Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2025 Liepa 17, 00:23

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 45 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Kaip policija kovoja su telefoniniais sukčiais
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 3, 22:55 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Žodžiu, nežinau, kur rašyti, tai parašysiu į čia. Gal kas paaiškins, nes žinau, kad yra teisės ir teisėsaugos ekspertų mūsų tarpe.

Gavau šiandien vakare SMS žinutę, iš tel. numerio +370636553436, turinys toks:

Mama skubiai paskambink siuo numeriu, 863653436,mane sulaike policija.

Aišku, paskambinau į 112, kažkoks vyrukas atsiliepė, pasakiau jam, kad gavau tokią žinutę, o jis man sako: "Tai nueikit į artimiausią policijos komisariatą ir ten parašykite pareiškimą". Sakau jam - "o tai ką, negi niekam neįdomu, taigi galėtų pagauti tokius sukčius, tik ką pranešimas gautas, galiu bent jau numerį pasakyti". O jis man vėl: "Tai eikit į policijos komisariatą ir parašykit pareiškimą". Tada tiesiai paklausiau - "Taigi suprantate, kiek tai trunka ir kiek tai vargo?" Vyrukas visai žmogiškai taip ir sako: "Taip, suprantu. Bet kol nėra pareiškimo, policija tokių dalykų netiria ir vienintelis būdas - tai parašyti pareiškimą".

Paskui jau pabandžiau skambtelti tiems SMS siuntinėtojams - galvoju, jei jau policija bejėgė, tai bent aš pasismaginsiu - makaronus pakabinti moku gerai, dėl susitikimo susitarčiau, etc. - bent jau toks gautųsi kerštas, kad vargo jiems suteikt... Prisiskambinti, deja, nepavyko - pirmiausia buvo užimta, o paskui ilgai nekėlė ragelio...

Žodžiu, man klausimas filosofinis pasistojo: ar įmanoma kovoti su nusikalstamumu, jei yra tokios biurokratinės užtvaros? O gal tiesiog ta 112 pagalbos tarnyba nežino kažko? Aš tai suprantu labai paprastai - viens du, ir sučiupai tokį. Juolab, kad ir aš gal padėčiau, ir teisme paliudyčiau, jei nereiktų kęsti visokių didelių biurokratinių vargų - juk tam ir skambinau į tą 112...

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 4, 00:06 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

as savo istorija truputi veliau papasakosiu.
laukiu finalo :D

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 4, 05:59 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

tractor>pagalbos telefonas? pagalbos telefonu ir kalba ta pati teisesauga, o va kaip jau ji skirsto pranesimus - sitas turbut aiskus dalykas jiems patiems..

viens is bajeriu buvo, kai skambinau del gaisro - paskambinu 112, sako tarnyba klausom, sakau va cia ir cia - gaisras. Sako, a tai prie ko cia mes?? sako tu i gaisrine ir skambyk...sakau-a tai perduot negalit?..tai tipo-eeee...nelabai..karoce skambyk gaisrinei...sakau ok, bet nezinau koks telefonas is tele2...tai diedie operatorius isgirdau kaip per peti paklause kolegu: xebra, nezinot koks tele2 gaisrines telefas?.......zinoma, nieks nezinojo, o kol susiradau ta numeri ir paskambinau, tai ne tik kad spejo jiems pranest, bet ir spejo gaisrininkai atvaziuot...

o kalbant konkreciau...irgi, buvo situacija, cia biski anksciau, bande mane uzpult xebryte tokia..ir apsinarkasinusi ir gatava...paskui sedo i masina ir nuleke iki parduotuves dasipirkt...paskambinu pareigunams...sakau va-puole, dabar sedo i masina VISI girti ir nuvaziavo iki tos pardes uz kokiu 3km (komisariatas uz 4,5 km), sakau imkit....o tie..eee, tai masinu neturim, atvaziuokit i komisariata, parasykit pareiskima, tada aiskinsimes.... sakau, pala pala...o tai jie tai gris, gal dabar jau rimtai puls??...dainele ta pati..auueemm..visi isvaziave,neturim su kuo atvaziuot..... nu...ir kagi galima pasakyt is to?..... ko gero reikia dziaugtis, kad ten turintys smegenu pasitaike ir as dar gyvas? :?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 4, 08:32 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

na aishku chia ne pasiaishkinimas bet gaunant max 1200-1300 algos niekas nenori subines krutint del kazhkokiu ten sukchiu ...

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 4, 09:23 
Atsijungęs
Site Admin

Viki, tai nepasiteisinmas, nors as ir suprantu is zmogiskos puses.
As sia vasara irgi pasijutau daugiavaikiu tevu. Skambinejau i 112 ir saziningai pranesdavau apie kiekviena ivyki. (akmenukas i berniuku darza) Kai atsiliepdavo mergaite, viska uzregistruodavo, paklausdavo ir t.t. kai atsiliepdavo berniukais, budavo nesamones, kaip ir su tractoriumi.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 4, 10:14 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

panashiai ir man vazhiuoju zhiuriu tamsoj pakelej mashina stovi keistai pasvirus nieko nera durys atviros ... paskambinau policijai sakau patikrinkit gal vogta ar kas ten atsitike tai vos ne debilu ishvadino ir mazhdaug ko tu chia mums skambini ...

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 4, 13:36 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Liudna isties skaityti tokius atsiliepimus apie policija, bet taip jau yra. Kas del 112 tai man irgi tas labai netinka, kad ten paskambini del gaisro ar greitaja issikviesti o jie net nesivargina tave sujungti ar dar kanors o tik pasiulo skambinti kitur!

Kas del tractor situacijos pareigunai vistik turejo reguoti i tavo skambuti ir atvykti.

LR Policijos veiklos istatymo 21str. 2dalyje pasakyta: Policijos pareigunas gavęs pranešimą apie daromą nusikalstamą veiką ar kitokį teisės pažeidimą arba pats būdamas įvykio liudininku, turi imtis neatidėliotinų priemonių užkirsti kelią daromai nusikalstamai veikai ar kitam teisės pažeidimui...

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 4, 15:33 
>> Liudna isties skaityti tokius atsiliepimus apie policija,
>> bet taip jau yra.

- negi ten jų niekas netikrina? mano žiniomis viskas įrašinėjama.

8)
p.s.
Aišku tų įrašų nieks netikrina.
Taip atleidus keletą iš darbo - pasitaisytų...

Į viršų

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 45 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: