Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 16, 19:36

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 73 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Zvilgsnio magija
StandartinėParašytas: 2006 Spalis 26, 20:50 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 30, 22:20
Pranešimai: 9200
Miestas: Is suvalkijos lygumu
Kodėl žmonėse toks tvirtas įsitikinimas apie "blogą " arba "juodą " akį? Jis paplitęs ir civilizuotose šalyse, ir puslaukinėse gentyse. Beveik visur Europoje, tolimuose Azijos kampeliuose, Afrikos džiunglė- se, tarp Amerikos indėnų ir atskirtame nuo kontingento Madagaskare. Žmogus, susirgo nesuprantama liga, nustojo dėti vištos, nudvėsė gyvulys - visur matoma nu žiūrėjimo pasekmė. Ir šiems tikėjimams ne mažiau ketu- rių tūkstančių metų. Prietarai? Kas žino... O štai dar vienas klausimas: kodėl nužiūrėjimas įvairiose tautose vadinasi "nužiūrėjimu"? Koks čia tikrasis akies vaidmuo. Pažvel- kime į istoriją...

Senovėje akis buvo laikoma langu, pro kurį į kūną patenka siela ir jį palieka. Ir dar buvo tikima, kad tuo pačiu keliu žmonės gali apsikeisti juose gyvenančiomis "geromis" ir "blogomis" dvasiomis. Tokie "prietarai" nepaprastai gyvybingi. Ir kaip netikėti magine žvilgsnio galia, jeigu šį "prietarą" patvirtina tikri įvykiai? "Maginis žvilgsnis" gerai ži- nomas gyvūnu pasaulyje. Ypač tarp gyvačių. Tuo ne kartą Indijos džiunglėse įsitikino prancūzų gamtos tyrinėtojas Levolanas. Taip kartą jo dėmesį patraukė keistai besielgiantis genys. Tupėdamas medyje jis baisiai rėkė ir tąsėsi. Priežastis tapo aiški iškart: už metro nuo jo šakose įsitaisė didelė gyvatė. Nejudė- dama ji įsispitrijo į paukštį savo žibančiomis akimis. Nelygi dvikova greitai baigėsi: genys nusirito žemėn negyvas. Ji apžiūrėjus nerasta jokio sužeidimo. Ne kartą Levolanas buvo liudininku, kaip nuo gyvatės žvilgsnio sustingdavo pelės ir varlės... Bet kartą jis ir pats pakliuvo tokio žvilgsnio įtakon. Medžiodamas pelkėje jis netikėtai visame kūne pajuto neįprastą drebulį. Tuo pačiu metu jis pajuto, kad prieš savo valią yra traukiamas į vietą, kurion eiti jis visai nesiruošė. Kai jis prie jos priėjo, trijų metrų atstumu nuo saves pamatė didžiu- lę gyvatę, kuri be perstojo į jį žiūrėjo. Gamtos tyrinėtojui prireikė milžiniškų pastangų, kad būdamas pusiau paral- yžiuotas pakeltų ginklą ir iššautų į "hipnotizuotoją".

Milžiniška emocine energija dažnai pasižymi žmogaus, esančio ant mirties slenksčio, žvilgsnis - jis gali padaryti nepataisomą žalą tiems, į kuriuos yra nukreiptas. Būtent tuo remiasi tradicija užrišti akis nuteistiesiems mirti. Laikoma, kad labai pavojingos yra ir mirusiojo akys. Todėl numirėliui visada užmerkiamos akys, beje, kartais ir monetas ant jų uždedant dėl visa ko... Apie tai, jog piktų žmonių žvilgsnis yra "nuodingas" ir kenkia žmonėms, dar 13 amžiuje kalbėjo didis krikščioniškos bažnyčios veikėjas Tomas Akvinietis (1225 - 1274). Jis buvo įsitikinęs, kad akys "ypatingu spinduliavimu užkrečia orą gana dideliu atstumu."

Ir vis dėlto kuo čia dėta akis? 1920 metais dresiruotojas V.L.Durovas radiofizikui B.Kažinskiui (1962 metais Ukrainos mokslų akademijoje išleistos žy miosios knygos apie telepatiją "Biologinis radijo ryšys" autoriui) ne kartą demonstravo, kaip nuo įdė- maus žmonių žvilgsnio gyvūnai atlikdavo jų įsakymus mintimis arba atsidurdavo hipnozinėje būklėje. Ir į- domu, jog buvo pastebėta, kad, nors trumpam nukreipus žvilgsnį į šoną nuo gyvūno vyzdžių, jis iš karto "grįždavo į save". Tuo remdamasis B.Kažinskis padarė prielaidą, jog egzistuoja tam tikri "regėjimo spinduliai", kuriuos sudaro bioradioaktyvaus smegenų spinduliavimo pluoštas. Daug dar kas yra tiriama, tačiau faktas lieka faktu: bioradiacinis žmogaus spinduliavimas egzistuoja ir gali veikti kitų biologinių objektų (žmonių, gyvūnų, augalų) energiją. Tokio poveikio pasekmės gali labai skirtis: nuo vidi- nių procesų harmonizacijos (ekstrasensorinis gydymas) iki sąmoningo ar nesą­ moningo jų pažeidimo (nužiūrėjimas).

O kaip kartais norisi sudeginti žvilgsniu mūsų nelaimių kaltininką! Bet... Išsiveržusi pro mūsų akis negera energija po kurio laiko būtinai pra- dės veikti prieš mus. Taip yra dėl to, kad tarp mūsų ir mūsų priešo sąmonės nusistovi pastovus abipusis ryšys, ir visas blogis, kurį jame sužadinome, šiuo kanalu sugrįš mums ir dar bus sustiprintas jo emocijomis. Ir ko tada stebėtis negalavimais - patys juos prisišaukėm.. .Patarimas paprastas: jeigu nevaldai savo bū- senos, užmerk akis ir leisk emocijoms nurimti. Žvilgsnis - ne juokas. Rytuose egzistuoja net visas žvilgsnio auklėjimo mokslas: "Tramaka - Joga". Taigi, net neturėdami neeilinės žvilgsnio galios, mes galime padaryti daug gero. Siųsdami gerą žvilgsnį kartu su kilniomis mintimis, mes galime padėti ne tik artimiesiems, bet ir nepažįs- tamiems žmonėms: autobuse, gatvėje, parduotuvėje.. .Šie žmonės gali nesuprasti, ką dėl jų padarėme, tačiau jų dvasinis "Aš" viską priims. Ir nėra čia ko laukti dėkingumo, ir nereikia gailėtis pastangų: viskas šiame pasaulyje grąžinama šimteriopai...

Informacija paemiau iš žurnalo " Žmogus".....

_________________
Si vis amari, ama (Seneca) – Jei nori, kad tave mylėtų.......pats mylėk


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Spalis 29, 10:22 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Zmogaus zvilgsnis yra labai stiprus. Kiek jis turi atspalviu:)- meile, svelnumas, aistra, panieka, neapykanta, pajuoka, selmiskumas, pavydas,.skvarbumas, zingeidumas,...nurenginejantis,.skausmingas,,...Galima butu testi.
Zodzius daznai pakeicia zvilgsnis. Sakoma, nereikia zodziu....akys pasakys...Jos sielos veidrodis...ir tikrai, kalba.
Va, einu gatve....ir ziuriu zmogui i pakausi,...o sis ima ir atsisuka..:))) Pabandykit..:))) Suveiks!
Negatyvus zvilgsnis, kaip ir zodis, veikia... Manau, bendraujant su zmogumi, reikia ijungti..ir sypsena, ir nuosirdu zvilgsni...Kitaip pokalbis nepasiseks.

Kaime dar ir dabar yra nuomone, kad nereikia svetimo zmogaus vestis i tvarta..., kur gyvuliukai gyvena. Galbut...., nezinau, ar gali pradeti skursti gyvuliai., karves sumazinti pieno kieki...Pasakojimu visokiu yra. Esu girdejusi.
:roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Spalis 29, 11:22 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
reikia tvarte kitam garde buliuka pririsht tada karves duoda daug pieno :D:D:D:D

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Spalis 29, 11:44 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 17:00
Pranešimai: 3994
Miestas: Vilniaus pakraštys
Vikingai>o tai čia nuo buliuko tokio skvarbaus žvilgsnio??? :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Spalis 29, 12:15 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Vikingas rašė:
reikia tvarte kitam garde buliuka pririsht tada karves duoda daug pieno :D:D:D:D


:P :P :P :P :P Nori tikek, nori ne- tada jos isvis nebeduoda pieno:)))
Jos tada- RUJOJA:))

:P :P :P :P :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Spalis 29, 17:55 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Liepa 19, 01:54
Pranešimai: 6101
Miestas: Kaimas prie Atlanto
Šiaip tikiu tuo nužiūrėjimu. Žinau kad turi žmonės blogą akį. Na, arba kažkoks jų biolaukas skiriasi. Paimkim kūdikius. Vat augina šeima kūdikį, ateina jų aplankyti draugai. Ir pasitaiko, kad ateina tokie, kurie ir yra su tom blogom akim, neduok dieve dar pagiria, tada viskas vaikas kaip apsėstas bliauna ir nusiramina tik svečiui palikus namus. Tas pats yra ir su gyvuliais. Pačiai neteko aišku to matyt, bet seni žmonės daug tokių istorijų yra papasakoję. Negi jie išsigalvoja???


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Spalis 30, 08:26 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 30, 22:20
Pranešimai: 9200
Miestas: Is suvalkijos lygumu
Irma.:)ish tiesu.. tikrai taip... Todel dauguma.. teveliu nenori kad ju mazha..vaika eitu lankyti... Kol jis dar visishkai..lelius..:)

_________________
Si vis amari, ama (Seneca) – Jei nori, kad tave mylėtų.......pats mylėk


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Spalis 30, 09:17 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Padūkėle, viskas truputį paprasčiau - pirmas kelias savaites lialių reikia ir šiaip perteklinai prižiūrėti, ir sulaukti, kol bambutė nukris, ir mamai atsigauti reikia, galų gale ir šiaip tėveliams totalus stresas - štai todėl ir nenorima, kad kas nors lankytų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 73 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin