Gruodis rašė:
[i]… taciau reikia vengti pusfabrikaciu. Namuose gamintas maistas – geriausias restoranas
Gerai parašei, gruodi.
Didesnį dėmesį atkreipiau į išnašą.
Niekaip negaliu suvokti, kodėl šeimininkės atsisakė naminio kompoto, pirmenybę atiduodamos visokiems vandenims [tas dar gerai, jei mineralizuotas, bet jei saldinti gėralai?] , kažkokiam Jupi, kuris burną išdažo raudonai [suberi miltelius ir turi gėrimą]..Tiesa, yra vargo su stiklainių priežiūra, kaitinimais,sandėliavimu, bet ir rezultatas ne tas- vyšnių kompotas, obuolių/braškių, agrąstų/braškių, kaukazo slyvaičių su cukinijomis ir braškemis, mėlynųjų slyvų,.....Fantazijos reikalas
Skanumėlis!
Kad ir uogienės, konservuotos daržovės. Dažnai sako- kam gamint?-nusipirkt galima! Aišku, kad galima, bet ir kaina skiriasi , jei apie taupumą kalbėt. O štai palyginimui Vilniaus ir Kėdainių ar Rokiškio [nepamenu, seniai pirkau] konservai - vien iš to paragavus galima nustatyti, kad skirtumas labai didelis- braškių uogienės skirtingos,dirbtinai sustangrintos, nors tu ką....Visai ne kaip naminė ar šaldiklyje sušaldytos grynos ar trintos uogos..Padarai pats- bent žinai, kad "nenujotos" sudedamosios dalys- indigrientai, žinai pats, kas dedama paties ar kokias dalis gali ar negali vartoti ir derini grynai pats .