Turiu dar vieną "skanų " receptą.Išbandytas, skanus.
Tereikia tik lašišos ir šio bei to.
Ir dabar šaldikly laikau gabalėlį kam nors pavaišinti..
SUMUŠTINIAI SU LAŠIŠATurime:
3 kg lašišą,
8 šaukštelius( nubrauktus) druskos,
2,5 šaukštelius cukraus,
prieskonius, skirtus žuviai,
citriną,
batoną ar baltą pjaustytą duoną,
sviestą.
Žuvį nuvalome- pašaliname papilvę, vidurius. Skutinėti čia nieko nereikės-odelė lygi. Išimame kaulą(išilginę ašaką), padalijame į dvi dalis, jau imdami kaulą. Galima pasidalinti ir į 4dalis, diržus perpjaunant pusiau.. Gautus diržus ištriname sumaišytais prieskoniais su druska, cukrumi. Paliekame pasistovėti per naktį.
Tada batono ar baltos duonos riekeles aptepame sviestu ir ant virsaus dedame labai plonai atpjautos lašišos griežinukus. Ant lašišos uždedame mažą ploną riekutę citrinos. Tokie sumuštinukai tinka pusryčiams, svečių stalui- skonis nerealus.
Likusią paruoštą žuvį galime susismulkinti norimais gabalėliais ir drąsiai pasidėti į šaldiklį. Tiks bet kada.
Skanaus!!!