Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 16, 19:51

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 44 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 30, 10:10 
Atsijungęs
Visažinis
Visažinis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Gruodis 19, 11:19
Pranešimai: 3703
Asha, tik nereikia čia, kad kaimo žmogelis mėsytę myli ir t.t. :) Jei sau vien tik daro tai aišku gal ir "myli", o jei kitam tai tas pats šventasis kaip ir eilinis darbuotojas skerdykloj. Sakau, betvarkių be abejo kai kuriose įmonėse būna, bet dauguma tokių jau yra sėkmingai likviduotos ir šiaip tiesiog subankrutavusios. Apie kelių metų senumo įvykius kalbi? Aš ir pasiūlysiu padirbėt bent paskutiniais metais ir pažiūrėt kokie yra tvarkos reikalavimai ir kaip jų drąsiai galima nesilaikyt :) . Jei daromi kažkokie pažeidimai nereikia net nuotraukų, tiesiog surašyt pagrįstą, kad ir anoniminį skundą VMVT, kas kur ir kaip ir greitu laiku laukt netikėto patikrinimo, po kurio kaip sakiau jei yra tokių nusižengimų pamatytume viską per TV.

Asha, manęs tu tikrai neerzini, labai įdomi diskusija :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 30, 10:25 
Atsijungęs
Visažinis
Visažinis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Gruodis 19, 11:19
Pranešimai: 3703
asha rašė:
Butent asmeniniai daiktai paliekami spintelese. Telefonai taip pat.Reikia apsirengti firmos rubais..pradedant nuo batu, baigiant kelnemis, svarkeliais. :lol:


A kaip manai, kokia būtų mėsytė jei personalas galėtų neštis į mėsos apdorojimo vietą ką nori, nuo cigarečių iki šūdo :D ? Be to ten gi tokia tvarka, kad net iš ceche bėgiojančių valkataujančių šunų, kačių ir ten miegančių bomžų daromos dešros :D .


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 30, 15:13 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Taip, del mobiliaku ten buvo atsakymas Vikingui.Sunu ir kaciu ten nera :D
Gerai, del kaimieciu sutinku. Tu irgi visokiu yra.Pati ne nuo visu piena perku.
Sita firma ar kuri kita, stambesne, nezada bankrutuoti ir niekada nebankrutuos del tokiu pazeidimu. Apie visokius vizitus yra perspejama , paruosiami "namordnikai" komisijai,t.t. t.t. "Pravalomas" takas.Komisiju, po teisybei, labai daug buna, bet... :P Drs, turetum zinot, kaip tai daroma..Visgi naujieji lietuviai taip dirba.. :)
Ivykiai , tiksliau, darbo technologija , tai pastovi, ka sakau- gero pusmecio ir maziau senumo.. :wink: Yra ir dar bjauresniu dalyku, apie kuriuos nesneku.
Drs, nereikia ir mesos perdirbimo imoniu. Betvarkes pilna bet kurioje gamyboje, susijusioje su maistu. Visur yra paradine ir juodoji puse.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 30, 16:13 
Atsijungęs
Visažinis
Visažinis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Gruodis 19, 11:19
Pranešimai: 3703
Asha, o va kodėl nešnekam? Kai nešnekam tai ir turim negerus dalykus. Dėl komisijų atvykimo numanymo tai taip, sakai tiesą (visgi ir tai verčia tvarkytis) ir idealios tvarkos nėra, čia net ginčytis neverta, na bet dėl stipenos ir tos maltos mėsos piktybinio darymo iš skerdienos atliekų ar juolabiau šūdų, 'šiek tiek' perdėtos :wink: .


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 30, 17:50 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Drs, na kad tu netiki :P
Sudus,kates, sunis, bomzus as atmeciau, nepainiokis ir nesisaipyk. :)
NEPERDEDU, sakau tau.. :evil: aisku, nesinori tiketi, bet yra kaip yra.Turejau siandien pokalbi su imoneje dirbusiais ir dirbanciais ta tema..
Viskas yra, taip kad desreliu su tam tikru procentu dveselienos valgeme ir as, ir tu. Supipirino, sudruskino, "kadagio uodegele" imete ir niammm :)
Buvo pas juos nuotykis ir su tusonka, kai pagedo saldytuvai. Vel sakysi- neimanoma? Imanoma,kodel neimanoma?
Mes suvalgeme. :wink: Perdirbo is antro karto,nes partija su pasmirdusia mesa grazino atgal, primaise geros mesos ir uzvakavo.., pakaitino, primete daug prieskoniu. Na ir realizavo Lietuvoje.
Kaip rukomos vistu kulseles? Visai nedaug. Bet cia gal taip reikia.Dumas gaunamas is kedro drozliu. Tas dumas dazantis rudai, gerai kimba. Perkaitina ir gatava.Ruda, grazu. O pries tai suminkstina jau legaliais spricais ileisdami kazko, cia nezinau.Ir informatoriai nezino :wink: Is virsaus nusileidzia tie spricai, isminga i mesa ir suleidzia skysciu. Is kg mesos pasidaro koks 1,5 kg.kaimo salygomis kai rukome vistas, aneikiek taip nesigauna, mesa buna zymiai rudesne ir labiau padziuvus.
Vat ir buna, kai suleidi dantis i ju rukyta kulsele ir istryksta kazkas...rudas..
Na, norit tikekit, norit ne. Jau sakiau, norit isitikinti- isidarbinkit kokiai porai savaiciu, gal ciut daugiau... :) Beje, is tos firmos lauk isejo kitur man artimi zmones. Siaip zinociau tiek, kiek ir tu, Drs, ir gal irgi sakyciau- nesamones!!.. :P
P.S. Gerai mesai kitoks demesys, cia apie siek tiek pigesnius gaminius.. :wink:
Na, uzteks cia zmonems pykint sirdi :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 30, 22:00 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Dėl kaulų, vidaus organų bei kremzlių permalimo, visa tai paverčiant "pieniškom", "daktariškom" ir pan. dešrom - čia ne makaronai ir ne iš nuogirdų. Senesniais laikais (vėlyvuoju sovietmečiu) gan skaitydavau techninę literatūrą, taigi mačiau ir technologinio proceso aprašymą, ir tų įrengimų brėžinius, ir privalumus visokius, ir tai, kas su jais malama. Beje, anos "pieniškos" ir "daktariškos" dešros, jei neklystu, ir yra grynai sovietinis išradimas, padarytas dar Stalino laikais, tik vėliau perimtas Vakarų šalyse.

Šiam tikslui nėra naudojamos įprastos mėsmalės, o gan sudėtingi malimo agregatai (kremzlių, gyslų, mėsos ir kaulų mišinį gerai sumalti keblu, nes sudedamosios pasižymi pernelyg skirtingom mechaninėm savybėm). Kiek atsimenu, tobulesni malūnai yra paremti malimo kameroje dideliu greičiu judančiais plieniniais šratais. Susidaro labai smulki vienalytė masė, kuri pagal poreikį paskui maišoma su krakmolu (užpildas), celiulioze (masei tvirtumą suteikianti medžiaga) ir pan., pridedama prieskonių, dažų, kad įgytų reikiamas skonines bei mechanines savybes, o paskui jau formuojama į "mėsos" gaminius. Žodžiu, kaip geriausiuose plastmasės fabrikuose.

Tarp kitko, jei ką... Yra paprastas perdirbamos masės tvermės dėsnis: perdirbama masė paverčiama į produktus bei atliekas. Tai vat, pabandykite padalinti skerdienos sudedamąsias, pagaminamų gaminių (įskaitant ir šunų bei kačių maistą) kiekius ir atsakyti sau į klausimą, kur gi tos atliekos? Pvz., kur dingsta gyvulių kaulai? Arba atsakykit į atvirkščią klausimą: kodėl gamintojas, kurio negali sukontroliuoti vartotojas, turi dėti į "pieniškas" dešreles kokią nors mėsą? :-)

Šiaip jau, kadangi dirbu gan artimoj srity (irgi su standartais, kokybės vadyba ir pan., tegul ir ne maisto pramonės), tai truputį žinau, kaip tai kontroliuojama. Tai vat...

Yra vienas momentas - gamintojui, aišku, neapsimoka, kad atsirastų dvėselienos ar pan., nes bet kuriuo atveju tai padidina rizikas ir išlaidas, tačiau dvėselienų perdirbimo sukontroliuoti beveik neįmanoma - bet kuri komisija gali nustatyti ne karvių mirties priežastį (ar padvėsė bevežant, ar buvo nudėta), o tik gamybos proceso veiksmingumą bei momentinį sanitarinių normų laikymąsi. Tikimybė, kad komisija pamatys, kaip iš sunkvežimio iškrauna dvėselieną ir ją paverčia dešra, yra nykstamai maža, net jei nėra ypatingai saugomasi. Taigi, tvarkingai tvarkantis, ir dvėselienas, ir pan. galima be problemų perdirbti, šitaip sutaupant labai nemažas sumas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Pirksiu rūkytą mėsą, dešrą - tik tikro kaimiško rūkymo
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 31, 02:07 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Liepa 19, 01:54
Pranešimai: 6101
Miestas: Kaimas prie Atlanto
tractor rašė:
Nežinau, kaip jus, ale mane jau užveikė maksimose, rimiuose, norfose ir t.t. pardavinėjamas brudas, kurį parduotuvės bei gamintojai vadina "rūkyta mėsa". Nuo to mėšlo tirpale mirkyto brudo jau bloga darosi. Ir baisiausia, kad tikros rūkytos mėsos, atrodo, jau neliko netgi Kalvarijų turguj - paskutinius kartus ten pirkta šalto rūkymo mėsytė paaiškėjo irgi besanti mėšlo tirpale mirkytu brudu. Paskutiniu metu tą brudą jau skiriu ne tik iš skonio, bet netgi iš išvaizdos.

Taigi, jei yra čia kokių ūkininkų, tai labai prašau pasiūlyt man rūkytos (šalto rūkymo) mėsos. Kadangi panašiai mėsos ieškosi ir keli kolegos iš mano darbo (o gal ir forumiečiai?), manau, kad ūkininkui, mokančiam gerai ir skaniai rūkyti mėsos gaminius, būtų visai proga atidaryti naują pardavimo kanalą, orientuotą į išrankius pirkėjus.



Tractor ui į Amerikę Tave reikia vyti, po poros metelių tą šlapime mirkytą mėsikę valgytum apsiputodamas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pas mume kai nėra, tai kai grįžtu į Lietuvą tai net bijau į tą pusę eiti, bo teip skaniai atrodo ir kvepia. Tikrai mintys tokios nelenda. Vat ką reiskia geras gyvenimas......... :lol: :lol: :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Pirksiu rūkytą mėsą, dešrą - tik tikro kaimiško rūkymo
StandartinėParašytas: 2007 Lapkritis 1, 14:08 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007 Rugpjūtis 13, 18:44
Pranešimai: 140
Irma rašė:
tractor rašė:
Nežinau, kaip jus, ale mane jau užveikė maksimose, rimiuose, norfose ir t.t. pardavinėjamas brudas, kurį parduotuvės bei gamintojai vadina "rūkyta mėsa". Nuo to mėšlo tirpale mirkyto brudo jau bloga darosi. Ir baisiausia, kad tikros rūkytos mėsos, atrodo, jau neliko netgi Kalvarijų turguj - paskutinius kartus ten pirkta šalto rūkymo mėsytė paaiškėjo irgi besanti mėšlo tirpale mirkytu brudu. Paskutiniu metu tą brudą jau skiriu ne tik iš skonio, bet netgi iš išvaizdos.

Taigi, jei yra čia kokių ūkininkų, tai labai prašau pasiūlyt man rūkytos (šalto rūkymo) mėsos. Kadangi panašiai mėsos ieškosi ir keli kolegos iš mano darbo (o gal ir forumiečiai?), manau, kad ūkininkui, mokančiam gerai ir skaniai rūkyti mėsos gaminius, būtų visai proga atidaryti naują pardavimo kanalą, orientuotą į išrankius pirkėjus.



Tractor ui į Amerikę Tave reikia vyti, po poros metelių tą šlapime mirkytą mėsikę valgytum apsiputodamas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pas mume kai nėra, tai kai grįžtu į Lietuvą tai net bijau į tą pusę eiti, bo teip skaniai atrodo ir kvepia. Tikrai mintys tokios nelenda. Vat ką reiskia geras gyvenimas......... :lol: :lol: :lol:


Chikagoje galima nusipirkt ir lietuvishku skilanduku, ir lashinuku, ir ko tik shirdis geidzia, pasirinkimas tikrai didelis, taip pat yra pora zmogeliuku kurie isirenge rukyklas, ir pagal uzsakyma gali pagamint norima mesyte, ar zuvi.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 44 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin