Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 16, 20:52

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 60 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Rugsėjis 12, 12:51 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Drs rašė:
Bet gal žvelgiant iš mūsų taško ir geriau, kad moterys nėra tiesiog mėsa, o vyras vien tik plėšrūnas :roll: ?

Gerokai metelių atgal atskaičiavus ir pas mus moteris buvo kitokia. Tai buvo sąmonėje- paklust vyro sprendimams, rūpintis savo moters priedermei priklausančiais reikalais. Nežinant, kad gali būti kitaip, kitokių sprendimų ir negalėjo būti. Tai šiandien mes įsivedam terminus- moteris "mėsa" ar vyras "plėšrūnas", kai paragavom , kas yra nebūti tuo. Bet viskas turi du galus, jei nėra apskritimas. Feminizmas smogia tiek moteriai, tiek vyrui antru galu , ir gana skaudžiai. Visos pasekmės matosi šiandien.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Rugsėjis 12, 12:55 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
sraigute rašė:
Nagi, man rodos vyrus auklėja moterys, tai pačios subobėjusius vyrus ir išaugina savo marčiom :?


Taip jau gaunasi, tik auklejime vyriškumo mokyklos mokytojas yra būtent tėvo pavyzdys.O kai tokios nebėra, mokytojos vaidmenį tenka perimti motinai. Tai ypač aktualu ir nepilnose šeimose,kurių šiandien labai daug, kur įvykusios skyrybos ar kitos netektys , ir kai vaikai lieka su motina. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Rugsėjis 12, 13:16 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Vikingas rašė:
beje rytu kulturose moteris "zhino savo vieta" ir tam nereikia jokiu kumshchiu.... nei musulmonai nei kinai su japonais savo zhmonu nemusha na bent taip masishkai kaip vakaru kulturoje jau neshnekant apie rusija ir visa postsovietini lageri :D


Kad nėra už ką jos ir mušti, bet man atrodo, kad muša..
Tradicinis musulmoniškas pasaulio suskirstymas atsispindi net arabų kalbos gramatikoje: ten pirmoje vietoje – vyrai, antroje – moterys, o trečioje – visa, kas liko (nepamirštant žvėrių ir daiktų). Antra ir trečia vietos gramatikoje labai dažnai eina išvien. Ponas Kelleris( mokslininkas, arabistas) vidurkį išvedė tokį: svarbiausia moters funkcija musulmonų pasaulyje – gimdyti vaikus; antroje vietoje – tenkinti seksualinius vyro poreikius ir geidulius; trečioje – patarnauti namie.

O kaip su žmonų skačiumi?ir žinojimu, kad vyras lanko dar kitas moteris?

Korane pasakyta, kad kiekvienas vyras turi teisę turėti keturias žmonas. Neprivalo, bet gali. Profesoriaus nuomone, tai istoriškai susiklostęs dalykas, kai per karus atsirasdavo vyrų deficitas. Gal dabar tai ir gali pasirodyti „ne laiku ir ne vietoje", bet Korano keisti nevalia. Todėl paliekama kiekvieno vyro nuožiūrai. Keturios žmonos nėra vien neišpasakytas džiaugsmas. Vyras kiekvienai privalo atnešti po mahrą ir jomis bei vaikais pasirūpinti, tad našta iš tiesų didelė. Be to, nevalia vienos kurios išskirti: privalo reguliariai „lankyti" visas. Kai Emyratuose vieno mane džipu po dykumą aukštyn kojom ir pilvu žemyn pakračiusio pakistaniečio paklausiau, ar tikrai čia visi turi po kelias žmonas, tas man atsakė, kad tikrai ne. Bet pasiturintys diedai tą dažnai daro, nes taip, pavyzdžiui, padeda našlėms išlaikyti jų vaikus. Kitas dalykas – sugyventinės arba vienadienės moteriškės. Jų skaičius neribojamas. Ponas Kelleris vėl prisiminė vieną savo mokinę, kuri jam sakė, jog niekaip negali pasipriešinti savo musulmonui vyrui, kuris „kartais grįžta po kelių dienų ir tiesiai šviesiai pareiškia, kad buvo su kita moterimi". Kokia – nesvarbu ir ne tavo reikalas. Apie kokius nors europietiškus antausius nė nesvajok – tiesiog tavo vieta ir teisės kitokios. Čia neatsispyriau pagundai paklausti, negi islamo pasaulyje vyras negali atsidurti po moters padu? Karelas Kelleris nusikvatojo. Jis pasiūlė paskaityti „Tūkstantį ir vieną naktį". Toje pasakų, tiksliau, tautosakos knygoje aiškiai matyti, kad būna visko. Profesorius priminė, jog musulmoniškame pasaulyje labiau už manekeniškai išsiliekninusias gulbes vertinamos apkūnesnės moteriškės. Jei kartais vyras tesveria vos 60 kg, žmona pasitaiko kokių 100 kg, o charakteris irgi „panašios svorio kategorijos"..? Ponas Kelleris sako, kad tai sunku iš šalies suuosti, nes moters užguitas vyras laikomas mulkiu, tad kas gi tokios šimtakilograminės paslapties nesaugos.

Bendrai, labai geras straipsnis- laiškas:

http://www.moteris.lt/02kovas/articles/praha.htm


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Rugsėjis 12, 16:39 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
O kaip su žmonų skačiumi?ir žinojimu, kad vyras lanko dar kitas moteris?

tai kad tokia tradicija ir niekas ten per daug nbepergyvena... aishku visokiu aistru ir serialu gal buna bet tokia jau tradicija... beje ne shiaip sau ... kadangi nuo seno musulmonai karingi todel daug vyru zhudavo ir dabar zhusta karuose ir panashiai todel moteru daug daugiau nei vyru ... patys darykit ishvadas ...

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Rugsėjis 15, 12:54 
Atsijungęs
Aktyvus dalyvis
Aktyvus dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007 Kovas 12, 05:44
Pranešimai: 429
beje is istorijos vadovelio prisimenu viena Korano punkta (jei taip galima pasakyti)
Vyras gali tureti ikisantuokiniu santykiu, bet moteris ne.
man naturaliai kyla klausimas SU KUO JIS TADA TUOS SANTYKIUS GALI TURETI? neistikimybe baudziama ir draudziama, merginos, kurios praranda nekaltybe iki vestuviu irgi baudziamos. tai kas lieka tiems vargsams vyrukams? Turistes, prostitutes (jei ten tokios yra) ar dar kas?

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Rugsėjis 15, 12:57 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Egliuk, yra ten toks variantas, kaip laikina santuoka. Ta prasme, susituokia kokiai dienai ar kelioms, o paskui išsiskiria - Islamas skyrybas leidžia. Taigi, prostitucija realizuojama per tokį iškreiptą santuokos mechanizmą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Rugsėjis 15, 14:52 
Tractoriau,man regis religijos sako teisingus dalykus,bet zmogai jas iskraipo.Pvz.,krikscionis nera "netikelis",bet musulmonu mulos,bent jau ju bendroji opinija priskiria juos siai kategorijai.Tuo tarpu,kai "netikelis" - zmogus neturintis ar varantis Dieva is saves.Lygiai taip pat,kaip ir krikscioniskas tikejimas ragina "atsukti kita zanda" ,kai "jie nesupranta ka daro",o ne bet kuriuo atveju.Ir visai nedraudzia kirsti i ragus jei reikia gelbeti save.Netgi turi ta daryti,jeigu kitoks veiksmas nuodeme.Todel tas apibrezimas,pabreziant,girdi kariaujame ne su musulmonais,o su islamiskaisiais teroristais koks tai politkorektiskumo kastratas.Kariaujame su teroristais ir jiems prijauciantiems.Musulmonu bendruomenes pasmerke juos ir atskyre nuo islamo?Ne!tik isreiske apgailestavima "nekaltoms aukoms"(gal teko girdeti,kad koks mula paskelbtu islamiskuosius teroristus "netikeliais"?Toks ilgai negyventu)Reiskia jie prijauciantys ir tuo pagrindu turi buti deportuoti is su islmiskuoju teroru kariaujanciu saliu.Tik beda ta,kad jos neturi ryzto tai padaryti ir augina gyvate po kaklu toliau.


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema: Re: Islamas ir jo pasaulėžiūra
StandartinėParašytas: 2008 Kovas 28, 18:51 
o kiap jus manote,kuri agresivesne-musulmonu salys ar vakarai?


Į viršų
  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 60 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin