Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 16, 17:49

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 225 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Lietuvos Bankrotas
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 26, 14:06 
Atsijungęs
Senbuvis
Senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008 Vasaris 5, 02:45
Pranešimai: 544
Na va, brangieji. Mes jau beveik prisizaideme. Ne uz kalnu ir Lietuvos bankrotas. Zinojome, kad vieni – socdemai/komunistai yra ekonominiai analfabetai, bet pagal dabartines tendencijas turbut aiskiai matosi, kad konservatoriai irgi yra ne ka geresni ekonomistai, gaila kad parsidave bankams. O ir ekonominiu istrumentu valdyti situacijai vis mazeja…Kas galejo patiketi? Ir viskas is godumo… o juk nuo to blogiau bus _visiems_. Kazi, ka masto banku generaliniai, isdave lita ir nustekene tauta? O ir Vyriausybe/Seimas, leidziantis taip smagiai spausti i kampa verslus? Dar oficialiai neskelbiama, bet jau greitai pamatysime daugejanciu bankrotu lavina ir valiutos nuvertejima. O po valiutos nuvertejimo - dar viena grandine bankrotu.. zaisime domino.


Zalvys: Tai kas gi vyksta siandien Lietuvoje ?

Lietuva turejo keleta realiu sektoriu, kurie nese realia ( ne tokia jau maza ) nauda. Tai statybu sektorius ( vidine rinka ) ir kroviniu vezejai ( tarptautine rinka ). Statybu sektorius praktiskai stovi. Priezastys visiskai aiskios. Nekilnojamas turtas perkamas labai vangiai. Dauguma laukia kainu kritimo… Vadinasi pradeti naujas statybas nera jokio reikalo… Ir taip istisi kvartalai nauju namu tusti stovi… Bet tai nera taip jau labai blogai, nes tai vidine rinka. Gal gi prekiu ar paslaugu eksportuotojai geriau laikosi ?

Kroviniu vezejai laikosi irgi labai sunkiai. Kroviniu srautas smarkiai sumazejes, paslaugu kainos nukrito… Sunkmetis. Panasu i tai, kad visai greitai sustos. Rusija papildomu leidimu neduos, o vazineti vien tik po vakaru europa nelabai apsimokes. Situacija griezta. Bankai atimineja lizingines masinas. Vezejai bankrutuoja. Kas idomiausia – tokios arogancijos, tokios paniekos vezejams is banku puses niekas nesitikejo…

Ka gi daro Lietuvos vyriausybe ?
Taupo. Tik tas taupymas labiau del akiu. Atlyginimai biudzetininkams beveik nesumazejo, biudzeto kitos islaidos irgi sumazejo labai mazai. Taigi vyriausybe taupo ( del akiu ) ir skolinasi visai rimtai. Deja skolinimasis vyksta tik i vienus vartus… Kad isgyventi…. Jokiu strateginiu tikslu nera ( kaip jau rasiau anksciau, as netikiu Lietuvos galimybe pasistatyti nauja atomine elektrine ar bent jau nauja bloka ).

Pagalvokim… Kiek gi Lietuvoje nuo krizes pradzios bankrutavo banku ? JAV vien tik siais metais jau virs 20… O Lietuvoje ? Nera tokiu Lietuvoje… Ar tai reiskia, kad pas mus ekonomika klesti ? Ar tai reiskia, kad pas mus bankininkai genialus ? Visi iki vieno ?

O gal tai reiskia visai kitka… O butent tai, kad Lietuvos vyriausybe visai priklausoma nuo banku. Ir muzika uzsakineja visai ne vyriausybe ? O bankai ? Kaip kitaip paaiskinti tokia neregeta banku arogancija ? Nesiskaityma ? Juk Lietuvos verslininkai puikiai zino kaip panasiose situacijose elgiasi Rusijos, Baltarusijos bankai. Patikekit – ten tokio nesiskaitymo su verslu nera… Kai gerai pagalvoji – liudna darosi…

------
Palukanos uz litinius indelius yra LABAI mazos, jeigu turesime omenyje, kad situacija blogeja, bei jau visi garsiai kalba apie lito devalvacija.
Galima daryti prielaida, kad bankai nenori didinti palukano del psichologiniu priezasciu. Pvz. palukanoms pakilus iki 15 proc., reikstu, kad
tikimybe, kad lita devalvuos yra beveik neabejotina. Kita vertus, praeita savaite ziurinejau skirtingu banku palukanas litais ir eurais. Kas
nustebino, kad didziuju banku ir "mazuju" (snoras, medicina, siauliai) skiresi dramatiskai, varijavo nuo 1 iki 10 proc. (net ir euru!). Ka
tai reiskia? Nesiimu spresti. Tai gana unikali situacija.

"Smagiausias" sios savaites ivykis, tai Semetos pasakymas, kad Vyriausybe platins litiniu obligaciju emisija :)

_________________
Vėl mokausi rašyti lietuviškai, nes žiūū - po šešerių metų lietuviškų simbolių nenaudojimo degraduoti pradėjau.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lietuvos Bankrotas
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 26, 14:48 
Atsijungęs
Senbuvis
Senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008 Rugsėjis 9, 13:29
Pranešimai: 780
Gruodi, šiandien kaip tik apie tai galvojau. Bet Lietuvoj pinigų tai yra-ar nėra???
Jei tūlas dėdė, pusmetį padirbęs, sau gali ,savo noru išeinant iš darbo , skirti 250 tūkst., ane, išeitinę išmoką, kur jokie įstatymai nenumato tokio dalyko, viena nėščioji pasiima sau negirdėto dydžio dekretines išmokas[buvo nutverta, o kiek nenutverta, jei patirtis yra ]- tai sakyk, kame ir kieno interesams plaukioja tie pinigai?? Kodėl biudžetininkai iš savo pensininkiškos algos turėtų dalį atiduot [ką atiduot, kėsintasi atimt] skylėms , kurias daro kažkas kitas, užkamšyt?
Išvis įdomu, kas čia bus toliau..ir kas liks iš Lietuvos. :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lietuvos Bankrotas
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 26, 15:41 
Atsijungęs
Senbuvis
Senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Birželis 30, 09:56
Pranešimai: 849
Miestas: Kaunas
web rašė:
Gruodi, šiandien kaip tik apie tai galvojau. Bet Lietuvoj pinigų tai yra-ar nėra???


1. Litas niekur užsienyje nepriimamas (jo išvežti negalėjo).
2. Paskolų nedavimas (arba super aukštas gavimo barjeras) yra antivalstybinė veikla įpatingosios valstybės padėties sąlygomis.

Taškas.

_________________
---
(C)Herkus Mantas


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lietuvos Bankrotas
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 27, 01:56 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Liepa 19, 01:54
Pranešimai: 6101
Miestas: Kaimas prie Atlanto
Čia ne tik Lietuvoje visur tas paskolas jau sunkiau gauti. Dabar bankai labai atsargūs. Anksčiau imdamas paskolą būstui tartum užstatydavai tą namą, bankas prašydavo pinigų radziai kad taip tu numuštum namo vertę ir bankai žinodavo, kad jei būsi nemokus, jie bet kada parduos Tavo namą ar butą ir atsiims pinigus. Dabar gi supranta, kad jei tu nepjėgsi susimokėti už savo namą/butą ir bankas jį atims, jie nesugebės parduoti, nes niekas nepirks. Vat todėl ir tos paskolos pasidarė taip sunkiai gaunamos


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lietuvos Bankrotas
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 27, 08:12 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Nuleistų kartelę žemiau- pirktų ir parduotų.
Turgus. Kuris prekeivis laimi?Tas, kuris paleido pigiau ir pardavė daugiau, ar tas, kuris sukėlė kainą, nepardavė nieko, parsivežė namo ir sugadino produktą iki sekančio turgaus? :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lietuvos Bankrotas
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 27, 08:23 
Atsijungęs
Pačiausias
Pačiausias
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Gegužė 19, 10:42
Pranešimai: 2463
čia viskas labai teisingai parašyta, nes pagal "respublikonus" ("Respublikos leidinių grupė") tik išstojimas iš ES padėtų Lietuvai atsigauti! Labai daug tiesos apie Baltijos šalių raidą parodyta Boriso Čertkovo filme - turėtų būti įtrauktas į bendrojo lavinimo mokyklų programas!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lietuvos Bankrotas
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 28, 09:08 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Kovas 28, 08:43
Pranešimai: 2
Taip, Populiste, galima butu juoktis, jei nebutu pikta.

Gruodi, as tau siulau nebeplatinti propagandisto "Zalvio" tekstu, nes juose yra vien tik destruktyvi kritika, viso ko dergimas, nusivylimo sejimas, be jokiu konstruktyviu pasiulymu. Kazkokie ne visai logiski kliedesiai skirti smegenu pilkosios mases dirginimui ir zemiausiu baimes instinktu zadinimui.
Beje, kas "geras", o kas "blogas" tuose tekstuose taip pat aiskiai matosi. O kai kurie vertalai akis bado ir nurodo krypti is kurios puses vejas pucia, kaip pvz. "Situacija griezta."
Kritikuoti be jokiu pasiulymu yra lengva, kaip ir griauti. Jums rinktis - dalyvauti statyme ar griovime.

_________________
Naujoji Lietuva


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lietuvos Bankrotas
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 28, 09:52 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Žalvio idėjos yra labai įdomios, nors jose, kiek anksčiau pasitaikė pastebėti, yra keletas gan gilių konceptualių klaidų. Viena iš gilesnių - ta, kad jis pinigus laiko realiu turtu.

Bet vat truputis gandų pamąstymui:
Lietuvos vyriausybė suteikia bankams paskolą ir garantijas tam, kad bankai galėtų pinigus paskirstyti smulkiam verslui remti. Bent jau apie tai buvo labai daug rėkiama. O ką matome dabar? Ogi bankai vėl ėmė siūlyti paskolas NT įsigijimui. Geras, ar ne? :-)

Žiauresnis momentas: Lietuvos Bankas bene pirmą kartą per istoriją (???) pervedė veik 200 milijonų į biudžetą. Ir netgi buvo prievartaujamas pervesti du kartus daugiau. Vakar tai Kubilius pripažino viešai, per Lietuvos Radiją. Ar reikia kam nors aiškinti, ką tai reiškia?


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 225 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin