Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2025 Liepa 13, 00:53

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 19 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Pavojingiausi
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 3, 16:17 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Bitės žudikės – tai naminių bičių afrikinė atmaina, kuri neretai puola žmogų ir gyvūnus. Per trejus metus Venesueloje nuo jų įgėlimų žuvo 70 žmonių. Įgėlimų skaičius svyravo nuo 200 iki daugiau kaip 2 000. 1964 m. Vienas Rodezijos gyventojas liko gyvas po 2243 įkandimų.
Uodai perneša parazitą, sukeliantį maliariją, nuo kurios kasmet miršta apie milijoną žmonių. Nuo akmens amžiaus iki šių laikų turbūt pusė žmonijos mirė nuo šių uodų.

Nuo indiškos kobros įkandimų Indijoje kasmet miršta apie 7 500 žmonių. Tai sudaro 25% visų mirties atvejų, susijusių su gyvačių įkandimais.

Nuodingiausia gyvatė – jūrinė kobra. Jos nuodai beveik 100 kartų stipresni už bet kurios kitos gyvatės nuodus. Šios gyvatės, kuri veisiasi Australinės srities Ramiojo vandenyno jūrose, galva labai maža, todėl ji gali įlįsti i ungurių urvelius. Ji išskiria visai nedaug, bet labai stipriai veikiančių nuodų.

Manau dauguma siemet pastebejot kaip atkakliai mumis puola bites,sirses ir uodai :cry:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 4, 08:25 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

O aš galvojau, kad tiems žmonėms, kuriems buvo įkandusios širšės ir jie mrė, paprasčiausiai prasidėjo alerginė reakcija...
Buvau visiškai rami dėl palink mane lakiojančių širšių, nes man nuo jų alergijos lyg ir nėra ;)

Dabar jau būsiu šiek tiek atdesnė su jom ;)

p.s. keistas pastebėjimas, bet uodų šiais metais kelis kartus mažiau nei praeitais, bet va širšių...toks jausmas, kad keikviename aplinkiniame name yra jos veisamos :(

Bet jau turbūt nėra ko bijoti, rudeniškas oriukas parodys kur jom reikia eiti...;)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 4, 11:11 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Noriu patikslinti porą dalykų:

Alerginės reakcijos aišku ypatingai baisus dalykas, tačiau mirti galima ir ne nuo alergijos bičių, vapsvų ar pan. nuodams, o nuo daugybinių įkandimų, pvz., jei tiesiog įgels dešimtys ar šimtai vapsvų ar bičių. Itin sunkūs atvejai gali būti, jei įgelta į kaklą, liežuvį ar gerklę - tada žmogus gali tiesiog uždusti net nuo pavienio įkandimo.

O kitas dalykas - tai apie vapsvas: tie nežmoniški kiekiai piktų skraidančių gyvių (neatsimenu dar tokių vapsvingų metų) yra būtent vapsvos, o ne širšės. Širšės yra kiti, baisesni padarai, kurie, visa laimė, miestuose nesiveisia, o tik miškuose ir soduose.

Vapsvos kūno ilgis tėra apie 1.5-2cm, širšės gali užaugti iki 3-4 cm ilgio. Skirtingai nuo vapsvų, širšės yra ne tik keleriopai didesnės, bet ir gerokai agresyvesnės. Jų lizdai irgi didesni - gali būti net pusmetrio skersmens (vapsvų - iki keliolikos centimetrų).

Beje, prieš porą dienų sėdėjom "Submarine" Ateities g.. Tai va, "Submarinas" turi tą lauke esančią dalį ir ten irgi nemažai vapsvų lakioja. Ir vienai netoli buvusiai moteriškei įkando į viršutinę lūpą... Nu, ką aš žinau, vaizdas tai kraupus, per 10 minučių veidas ištino tiek, kad ji į save nepanaši pasidarė. Baisu.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 4, 12:20 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

na, priklausau tiems zmones, kurie yra alergishki vabzdziu ikandimams..pries pora metu patyriau "malonuma" ikandus bitei...gerai, kad viskas gerai baigesi, nors jau sake, kalbejau "pauksciu kalba"...aisku, po to dar savaite vaisciojau pamelynavusi ir istinusi, bet kai pagalvoji, kas galejo buti..o si vasara, kai tiek daug sirsiu - man kaip siaubiakas..tad is namu - tik su adrenalinu.. :roll:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 4, 13:51 
Atsijungęs
Moderatorius

Taip. Siemet bites , sirses "atakuoja" be jokios priezasties. Isibegeja ir - cakt! Labai lengva nuo sirsiu "uzsidirbti" valgant obuoli ar kriause, nes jos paprasciausiai roplineja ant vaisiaus arba ,lyg tycia, plaukioja kompote. Ypac vaikai nukencia nuo siu vabzdziu ikandimu.
Laime, kad su ropliais....pas mus saugiau,...bet ir tie..miske uogaujant pridaro rupesciu.Saugotis reikia, tai tikrai.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 7, 15:09 
Atsijungęs
Moderatorius

Siandien nutiko keistas dalykas . Mano masina ir mane apspito sirses....Leidosi staciai is dangaus...ant masinos langu, variklio dangcio,..stiklu...Islipt...tai islipau, bet kaip ilipt? Tupe net ant palaidines, velesi i plaukus...Turejau rankinuke fotoaparata...tai pabandziau...nufotkint...
Masina buvo plauta paprastu vandeniu..be sampunu (cia jei trauktu kvapai),..aplaistyta irgi nebuvo...
Keisciausia, kad ant salia stovinciu masinu jos netupe...
Kas gali pasakyt, kas joms uzejo?????????

Prikabinti failai:
ant langu.JPG
ant langu.JPG [ 49.33 KB | Peržiūrėta 652 kartus(ų) ]
ant stogo.JPG
ant stogo.JPG [ 32.51 KB | Peržiūrėta 569 kartus(ų) ]
ant dangcio.JPG
ant dangcio.JPG [ 54.45 KB | Peržiūrėta 659 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 7, 15:21 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Asha>matyt tos tavo lupytes jas labai trauke :lol: :lol: :lol:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 7, 19:38 
Atsijungęs
Moderatorius

Nu paaiskinai...:))) ir kaip paciai nedasuto????:))))
Uz..logika- 10 balu:)))
Ir uz pastabuma..10
Savo avatara buvau ir pamirsus:))Reiskia...pasirinkau....ji ..tiksliai:)))) :roll:

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 19 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Majestic-12 [Bot] ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: