Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2025 Liepa 17, 17:45

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 31 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Psichologinis FAQ-DUK (Dažnai užduodami klausimai)
StandartinėParašytas: 2006 Gruodis 29, 12:05 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Štai tokį tekstą radau internete, kurį, išverstą, ir pateikiu jūsų dėmesiui. Atrodo žiauriai... Bet gal ir teisingai?

Klausimas:
- Aš permiegojau su savo geriausios draugės vaikinu. Dabar mane graužia sąžinė ir aš noriu jos atsiprašyti, kad išlaikyčiau su ja gerus santykius. Kaip tai padaryti?
Atsakymas:
- Sąžinė - tai tiesiog kitas savigarbos pavadinimas. Jei tam, kad save gerbtum, tau reikia pažeminti kitą žmogų, parodyti "geriausiai draugei", kad esi už ją kietesnė ir gali suvedžioti jos vaikiną - tai jau vien tavo problema. Neįmanoma sulaukti pasitikėjimo ir pagarbos, kai priverti kitą žmogų verkti vien dėl to, kad nori pasijusti kietesne. Taigi, nusimetusi šį akmenį nuo savo sąžinės, tu nesusilauksi draugės pagarbos. Už tokį sąžiningumą ji tave tiesiog užmuš. Nes, tiesą sakant, tu neturi draugės. Kaip neturi ir sąžinės.

Klausimas:
- Aš turiu žmoną, kurią labai myliu, bet ruošiuosi palikti ir gyventi su meiluže, kurią irgi labai myliu. Patarkite, kaip pasakyti apie tai žmonai, kad jos neįžeisti?
Atsakymas:
- Nesijaudink, tu ją jau įžeidi, būdamas neištikimu. Blogiau jau nebus. Tu tik padarysi jai paslaugą, išlaisvindamas ją nuo kasdien ją žeminančio ir apgaudinėjančio niekšo. Blogiau bus tik tau, nes tu visiškai užsitarnavai tai, ką tau ji pasakys, tu vertas visų jos kaltinimų, pasibjaurėjimo ir ašarų. Ir tu tikrai vertas to pasibjaurėjimo savimi, kurį patirsi po to, kai su ja išsiskirsi.

Klausimas:
- Aš turiu du vaikinus. Abu jie mane labai myli ir nori mane vesti. Vienas iš jų yra labai gražus, protingas, sportuoja, mokosi Universitete teisės. O kitas irgi labai gražus, protingas, gerai uždirba ir labai manimi rūpinasi. Patarkite, kurį pasirinkti?
Atsakymas:
- Kai tu renkiesi vyrą, kaip arbūzą turguje, nepamiršk paprašyti iš kandidatų, kad jie atneštų pažymas iš policijos, mokesčių inspekcijos ir psichiatrinės ligoninės. Pastaroji pažyma - pati svarbiausia, nes jei vyras pasiruošęs tave vesti, esant tokioms sąlygoms, reiškia, jis nevisprotis.

Klausimas:
- Aš turiu vaikiną. Jis nori mane vesti, o aš noriu palaukti mėnesį laiko ir pažiūrėti, kaip jam seksis verslas. Jis pyksta ir sako, kad aš jo nemyliu, o man dėl to labai skaudu, aš tiesiog noriu pažiūrėti, ką jis sugeba... Kaip jį įtikinti, kad aš jį irgi myliu?
Atsakymas:
- Geriausiai nueikite pas notarą ir sudarykite sutartį, pagal kurią tu įsipareigoji jį mylėti tuo atveju, jei jis tavo išlaikymui skirs ne mažiau, nei N litų per mėnesį. Sutartis turi būti surašyta trim egzemplioriais: vienas tau, vienas jam ir vienas notarui. Šitoks susitarimas pilnai įtikins tavo vaikiną tavo jausmų nuoširdumu ir suteiks jam naujų jėgų, vystant verslą.

Klausimas:
- Jis pasakė man, kad mane myli, bet neskambina ir visaip vengia susitikti su manimi. Kodėl jis taip elgiasi?
Atsakymas:
- Manome, kad jis tiesiog treniruoja savo valią.

Klausimas:
- Aš myliu vieną vyra, jis mane irgi myli. Bet jis turi žmoną ir du vaikus. Kaip išspręsti šią problemą?
Atsakymas:
- Jei kai kurių žmonių egzistavimas tau yra problema, tau tiesiog reiktų pasamdyti žudikus, kurie nušautų jo žmoną ir vaikus. Paskui galite išplauti jo bute kraują ir galite švęsti vestuves.

Klausimas:
- Aš išsiskyriau su savo vaikinu. Mes draugavome pusantrų metų. Jis vykdydavo visus mano norus, ką tik aš liepdavau. Jis lakstė paskui mane, kaip šunelis. Bet dabar jis kažkodėl mane paliko, o aš negaliu be jo gyventi, man nieko nereikia, išskyrus jį. Aš visai praradau savigarbą, padaryčiau viską, kad tik jis sugrįžtų, bet jis netiki manimi ir sako, kad tarp mūsų viskas baigta. Aš mirsiu, jei jis negrįš!
Atsakymas:
- Nei velnio tu nemirsi, čia tik vampyrai miršta, kai negali siurbti kraujo. Visa tavo problema - kad tu žinai tik vieną elgesio scenarijų - "šeimininkas ir vergas". O tavo vaikinas atsisakė būti vergu - jis nori normalių, žmogiškų santykių. Štai todėl tu ir nusprendei, kad vergo rolė perėjo tau ir šeimininku turi būti jis. Todėl tu ir kankiniesi, pakeisdama jį, kaip susirgusį tavo teatro aktorių, galvodama, kad jis grįš, kai tik guas priedą prie atlyginimo. O iš tiesų - vaidinimas baigėsi, cirkas išvažiavo, klounai išsilakstė. Ir tu maivaisi prieš tuščią salę, bet niekas tau neplos.

Klausimas:
- Aš turiu vaikiną, mes ruošiamės greitai susituokti. Tik problema tame, kad jis yra iš kaimo ir neturi nei darbo, nei buto. O aš turiu, mano tėvai turtingi, pinigų, kuriuos duoda tėvai, pakaktų pragyvenimui, net nedirbant. Patarkite, kaip man patikrinti - jis veda mane iš meilės, ar tik dėl pinigų?
Atsakymas:
- Paprasčiausias būdas - tai parodyti jam šitą klausimą. Jei jis, perskaitęs šį klausimą, trenks tau per veidą ir paliks tave visam laikui, reiškia, jis tikrai tave ruošėsi vesti iš meilės. O jei jis ims tave švelniai raminti - vadinasi, jis veda tave tik dėl pinigų.

Klausimas:
- Ką daryti, kad visi žmonės mane mylėtų, gerbtų ir manimi pasitikėtų?
Atsakymas:
- O ar nebandėte tiesiog būti padoriu žmogumi?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gruodis 29, 12:27 
Atsijungęs
Visažinis
Visažinis
Vartotojo avataras

Paskutinį klausimą matyt uždavė pats atsakinėtojas ir jam į jį kažkas atsakė :wink: Nors ankstesniuose klausimuose aišku yra daug teisybės, bet čia kažkas vistiek ne taip.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gruodis 29, 15:53 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Na, kaip... Manyčiau, ir paskutinis klausimas - lygiai toks pats psichologinis, kaip ir kiti, tik kad trumpesnis :-)

O va dėl to, kas tuose klausimuose ir atsakymuose ne taip - vienas dalykas: psichologas neatsakinės šitaip. Atsakymuose yra pakankamai tikslus problemų identifikavimas, bet savo klientui joks psichologas tokių dalykų nepasakys: tam, kad išties padėtų, psichologas stengsis, kad žmogus pats įvertintų situaciją ir suprastų savo problemos šaknis.

Kaip sakė kažkas iš budizmo pranašų: "Nemaitinu vargšų, nes jiems tai nepadės. Geriau jau išmokysiu juos pasigauti žuvį."

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gruodis 29, 16:27 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

tractor rašė:
Kaip sakė kažkas iš budizmo pranašų: "Nemaitinu vargšų, nes jiems tai nepadės. Geriau jau išmokysiu juos pasigauti žuvį."

Labai graziai pasakyta :) ..

Siaip tai jo,geras psichologas i klausima atsako kitu klausimu :wink: )..

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gruodis 29, 16:55 
Atsijungęs
Visažinis
Visažinis
Vartotojo avataras

Tie klausimai pripažinkim jau labai debiliški greičiausiai čia ne kažkieno realiai užduoti, o tik šiaip sugalvoti siekiant kažką tariamai protingo parodyti.

Va čia dar vienas pavyzdys kaip viskas atrodo, lygiai taip pat bukas klausimas, lygiai taip pat protingas atsakymas -

Aš esu bukas ir kvailys ar dėl to aš durnas?
Taip kvailį Jūs visiškai durnas, nes esate bukas.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gruodis 29, 17:25 
Atsijungęs
Senbuvis
Senbuvis
Vartotojo avataras

skaičiau kelis kartus...galvojau, jog man prieš šventinė minčių dehidradacija.... :shock:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gruodis 29, 18:01 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

na.. ne tau vienai...:) pasijutau..i as buka:DDD

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gruodis 29, 18:36 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Drs, patikėk, tai vieni dažniausiai užduodamų klausimų :-) Tiesa, būdingesni jaunimui.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 31 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Google [Bot] ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: