Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 17, 00:23

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 10 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: indigovaikai
StandartinėParašytas: 2007 Kovas 24, 19:47 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007 Vasaris 22, 19:24
Pranešimai: 1840
Miestas: Šiauliai
indigo simbolizuoja gebėjimą iš pirmo žvilgsnio nesusijusius dalykus atrasti, pamatyti ir suvokti kaip nedalomą visumą. Tai ŽINOJIMAS, nežinant, iš kur jis. Tai gebėjimas pažvelgti visais šviesos aspektais ir atskleisti tai, kas anksčiau buvo tarsi už storos uždangos. Indigo – tai žinojimas, kodėl esi čia.

Tie, kurie mato ir fotografuoja auras, pastaruoju metu pastebi keistą reiškinį, vadinamąjį "Indigo vaikų" fenomeną. Indigo – tai tokie vaikai, kurių auros yra krištolinės spalvos, t. y. tokios, kokių anksčiau Žemėje dar nėra buvę. Masiškai Indigo vaikai ėmė gimti maždaug apie 2000 metus, ir visiškai nesvarbu, kokiose šeimose – vienodai sėkmingai krištolinukai gimsta ir alkoholikų, ir inteligentų šeimose. Šiuos reiškinius analizuojantys žmonės daro išvadą, kad Žemėje ėmė rastis naujos, gerokai aukštesnės kokybės sielos, subtilesnės už dvidešimtojo amžiaus sielas. Gal Kūrėjas tuo būdu bando apsaugoti pasaulį nuo totalinio susinaikinimo, pamatęs, kad anksčiau sukurtasis sielos variantas nedavė tokių savaiminės dvasinės raidos rezultatų, kokių buvo tikėtasi. Ir dar šie aurų tyrinėtojai konstatuoja, kad gyventi tiems krištoliniams vaikams bus nelengva, nes juos įvairiais griežtais, pasenusiais metodais bandys mokyti ir perauklėti XX amžiaus auklėtojai.
INDIGO VAIKAI
Indigo vaikas – tai berniukas ar mergaitė, pasižymintis neįprasta psichologine charakteristika bei ypatingu elgesiu. Tai naujos vaikų kartos atstovai. Dažnai maištaujantys prieš valdžią, nekonformistiški, ypatingai emociškai, kartais ir fiziškai jautrūs, talentingi, gabūs, pasižymintys gera intuicija, dažnai turintys hiperaktyvumo diagnozę, arba labai empatiški, užjaučiantys, arba labai šalti ir bejausmiai, ne pagal metus pasižymintys protu vaikai.

Indigo vaikai šiame pasaulyje susiduria su daugybe sunkumų. Jų ypatingą jautrumą sunku suprasti ir priimti tuo nepasižymintiems tėvams. Jų gabumai taip pat neįprasti. Jų nekonformizmas ir nepaklusimas disciplinai sukelia įvairių problemų vaikystėje bei suaugystėje.
Ar Jūsų vaikas Indigo?
Ar Jūsų vaikas atėjo į šį pasaulį, atsinešdamas karališkumo jausmą (ir taip besielgdamas)?
Ar Jūsų vaikui būdingas jausmas, kad jis nusipelnė būti čia?
Ar Jūsų vaikas pasižymi aukšta saviverte?
Ar Jūsų vaikui kyla sunkumų, susidūrus su disciplina ar valdžia?
Ar Jūsų vaikas atsisako padaryti tam tikrus nurodytus dalykus?
Ar laukimas eilėje yra per sunkus Jūsų vaikui?
Ar rituališkos sistemos, nepasižyminčios kūrybiškumu, Jūsų vaikui sukelia frustracijos jausmą?
Ar Jūsų vaikas atranda geresnių būdų, kaip ką nors atlikti namuose ar mokykloje?
Ar Jūsų vaikas nekonformistiškas?
Ar Jūsų vaikas nereaguoja į "kaltės" discipliną (pvz. "Palauk, kol namo grįš tavo tėvas ir pamatys, ką tu padarei")?
Ar Jūsų vaikui greitai pabosta paskirtos užduotys?
Ar Jūsų vaikui būdingi dėmesio sutrikimo simptomai?
Ar Jūsų vaikas ypatingai kūrybingas?
Ar Jūsų vaikas pasižymi gera intuicija?
Ar Jūsų vaikas jaučia stiprią empatiją kitiems?
Ar Jūsų vaikas anksti išvystė abstraktų mąstymą?
Ar Jūsų vaikas labai protingas?
Ar Jūsų vaikas labai talentingas (arba gabus)?
Ar Jūsų vaikas svajotojas?
Ar Jūsų vaiko akys atrodo senos, išmintingos ir gilios?
Ar Jūsų vaikas dvasingas?
Jei bent į 10 klausimų atsakėte taip, Jūsų vaikas tikriausiai Indigo. Jei atsakėte taip į daugiau nei 15 klausimų, Jūsų vaikas iš tiesų gali būti Indigo.

Autoriai pastebėjo, jog Indigo vaikai gimsta visame pasaulyje, nepriklausomai nuo rasės, turtinės nelygybės, kalbos ar religinių įsitikinimų. Be to, reikia pabrėžti, jog šis fenomenas sparčiai plinta. Daug rimtų mokslininkų iš įvairių pasaulio šalių susidomėjo šia problema ir pradėjo tyrimus. Anksčiau apie tai nešnekėta, nes naujasis reiškinys yra perdėm „keistas“ šiuolaikinei psichologijai, kuri žmogiškąją prigimtį laiko nekintama. Paprastai žmonės tiki evoliucijos procesu, tačiau tik ta jo dalimi, kuri jau įvyko. Evoliucija, kuri vyksta šiais laikais, nėra priimama. O to, kad į Žemę ateina nauja žmonijos sąmonė, kuri reiškiasi mūsų vaikuose jau šiandien, konservatyvioji mintis apskritai neprileidžia.

Tačiau galima taip pat pabrėžti, jog pagaliau surinkta pakankamai medžiagos ir tėvai, auginantys Indigo vaikus, jau gali gauti kai kuriuos atsakymus.
Daugelis Indigo vaikų yra hiperaktyvūs
Nors daugelis Indigo vaikų yra hiperaktyvūs, tačiau:
Ne visi hiperaktyvūs vaikai yra Indigo ir ne visi Indigo yra hiperaktyvūs.

Šiuos dalykus būtina stipriai pabrėžti, nes Naujiesiems vaikams dažnai diagnozuojamas ADD arba ADHD sindromas ir jų problemos pradedamos spręsti medikamentų pagalba. ADD (Attention Deficit Disorder) - sutrikimas dėl dėmesio trūkumo ir ADHD (Attention Deficit Hyperaktyve Disorder) - hiperaktyvus sindromas, sukeltas dėmesio trūkumo yra sutrikimai, gydomi ritalinu. Paprastai viskas vyksta taip: tėvai nesusitvarko su „keistaisiais“ vaikais ir nuveda juos pas psichologus, kurie iš karto diagnozuoja ADD ar ADHD ir išrašo vaikui medikamentus. Vaikas užslopinamas, tėvai ramūs, nes nebeturi problemų. Viskas būtų buvę gerai, jei nebūtų pastebėta vaistų neigiama veikimo pusė. Vaikai nurimsta, tačiau kieno sąskaita? Tėvams ramu, tačiau vaikų „sprogimas“ tik atidėliojamas. Vaistai visų problemų neišsprendžia.

Tokiu atveju, tėvai veda savo vaiką pas kitą psichologą ir vėl prašo pagalbos. Jei šį kartą jiems pasiseka, tai pacientas apžiūrimas atidžiau. Su juo atliekama daug įvairių testų: intelekto, asmenybės, atminties ir kt. Po tokių testų už galvos susigriebia ne tik psichologas, bet ir patys tėvai. Pasirodo, jog vaikas, kuriam anksčiau buvo nustatyta ADD arba ADHD diagnozė ir kuris buvo ne kartą paliktas antriems metams kartoti kurso, kuris laikomas nepaklusniu ir apskritai nemokytinu, turi aukščiausią intelekto testo įvertinimą ir vidutiniškai išmano vidurinėje mokykloje dėstomus dalykus. Kaip čia yra, kad pats prasčiausias mokinys klasėje turi didžiausią intelekto koeficiento laipsnį? Pasirodo, jog sutrikimų diagnozė jam buvo nustatyta skubotai ir iš tikrųjų šis mokinys yra Indigo vaikas.

Kas kaltas dėl sugadinto gyvenimo?
Kai išaiškėja, jog vaikas sveikas ir dar turi daug ypatingų sugebėjimų ir kad pralenkia visus savo bendraamžius intelektu ir emociniais sugebėjimais, tai automatiškai iškyla klausimas: „Kas kaltas, kad mano vaikas buvo taip nuvertintas, o gal ir visai sužlugdytas?“ Taip. Dažnai būna, kad nesusitvarkę su Indigo vaiku mokytojai jį nusiunčia pas psichologą, o šis tiesiai į psichiatrinę istaigą gydytis. Taip pat būna, kad vaikas per jėgą sulaužomas, „pripumpuojamas“ vaistų ir kitaip „sutramdomas“. Kartais neatlaikę visuomenės spaudimo Indigo vaikai griebiasi kraštutinio varianto - nusižudo arba pradeda žudyti kitus žmones. Taip. Tokie vaikai pradeda šaudyti savo mokytojus tiesiogine šio žodžio prasme. Vėl gi - „Kas kaltas?“ Mokytojas, tėvai, psichologas, visuomenė?

Knygos autoriai neieško tokio atsakymo. Jie pabrėžia, jog nėra kaltų. Indigo vaikų fenomenas yra naujas ir negalime kaltinti nei vienų, nei kitų, jog jie nėra susipažinę su naujausia informacija. Ir ne konkretūs pedagogai ar psichologai kalti. Jie tik dirba savo darbą. Į jų programą neįeina išmanyti Indigo vaikų fenomeną. Visame pasaulyje mokytojai dar tik pradeda pastebėti, kas vyksta su jų mokiniais.

Todėl reikėtų nieko nekaltinti, o patiems ieškoti būdų, kaip apsaugoti savo vaikus.

Kaip elgtis su Indigo vaikais?
Indigo vaikai gimsta žinodami, „kas jie yra“. Jie neturi baimės jausmo. Jie pasitikintys savimi. Jie yra labai jautrūs ir jaučia, kada jiems yra meluojama arba elgiamasi nenatūraliai. Todėl pirmas dalykas, ką galime padaryti dėl savo naujųjų vaikų, yra būti sąžiningais, būti natūraliais ir neapsimetinėti.

Indigo vaikai yra „kitokie“. Jie klasės dažnai yra atstumiami. Todėl jiems labai reikia palaikymo ir supratimo. Jiems labai reikia meilės ir pripažinimo. Be to, jiems reikia paaiškinti, jog jie yra „kitokie“ iš gerosios pusės. Šiaip, kad jie kitokie ir kas jie yra, jie žino, tik suvokia tai kiek pavėluotai - jau užaugę.

Be to, būtina pabrėžti, jog Indigo vaikai nėra blogi vaikai. Kartais jie būna tikroji palaima šeimai. Tačiau tradicinėse šeimose ir tradicinėse mokyklose (o tokių yra didžioji dauguma) šie vaikai yra nesuprantami ir su jais elgiamasi ne taip, kaip reikia, todėl Indigo vaikai pradeda protestuoti. Kai šeima pasikeičia ir išsiaiškina blogo elgesio priežastis, jų „neklaužada“ vaikas tampa „auksiniu“.

Indigo vaikai pasitiki savimi, jie jaučiasi valdovais, karaliais ir negali taikytis su vergų morale, kuri kaip tik dabar įsivyravusi mūsų viso pasaulio visuomenėje. Jie iš tikrųjų turi didžiulių sugebėjimų ir jei su jais elgiamasi atitinkamai, tai jie gerokai pralenkia savo bendraamžius ir netgi vyresnius, savo tėvus.

Su Indigo vaikais reikia elgtis pagarbiai ir bendrauti kaip su sau lygiais. Jie gerai supranta, jog nėra vien kūnas. Jų kūnuose yra išmintingos senos sielos ir jie niekaip negali suprasti, jei su jais elgiamės kaip su vaikais. Indigo vaikų taip pat negalima mokyti taip, kaip mokome vaikus. Su jais tiesiog reikia būti ir žaisti, daug kalbėtis ir būtina paaiškinti savo elgesį. Indigo vaikai turi stiprią valią ir neprotinga jiems prieštarauti. Reikia su jais sutarti su meile. Meilė yra tai, dėl ko atėjo Indigo vaikai į mūsų Žemę, todėl meilė yra tai, ką mes jiems turime duoti. Tada su jai gyvensime laimingai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Kovas 24, 19:47 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007 Vasaris 22, 19:24
Pranešimai: 1840
Miestas: Šiauliai
Kokie jie?

1. Jie ateina į šį pasaulį suvokdami savo išskirtinumą ir savitumą, jie tiki savimi.
2. Jie jaučia, jog nusipelnė ir yra verti "būti čia" ir nustemba, kad ne visi tai pripažįsta.
3. Jie neabejoja, jog yra ypatingi ir dažnai vaikystėje praneša tėvams apie savo pašaukimą.
4. Jie neturi neginčijamų autoritetų, nesiteikia aiškinti savo poelgių ir pripažįsta tik pasirinkimo laisvę.
5. Jie pasimeta susidūrę su konservatyviomis sistemomis, kur vietoj kūrybiškų sprendimų reikalaujama griežtai laikytis normų ir tradicijų.
6. Jie dažnai siūlo greitesnius ir tikslesnius būdus, kaip atlikti kažką mokykloje ar užgesinti konfliktą, tačiau tradiciniai mokytojai drauge su nepažangiais psichologais vadina tai asocialumu, savivale ir mėgina gniaužti arba gydyti.
7. Neradę saviškių,panašiai mąstančių vienmečių, jie užsisklendžia savyje, patiria bendravimo sunkumų. Tuomet jiems atrodo, jog niekas šiame pasaulyje jų nesupranta. Tarp savų jie yra kolektyvistai. Neradę savo bendraminčių - laikini individualistai.
8. Jie niekaip nereaguoja į kaltinimus dėl disciplinos. Gąsdinimai ir grūmojimai diržu į juos atsimuša kaip žirniai į sieną arba iššaukia atsakomąją agresiją.
9. Jie nesivaržo atvirai išdėstyti savo problemų ir prašymų, jei yra tikri, jog tai nepakenks jų artimiesiems.

Kokia jų misija?

Indigo vaikų misija - padėti žmonėms pereiti prie visuminio intuityvaus , o ne loginiais ryšiais suliniuoto gyvenimo suvokimo. Jie auga neprarasdami ryšio su savo intuicija,tikėdami savo talentais ir nukreipdami juos kitų gerovei. Jie atėjo, kad parodytų mums rytdieną, jiems absoliučiai nusispjaut į kitų patirtį ir skaudžią praeitį. Astrologės požiūriu, tai natūralu. Įsigalint nenuspėjamoms Urano energijoms, tik orientacija į rytdieną ir į visų piliečių (nuo kūdikių iki senelių) lygiateisiškumą - turi gyvasties ir prasmės. Dabartinė auklėjimo sistema, grįsta mokytojo vienvaldiškumu, dažnai tiek užblokuoja šią naują žmonių padermę, jog išsivaduodami iš dogmų jie tarsi "sprogsta" ir gali net lengvai užmušti kitus vaikus. Tai paaiškina, kodėl daugėja smurtinių įvykių mokykloje. Štai "įtaisytas" vaikas supjausto už jį pranašesnius licėjaus pirmūnus. Natūralu - mama įkišo jį svetimą terpę. Štai ukmergiškis mokinukas duoda atkirtį Mažonui. Natūralu, nes jaunas pilietis jaučiasi lygus su pagyvenusiu vyru sprendžiant bendrą šalies ateitį. Tai ne svieto pabaiga, o naujo, teisingesnio pasaulio gimimas.

Štai pradinukas berniukas, pasibaisėjęs smurtaujančiu prieš mamą patėviu, jį užmuša. Natūralu, jis nemato kitos išeities palengvinti gyvenimą visai šeimai. Ne berniukas kaltas, ne jo šeima, o socialinės tarnybos ir kaimynai, užmerkę akis prieš neteisybę ir neparodę Indigo vaikui, laisvam nuo tramdančios pasąmonės atminties, kitos išeities. Štai jauna žurnalistė be gailesčio demaskuoja prie jos priekabiavusį dėstytoją. Man jo pagailo - tokį simpatišką vyrą panelė išprovokavo. O mano dukra-prokurorė triumfavo: "Taip jam ir reikia. Jei jo nesustabdysi, jis kenks kitoms."Tuo mes ir skiriamės. Aš - violetinė, dukra - indigo. Mano karta turėjo pakeisti save, mano vaikams lemta pakeisti pasaulį. Ypač daug vilčių sieju su vaikais, gimusiais 1984- 1996 metais. Jų horoskopuose Plutonas - transformacijos ir dieviškų galių planeta- buvo Skorpione, stipriausioje padėtyje. Jie kelyje į savo tiesą nebijos jokių kliūčių, deja, net ir mirties.

Indigo vaikų neįmanoma paveikti gąsdinimais ir prievarta, kuriems jie tiesiog kurti. Daugeliui jų mokykloje ne tik nuobodu, jie nemato prasmės kimšti į galvą sausas žinias, kurių, tiesą sakant, jiems nelabai reikės. Taip, daug neginčijamų mokslo tiesų artimiausiais dešimtmečiais bus paneigta. Be to, mokytojo dėstomas žinias galima greičiau rasti internete. Bukas sėdėjimas ir paklusnumas nykiam pedagogui verčia juos nukreipti savo talentus asocialia linkme arba ieškoti fantazijos ir žaismės - narkotikų, interneto pasaulyje. Užtat Štainerio mokyklose - dirbdami kūrybinėse grupėse - šie vaikai netikėtai atsiskleidžia iš geriausios pusės. Jie žymiai jautresni meilės trūkumui. Jie atmes Žuvų eros veidmainystes ir prisitaikėliškumą vardan slaptos asmeninės naudos. Jei pelnysis, tai atvirai - su aukso grandinėmis ant kaklų ir demonstratyviai išvirtę pro limuzinų stogus. Jie skirsis tarpusavyje ne pagal rasę, tautybę, religiją ar išsilavinimą, o pagal energijas, kurias atstovaus. Vieni gins harmoniją, natūralią tvarką, kiti - negatyvą, destrukciją ir besaikį vartojimą. Sąlyčiai tarp jų - neįmanomi, tik kova. Gerai, jei garbinga konkurencija. Liūdna, jei teks kovoti kumščiais ir ginklais. Hakeris prieš genialų programuotoją, nepriklausomas žurnalistas prieš papirktą žiniasklaidininką, gelbėtojas prieš teroristą. Deja, daug mokytojų lig šiol vaikus skirsto pagal pažangumą ir nemato šios akį rėžiančios takoskyros, kai piktas pirmūnas terorizuoja visą klasę, o jį bando tramdyti kelios tylios mergaitės. Deja, tylenių pažymiai šiems mokytojams nekelia ūpo, ir jos jaučiasi vienui vienos šioje teisingoje kovoje.

Aiškiaregiai vizijose mato, jog netolimoje ateityje kis žmogaus kūnas. Organizmo išgyvenimą lems ne imuninė, o endokrininė sistema. Natūralu, jog naujoje eroje, žaibiškai kintant išorinėms aplinkybėms genų atmintim paremtas imunitetas ne ką labai pagelbės. Prisitaikant prie aplinkos teks apsišarvuoti kur kas mobilesne hormonų sistema.

Kintamos auros spalvos
Aura - tai žmogaus energetinio lauko atspindys,kurį ilgainiui įgudus galima regėti plika akimi. Drabužiai trukdo ją išvysti, todėl geriausiai matoma aura apie galvą ir rankas. Ezoterikai teigia, jog aura formuojasi pirmomis pastojimo dienomis ir dominuojanti jos spalva nekinta iki gyvenimo galo.Keičiasi tik atspalviai - priklausomai nuo kintamų charakterio bruožų, ligų, stresų. Gero žmogaus aura skiriasi nuo blogo, sveiko - nuo pikto. Kelios savaitės prieš mirtį aura tarsi išblėsta ir sunyksta, o paskutinę savaitę, atvirkščiai, išsiplečia ir tampa šviesiai žydra su sidabrinėmis kibirkštimis. Iš užsienio į Lietuvą vis dažniau parsigabenami specialūs kompiuteriniai prietaisai auros diagnostikai. Už tam tikrą sumą galima pasidaryti auros nuotrauką, kuri tik paliudys, ką jau seniai sufleruoja jūsų širdies balsas. Auros spalvų reikšmės jokiu būdu neatspindi žmogaus mėgiamų drabužių spalvų. Violetinė aura žymi geranoriškumą ir gailestingumą, žydra - karminę veiklą (ryžtą, pasitikėjimą, kovingumą),žalia - dalykiškumą ir protinį aktyvumą, tamsiai žalia- apgaulę ir egoistinius siekius, šviesiai žalia - kūrybiškus sumanymus ir apmąstymus, geltona - entuziazmą ir polėkį, oranžinė - gerumą ir gyvybiškumą, tamsiai geltona ž godumą pilka - baimę ir tingumą, rožinė - švelnumą ir patiklumą, tamsiai vyšninė - įtūžį ir žemiškas aistras, raudona - pyktį ir nesivaldymą, ruda - pavydą ir neapykantą, auksinė - tobulumą ir kūrybiškumą, sidabrinė - valią ir atsparumą.

Klasikinė mėlynos, arba Indigo auros reikšmė - grožio pajautimas. Indigo vaikams vertinga ne tai, kas moralu, o tai kas gražu, harmoninga. Harmonijos vaikams gražu - visiems palanki ir patogi bendruomenės tvarka, pozityvus mąstymas. Chaoso šalininkams - anarchija ir teroras. Kas laimės? Jokiems pranašams tai nežinoma. O tėvai galėtų tą ateitį pakoreguoti , jei laiku suklus išgirdę mažylių sapaliones: "Aš parašysiu simfoniją, kurią skirsiu sergančių AIDS artimiesiems.Aš įsteigsiu prieglaudą Vilniaus benamiams". Jei suklus ir neužprogramuos vaiko destrukcijai kaldami į jo galvelę: "Brazauskas neduoda atlyginimo, tu negausi brangaus išsilavinimo ir šluosi gatves arba gersi kaip mes." Kas įkals šiems tėvams į galvą, kad šis vaikas pats prasimanys lėšų išsilavinimui. Tik nežudykit jo talento.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Kovas 24, 19:50 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007 Vasaris 22, 19:24
Pranešimai: 1840
Miestas: Šiauliai
Jei tėvai turi problemų dėl vaiko - tai indigo vaikas", - beveik įsitikinusi šiuo fenomenu besidominti parapsichologijos mokslus baigusi klaipėdietė Andželika Paulauskienė. Mat šie vaikai, išsiskiriantys iš kitų savo išvaizda ir elgesiu, esą ne tik gabūs, bet ir problemiški.

"Jie ateina į šį pasaulį suvokdami savo išskirtinumą ir savitumą; jie neturi neginčijamų autoritetų, nesiteikia aiškinti savo poelgių, nepakenčia konservatyvių sistemų, reikalavimo laikytis normų ir tradicijų; jei neranda bendraminčių, patiria bendravimo sunkumų; disciplina ir gąsdinimai jiems sukelia agresiją...", - vardijo Andželika šių vaikų savybes.

Moteris įsitikinusi, jog jos vaikai - taip pat indigo. Vienas jų kūdikystėje bendravo su nematomo pasaulio būtybėmis - regėjo tai, ko nematė suaugusieji, kalbėjosi su jomis. Tačiau ši jo geba prapuolė, kai buvo išgąsdintas girto Kalėdų Senelio. "Klykė po to dvi dienas, o po to pasikeitė. Intuicija gera liko, bet paralelio pasaulio nebemato." Dėl to esą labai svarbu žinoti apie indigo vaikus ir mokėti su jais elgtis, kad nebūtų pražudyti jų nepaprasti sugebėjimai.

Deja, sakė moteris, matydami, jog vaiko elgesys netelpa į nustatytus rėmus, tėvai išsigąsta, bijo pripažinti, kad vaikas kitoks, veda pas psichoterapeutus, girdo vaistais. Bet tai nesąs psichikos sutrikimas.

Moteris atkreipė dėmesį į tai, kad maištaujantis indigo vaikas parodo, jog reikia keisti požiūrį į juos, tėvams ir pedagogams kitaip elgtis. "Jei indigo vaikai kuria chaosą - chaosas yra mumyse. Šiuos vaikus reikia mylėti ir kuo daugiau su jais bendrauti. Draudimai nepadės - reikia jiems viską leisti, jie sugeba atsirinkti."


Prikabinti failai:
5411-aura.jpg
5411-aura.jpg [ 9.22 KB | Peržiūrėta 5213 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Kovas 24, 19:52 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007 Vasaris 22, 19:24
Pranešimai: 1840
Miestas: Šiauliai
Jei tėvai turi problemų dėl vaiko - tai indigo vaikas", - beveik įsitikinusi šiuo fenomenu besidominti parapsichologijos mokslus baigusi klaipėdietė Andželika Paulauskienė. Mat šie vaikai, išsiskiriantys iš kitų savo išvaizda ir elgesiu, esą ne tik gabūs, bet ir problemiški.

"Jie ateina į šį pasaulį suvokdami savo išskirtinumą ir savitumą; jie neturi neginčijamų autoritetų, nesiteikia aiškinti savo poelgių, nepakenčia konservatyvių sistemų, reikalavimo laikytis normų ir tradicijų; jei neranda bendraminčių, patiria bendravimo sunkumų; disciplina ir gąsdinimai jiems sukelia agresiją...", - vardijo Andželika šių vaikų savybes.

Moteris įsitikinusi, jog jos vaikai - taip pat indigo. Vienas jų kūdikystėje bendravo su nematomo pasaulio būtybėmis - regėjo tai, ko nematė suaugusieji, kalbėjosi su jomis. Tačiau ši jo geba prapuolė, kai buvo išgąsdintas girto Kalėdų Senelio. "Klykė po to dvi dienas, o po to pasikeitė. Intuicija gera liko, bet paralelio pasaulio nebemato." Dėl to esą labai svarbu žinoti apie indigo vaikus ir mokėti su jais elgtis, kad nebūtų pražudyti jų nepaprasti sugebėjimai.

Deja, sakė moteris, matydami, jog vaiko elgesys netelpa į nustatytus rėmus, tėvai išsigąsta, bijo pripažinti, kad vaikas kitoks, veda pas psichoterapeutus, girdo vaistais. Bet tai nesąs psichikos sutrikimas.

Moteris atkreipė dėmesį į tai, kad maištaujantis indigo vaikas parodo, jog reikia keisti požiūrį į juos, tėvams ir pedagogams kitaip elgtis. "Jei indigo vaikai kuria chaosą - chaosas yra mumyse. Šiuos vaikus reikia mylėti ir kuo daugiau su jais bendrauti. Draudimai nepadės - reikia jiems viską leisti, jie sugeba atsirinkti."


Prikabinti failai:
5411-aura.jpg
5411-aura.jpg [ 9.22 KB | Peržiūrėta 5214 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Kovas 24, 19:53 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 11, 10:38
Pranešimai: 3430
Miestas: peterborough
identiska tema jau yra :wink: :
http://www.laikas.lt/forumas/viewtopic.php?t=1465

-


Paskutinį kartą redagavo Laukine 2007 Kovas 24, 22:47. Iš viso redaguota 2 kartus.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Kovas 24, 19:54 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Gebene, tai įdomu, tačiau apie indigo vaikus labai plačiai jau diskutavome 2 temose.
:P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Kovas 24, 19:56 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007 Vasaris 22, 19:24
Pranešimai: 1840
Miestas: Šiauliai
ups nepamaceu atsiprasau :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Kovas 24, 19:59 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Nieko baisaus, tu galvok kitas temas; ateis tractor ir sumąstys, kaip čia daryt.. :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 10 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin