Laba,
Matau, kad vis dazniau apsilankau sitoje Kulinarijos temoje ir vis ilendu i kieno nors skyreli su savo "patarimais", nors as tai laikau tiesiog savo nuomuone.
Tiesiog turiu hobby - darba - filatelija ir tikrai kita dusiai atgaiva - kulinarija.
Taigis primeciau, kad gal kitur nemaklevot, atsidarau savo temele, o jums gerbemieji jau spresti - skanu ar ne.
Galime pradeti, jei galesiu visada atsakysiu i klausimus, jei ko nezinau - patylesiu, o jei kas paciam bus idomu - paklausiu.
Cia buvo klausimas tikriausiai Vikingui ir man apie saslyku marinavima, Vikingas savo varianta jau isdeste pas save, as pabandysiu pasiulyti savo versija.
Irma rašė:
o tai kame marinuojat??? majoneze nesigauna teip, kad zalia valgyti galima butu, nebent žalią mėsą megstat tai ir is krautuvės nupirkus galima suėsti. Aš tai ir acte marinuoju, reikia truputį su riebaliuku pirkti tada neišdžius... Kadaise irgi acte marinuodavo
Taigi Irma, as saslykus paskutiniu metu marinuoju elementariai svogunuose - galima pasakyti - rauginu. Aisku kadangi pas mus ne Kaukazas, tai i aviena nepretenduoju. Geriausias ir tikriausiai siuo metu vienintelis variantas arciau pagal kaina ir skoni (bent jau man) kiaulienos sprandine. So, mesyte supjauscius imame atatinkamai svoriui apie 1/4 svogunu galvu ir tarkuojame smulke tarka arba kad nevargti "kombainu". Sita makaliuka ant mesos i puoda na ir tada kazkiek prieskoniu. Malti juodieji + baltieji pipirai, toliau as labai vertinu malta kalendra, nors jeigu kam nepatinka jos specifinis skonis galima ir nedeti. Visada idedu ziupsneli maltu lauro lapeliu, bet sitoj vietoje l.labai saikingai, tik del kvapo, padauginus gali nekaip gautis. Aisku visada galima pamaisyti ka nors is kaukazietisku prieskoniu, cia jau skonio reikalas, bet as piesiu minimalius remus. Toliau viskas, taskas, jokios druskos. Druska, uzdaro mesoje visas poras ir ja sutraukia, taigi nieko ji nesimarinuos jei imesi sauksta kita druskos.
Puoda i saldytuva ir butu gerai kas koki 8-12val. visa mase rankomis pamaisyti. Toliau, norma tokiam marinavimui yra 48val. - ilgiau nederetu, nes prasides rugimas (nors teko ragauti ir ilgiau pamarynuotos tokiu budu). Mazdaug 3-4 val pries kepima reiketu ideti druskos (nezinau kodel, gal is iprocio bet naudoju tik akmens dr.). Dedam pagal skoni ir pagal patirti, jeigu istiko tokia beda kad kepti reikes jau uz pusvalandzio, tai aisku druskytes reiketu imesti ir daugiau, na bet aiku nepersistengti. Taigis simply ir pirmyn, tikrai nepasigailesite, saslykas bus sultingas ir minkstas, aromtas nerealus.
Lauksiu paragavusiuju atsiliepimu.