Vikingas rašė:
kokios chia nesamones... zhinai labiau uzh ta nesamone kad geriamam vandeny turetu buti kazhkokios bakterijos mane zhudo tas spaminiu "persiusk 20 zhmoniu shi laishka ir tau per 5 minutes nutiks laime" tipo zhinuchiu siuntinejimas...
web nieko asmenishko bet jei pats nepasahlinsi tai ash pashalinsiu ta tavo posta su tais paveiksliukais
O tu perskaitei skaidres? Niekas neprašo tavęs siųsti kam ir ką, juk sakiau, kad čia išardytos skaidrės tik turiniui. Tau nepatinka, tu ir nutrink. Anei kiek nenoriu būt nutrinant jas už kažką protingesnė, tam yra oponentai, kurie gali tikslinti "nesąmones" kultūringa kalba .
Dabar dėl to vandens mikroorganizmų ir cheminės sudėties.
Vandens mėginys buvo atiduotas tyrimams regioninei laboratorijai darbuotojai, kuri skubėjo per 6 val . vandenį pristatyti tyrimui, nes , anot jos, po tų 6 val. nieko reikalingo, kas yra vandens gėrimo momentu, tyrimui jame neberas - jokių mikroorganizmų(tipo- jie suėda vieni kitus), t.t., kas ten reikalinga pagal hg normas rasti.
Supratau taip- iš gelmių gauname švarų vandenį, bet šis, kol pasiekia vartotoją , pakinta, nebėra toks . Tai lemia vandens kelias iki vartotojo, daugiausiai vamzdžiai, jų švara ir būklė. Yra ir hg leistina norma nekenksmingų bakterijų , ne apie choleros bakterijas rašiau.Apskritai yra gerosios ir blogosios bakterijos.Jei ne gerosios, tai pakenčiamos.
Žodį "reikalingos" atsiimu..
Kai kalbėsim apie žarnyną, apie reikalingas gerąsiais bakterijas kalbėsim kitaip.
O kad geriamas troškintas vanduo buteliuose ir šuliniuose pats baisiausias- irgi ginčysi? Beje, tai irgi laboratorijos darbuotoja patvirtino.
Filtruokim ir gerkim tik virintą vandenį , tada tikrai bus grynas, nors, kiek žinau, kažkokios bakterijos gyvena ir čiut ne virintam vandeny..
p.s. tai ar turėsim ateities kartoms geriamo vandens prie šiandieninės taršos?(apibendrinu skaidres)