Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 16, 09:14

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 322 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 37, 38, 39, 40, 41  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Naujas 2009-2010 metų sezonas
StandartinėParašytas: 2010 Gegužė 26, 20:38 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Liepa 19, 01:54
Pranešimai: 6101
Miestas: Kaimas prie Atlanto
Štai įdėsiu tokį seną Sabo interviu apie ryto darbelius. Nemanau kad toks žmogus meluotų ar išsigalvotų, tuo labiau kad tada žalgiris tapo čempionais:
2004-02-07 17:10
"Respublika"
“Žalgirio” krepšinio komandos savininkas “Respublikai” atskleidė nešvarius “Lietuvos ryto” žaidimus. Legendinio Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio ir "Respublikos" žurnalistų pokalbis.

Arvydai, kas vis dėlto privertė jus prabilti apie Lietuvoje klestinti reketą ir terorą?

- Visada sakau, ką galvoju. Bet pradėsiu nuo pabaigos. Naujausių pavyzdžių. Vos tik užsiminiau "Respublikai", kad pasakysiu visą tiesą apie korupciją sporte, "Žalgirio" vadybininkus ėmė reketuoti ir terorizuoti "Lietuvos ryto" rėmėjai. Į Izraelį paskambino Tomo Kučinsko (koncerno BBH viceprezidentas, bendrovės "Švyturys-Utenos alus" generalinis direktorius - red. past.) žmonės ir pagrasino: jeigu neužsičiaupsiu, jie nutrauks "Žalgirio"

rėmimą... Įsivaizduokite mūsų būseną prieš rungtynes su "Maccabi". Ar tai ne teroras? Ar tai pakelia sportinę "Žalgirio" žaidėjų dvasią?

Kodėl T.Kučinskas turi teisę skirstydamas sau nepriklausančius milijonus įsakinėti: tas gali kalbėti, o tas turi užsičiaupti. Galbūt tai, ką daro Gedvydas Vainauskas - kabina "Švyturio" stendus ir reklamuoja jų alų, - aš padaryčiau už pusę milijono pigiau. Be to, "Žalgiris" - LKL čempionas. Mes nugalėjome "Lietuvos rytą". Vadinasi, "Švyturio" reklama per mus - daug efektyvesnė. Įdomu, kaip savininkai pasielgtų su vadybininku, kuris švaisto jų pinigus. O jeigu dar pamatytų paveiksliukus G.Vainausko "Stiliaus" žurnale. Jis ten su žmona toks gražus ir protingas. Ar tai - ne paslėptas kyšis?

Tai jūs, Arvydai, kalbėdamas apie G.Vainausko reketą, turėjote galvoje tik vieną šį atvejį?

- Ne, aš kalbėjau apie visą nešvarią sistemą. Paskaitykite, ką rašo spauda... Atsiverskite vakar dienos "Respubliką", pavartykite pusmečio senumo "Lietuvos rytą". Ištisus mėnesius G.Vainauskas terorizavo ministrą pirmininką Algirdą Brazauską, vadino jį "nukriošusiu seniu" tik todėl, kad šis pažadėjo ištiesti pagalbos ranką "Žalgiriui".

Šlykščiausia yra šios šlykščios istorijos pabaiga. Kai G.Vainausko žmona, žurnalistė Bronytė, "Lietuvos ryte" viešai auklėja premjerą, koks jis negeras, kad norėjo paremti "Žalgirį". Ar įsivaizduojate, jeigu dabar Brazausko žmona Kristina, kuri garsėja karštu būdu, išsikviestų G.Vainauską "ant kilimėlio" ir pradėtų jam įrodinėti, kad jis pats yra praplikęs senis.

Arvydai, ar nenorite įrodyti Lietuvai, kad puldamas premjerą Vainauskas visiems demonstruoja, kas bus tiems, kurie rems "Žalgirį"?

- Jis pats tai įrodinėja. Viešai - "Lietuvos ryte". Argi ne keista, kad Klaipėdos verdamas "Švyturio" alus remia ne uostamiesčio "Neptūną", o G.Vainausko klubą Vilniuje? Argi ne keista, kad Kaune įsikūrusi bendrovė "Sonex" remia ne savo gimtojo miesto komandą, Eurolygos čempionę, o G.Vainauską iš Vilniaus? Negi nebeliko nė kruopelytės patriotizmo, kaunietiško išdidumo?

Tegul man paaiškina bet kuris sveikos nuovokos žmogus, kaip gali "Alitos" vadovas Vytautas Junevičius nuoširdžiai kalbėti apie "Alitos" krepšininkų pergales, jeigu tuometinis premjeras G.Vagnorius jį versdavo įmonės pelno dalį pervesti į savo bičiulio iš Šri Lankos sąskaitą Vilniuje - G.Vainausko.

Kodėl jūs, Arvydai, visą laiką sakote "Vainauskui", "Vainauskui", o ne "Lietuvos ryto" klubui?

- Atidžiai įsiskaitykite į vakarykštį straipsnį "Respublikoje" apie Kauno prokurorą Kęstutį Betingį, kuris prarado postą dėl to, kad mėgino kovoti su korupcija Lietuvoje. Jei tai tiesa, galime įtarti, kad "Ryto" krepšinio komanda tik plauna rėmėjų pinigus.

Kodėl, Jūsų nuomone, "Žalgiriui" sunku susirasti rėmėjų?

- Komandos problema - aiški ir viena. Daugelis verslininkų bijo remti "Žalgirį", nes juos terorizuoja "Lietuvos rytas". Kliūva jau ne tik valdiškoms įmonėms, bet ir privatiems verslininkams. Žmonės bijo. Lyg ir sutari viską, o paskui prasideda - "mes nebegalime". O prieš tai jie būna paspaudžiami per "Lietuvos ryto" laikraštį. Ilgametis mūsų rėmėjas buvo "Stumbras". Dabar ten pasikeitė savininkai ir žada rėmimo sutartis peržiūrėti.

Problemos tik su rėmėjais?

- Terorizuojami ir rėmėjai, ir teisėjai, ir žaidėjai. Pirmiausiai nukertamas žadėtas finansavimas, o vėliau su pasimėgavimu "Lietuvos ryte" spausdinami interviu su buvusiais žaidėjais, kuriems klubas liko skolingas. Tačiau jis liko skolingas, nes neteko rėmėjų!

Ką tai turi bendro su sportu?

- Tie patys dėsniai galioja ir biznyje, ir politikoje, ir sporte... Ne veltui šias veiklos sritis lydi žodis "nešvarus": "nešvarus sportas", “nešvarus biznis”, “nešvari politika”.

Pakalbėsiu apie "nešvarų sportą", nes krepšinį geriausiai išmanau. Pirmiausiai priminsiu Aleksandro Gomelskio pavyzdį. Pamenate, buvo tokia superkomanda Tarybų Sąjungoje, vadinosi ji CSKA: sovietų armijos komanda. Kai tik atsirasdavo aukštesnis ir gabesnis krepšininkas - Lietuvoje, Latvijoje ar Ukrainoje, - jį tučtuojau paimdavo į "būtinąją karinę tarnybą". Ir jis privalomai turėdavo žaisti CSKA. Taip nutiko Rimui Kurtinaičiui. Man to pavyko išvengti, nes po mokyklos įstojus į Lietuvos žemės ūkio akademiją į kariuomenę pašaukti negalėjo.

Dirbtinis monstras CSKA, kurio niekas negalėdavo įveikti. Ta komanda dažniausiai laimėdavo pirmąsias vietas. Kitos komandos buvo tik tarp kitko. Tik dėl akių. Neatsitiktinai šalies rinktinės branduolį sudarydavo CSKA supervyrai. Tik jiems būdavo sudaromos geriausios treniruočių sąlygos. Tik jiems – didžiausi atlyginimai. Tik jie turėjo teisę Tarybų Sąjungoje vadintis čempionais.

Todėl mūsų, žalgiriečių, didžiausias troškimas ir būdavo juos nugalėti. Ir tąkart mus puikiai suprasdavo lietuviai. Kai į aikštelę išbėgdavo CSKA ir "Žalgirio" vyrai, visa salė skanduodavo "Lie-tu-va". Visiems tai buvo karas ne tik su rusų didžiavyriais, bet ir su totalitariniu režimu.

O kas dabar lietuviams atsitiko? Kauno rajono valdžios vyrai bijo pastovėti net už savo gimtinę. Nutraukę sutartį su žalgiriečiais, valdininkai ne tik sulaužė duotą žodį, bet ir išdavė paprastus žmones, kurie juos į valdžią išrinko. Ne veltui sako, kad valdžia - tai tik lovys...

Išduodami "Žalgirį" mes išduodame Lietuvos pasipriešinimo okupantams simbolį. O tai liečia ne tik kauniečius, bet ir visus Lietuvos žmones.

Aš daviau žodį, kad savo sportinę karjerą baigsiu Lietuvoje ir "Žalgiryje”. Savo žodį ištesėjau. Ar liksiu Lietuvoje, ar išlaikysiu "Žalgirį", priklausys nuo mūsų Lietuvos žmonių. Jeigu ir toliau žmonės bijos savo išrinktos valdžios, bijos G.Vainausko šešėlio, konkurencija sporte bus tik dėl akių. Argi įdomu žaisti, kai rezultatai žinomi iš anksto? Argi smagu bėgti į aikštelę, kai tave telefonu terorizuoja rėmėjai? Argi gali būti garbinga vyrų kova, kai visi mato, kad tavo sportinio konkurento bijo net Lietuvos premjeras?!

Aš - už garbingą dvikovą. Kovos aikštelėje neimituosiu. Nes man nėra ko bijoti. Aš esu lietuvis. Ir tuo viskas pasakyta.

Kyla įspūdis, kad "Lietuvos rytas" siekia, kad jūs po šio sezono mestumėte "Žalgirį" likimo valiai ir išvažiuotumėte iš Lietuvos...

- Nieko aš nesiruošiu mesti. Komandai 60 metų, o ji turėtų didžiuotis bent šimtamete istorija.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Naujas 2009-2010 metų sezonas
StandartinėParašytas: 2010 Gegužė 26, 20:42 
Atsijungęs
Visažinis
Visažinis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008 Liepa 31, 12:30
Pranešimai: 3818
Irma, skaityti man šitie straipsniai. Bet šį karta ne apie tai kalba, apie tuos reketus ne karta yra kalbėta, linkstu aš irgi prie to.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Naujas 2009-2010 metų sezonas
StandartinėParašytas: 2010 Gegužė 27, 10:07 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
bishki keistokai atrodo tas ryto laikrashchio sureikshminimas .... atrodo kad lietuvoje valdzhia lietuvos rytas ri vainauskai turi... na tai jei turi irodymu kad kazhkas reketuoja verslininkus ar pardavineja finalus tai tam yra prokuratura ikiteisminiai tyrimai ir teismas... kolkas dar i viduramzhius nenusiritom kad patiems sprest ish nuogirdu kas teisus kas ne ...


o shamot chia paskutiniam straipsny labai gerai pasakei ... pritariu ... ir ishvis jei tikrai toks butu faktas kad nusipirko rytas finalus tai nebezhiurechiau daugiau .. eichiau uzh juventusa koki sirgt ... bet kol chia viskas tik vienos bobutes gandu lygy tai neketinu veltis i tas kvailas diskusijas ir savo megiama komanda ishduoti ... juk tu irma irgi uzh zhalgiri sirgtum net jei ir ten visa valdyuba pasodintu uzh kokias korupcijas... vistiek sakytum kad rytas chia pakisho o mes nekalti.... chia kaiop ir kievienai motinai savo vaikas ne zhudikas ne vagis o tik susidejo su blogais zhmonem... chia kaip tau taikau taip ir sau .... :))

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Naujas 2009-2010 metų sezonas
StandartinėParašytas: 2010 Gegužė 27, 18:12 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Spalis 19, 21:37
Pranešimai: 1469
Nemačiau finalo :( Bet sveikinu visus Lietuvos Ryto fanus.
O šitie pletkai ir jokių argumentų.. jau net neskanu darosi. Šou. Kaip buratinas ir sakė. Tik, gaila, nepasakė, kada jis baigsis.

_________________
PaveikslėlisPaveikslėlis BC Žalgiris


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Naujas 2009-2010 metų sezonas
StandartinėParašytas: 2010 Gegužė 27, 19:37 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
achiu lolka :) tikekimes kitamet gero trenerio zhalgiriui ir geru finalu be jokiu tokiu nesamoniu... :) ir tegu nugali stipriausias

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Naujas 2009-2010 metų sezonas
StandartinėParašytas: 2010 Gegužė 27, 20:35 
Atsijungęs
Visažinis
Visažinis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008 Liepa 31, 12:30
Pranešimai: 3818
Amen.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Naujas 2009-2010 metų sezonas
StandartinėParašytas: 2010 Gegužė 28, 05:01 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Liepa 19, 01:54
Pranešimai: 6101
Miestas: Kaimas prie Atlanto
Nu va užrakinot o kur dabar teisybę išsiaiškinsim, Dar rytoj Vainauskas žada išpažintį daryti Krepšinio net puslapyje


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Naujas 2009-2010 metų sezonas
StandartinėParašytas: 2010 Gegužė 28, 07:13 
Atsijungęs
Visažinis
Visažinis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008 Liepa 31, 12:30
Pranešimai: 3818
Užteks tos teisėbės, vistiek jos nerasim, kiekvienas savo tiesą turim. Lauksim kito sezono, o su juo ir naujų tiesų, o dar prieš tai pasaulio čempionatas laukia :difus_1


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 322 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 37, 38, 39, 40, 41  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin