nekepinti visko, tik burokėlį
/
Kol verda, toliau ruoši tokį užpilą sriubai: keptuveje ant aliejaus kepini sutarkuotą morką, paskui įdedi šaukštą miltų ir dar trupučiuką pakepini iki auksinės spalvos. Tada supili apie 2 stiklines pomidorų sulčių ir užvirini. Daržovės tuo metu puode jau turi būti beveik išvirusios, tai tą užpilą ir supili iškart į puodą. Dedi prieskonius: lauro lapelis, pipirai. Kai jau beveik viskas išvirę, sudedi gabaliukus keptos žuvies, perverdi kartelį ir viskas. Valgai su grietine + žalumynai. Čia gaunasi 4-5 asmenų šeimai. Sriuba labai soti, bet tikrai neriebi. Man skaniausia gaunasi iš karpio ir šamo.