Brigin.lt
http://www.brigin.lt/forumas/

Pirksiu rūkytą mėsą, dešrą - tik tikro kaimiško rūkymo
http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=29&t=3411
Puslapis 16

Autorių:  tractor [ 2007 Spalis 26, 21:40 ]
Pranešimo tema:  Pirksiu rūkytą mėsą, dešrą - tik tikro kaimiško rūkymo

Nežinau, kaip jus, ale mane jau užveikė maksimose, rimiuose, norfose ir t.t. pardavinėjamas brudas, kurį parduotuvės bei gamintojai vadina "rūkyta mėsa". Nuo to mėšlo tirpale mirkyto brudo jau bloga darosi. Ir baisiausia, kad tikros rūkytos mėsos, atrodo, jau neliko netgi Kalvarijų turguj - paskutinius kartus ten pirkta šalto rūkymo mėsytė paaiškėjo irgi besanti mėšlo tirpale mirkytu brudu. Paskutiniu metu tą brudą jau skiriu ne tik iš skonio, bet netgi iš išvaizdos.

Taigi, jei yra čia kokių ūkininkų, tai labai prašau pasiūlyt man rūkytos (šalto rūkymo) mėsos. Kadangi panašiai mėsos ieškosi ir keli kolegos iš mano darbo (o gal ir forumiečiai?), manau, kad ūkininkui, mokančiam gerai ir skaniai rūkyti mėsos gaminius, būtų visai proga atidaryti naują pardavimo kanalą, orientuotą į išrankius pirkėjus.

Autorių:  nuodingoji gebene [ 2007 Spalis 27, 12:21 ]
Pranešimo tema: 

traktoriau o tu ka mesos nemoki rukyt? pas mus kaime isvis niekas beveik nebeperka tos kaip tu sakai velnio tirpale ismirtytos mesos yra visokiu salto karsto rukymo ir labai skanio (pavydek man) beto verslas neapsimoka nes jei nepirks niekas tai ir sudzius ziaurej tos desros busi vieinintelis turbut pirkejas

Autorių:  tractor [ 2007 Spalis 27, 14:53 ]
Pranešimo tema: 

Gebene, aš gyvenu mieste ir ne tik nemoku, bet net ir neturiu kur ir kaip rūkyt.

O dėl pardavimo - taip, pigioje rinkoje tikrą mėsą nukonkuravo fabrikinė sintetika. Bet taip atsitiko tik todėl, kad tikros mėsos gamintojai bandė konkuruoti pagal kainas, o ne pagal kokybę. Aš ir tie mano pažįstami, kurie nori mėsos, sutiktume mokėti ne kiek turguj, o kiek parduotuvėj, ar netgi biškį brangiau. Nes mes norim tikro maisto :-)

Jei jumi rūkote gerą mėselę, tai parašykit, nes labai jau norisi.

:-)

Autorių:  EnJoy [ 2007 Spalis 28, 12:50 ]
Pranešimo tema: 

Turime mes tos rūkytos mėsos(lašiniai, dešros), bet ne tiek, kad būtų galima pardavinėti. Na, tractor atvažiuok kada į svečius, galėsi įsitikinti, koks tas kvapas ir skonis kaimiškos rūkytos mėsos :D

Autorių:  asha [ 2007 Spalis 28, 19:28 ]
Pranešimo tema: 

Enjoy, duosi pauostyti? :D :D :D

As irgi perku mesos gaminius is ukininku. Kad pardavinetu urmu parsa, retai buna.
Manau, kad reikia uzsisakyt , susitart ir paruos pardavimui.
I jokias desreles nebegaliu paziuret. O be to, kai papasakojo, kaip gaminamos tos desros....Tie, kurie dirba mesos perdirbimo imonese.. Ne paslaptis, kad ir kelioneje krite gyvuliai ten patenka, visos mesos atliekos- karviu tesmenys, gyslos.
Daznai apsiperku turguje, haleje. Bet turiu pazistamas pardavejas, kuriomis pasitikiu. :wink:

Autorių:  Drs [ 2007 Spalis 29, 12:58 ]
Pranešimo tema: 

Kiek teko girdėt iš artimų asmenų, kurie su tuo ir svarbiausia tokių gaminių priežiūra susiję tai sakė dėl kritusių gyvulių yra nesąmonė ir legendos jiem beje keliančios šypseną. Iš atliekų taip pat daromi mėsos gaminiai, tačiau gyvūnams, o ne žmonėms. Nors, kad dauguma mėsos gaminių daromi paprastai prikišant visokių prieskonių, kad tik ilgiau būtų galima naudot tai manau visiem aišku, tai gadina tiek skonį, tiek ir kokybę. Tačiau nereikėtų persistengt ir gąsdint žmonių :) . Manau, neabejotinai daug didesnė tikimybė įsigyt tokį gaminį, kuris pagamintas, taip šiurkščiai nusižengiant maisto ir veterinarijos tarnybos reikalavimams būtent turguj ar tiesiog iš nepažįstamo žmogaus. Bet nėra ko prieštaraut, kad paties ar tikrai patikimų žmonių gaminta dešra bus skanesnė ir kokybiškesnė (nes nebus prikišta prieskonių ir kitokių ingridientų, kurie reikalingi tik dėl ilgesnio mėsos vartojimo laiko). Šiaip nežinau, kaip ten kituose miestuose su tais turgais, bet manau tikrai galima rast turguj patikimų prekeivių, kurie iš to gyvena ir savo vardo negadina (toli gražu ne visi, bet yra tokių), jų gaminiai bus ir skanesni nei parduotuviniai ir be visokių "šūdinų" (dabar kas nors pasakos, kad ten šūdą ir deda :D ) papildų, o kartu ir bent jau kontroliuojami ir tikrinami, priešingai nei perkant dešras internetu :) .

Autorių:  asha [ 2007 Spalis 29, 15:30 ]
Pranešimo tema: 

Drs rašė:
Kiek teko girdėt iš artimų asmenų, kurie su tuo ir svarbiausia tokių gaminių priežiūra susiję tai sakė dėl kritusių gyvulių yra nesąmonė ir legendos jiem beje keliančios šypseną. .

Kalbu lupomis zmogaus, kuris ne priziuri gamyba, o gamina. Ka mate, ta ir sako.Jam kas? Drs, del kritusiu kelionej nuo supirkimo vietos iki gamybos gyvuliu firma neis i nuostolius...1 toks krites tarp simtu sveiku- ne nepajusi ir nesuprasi. Mesa ta pati,nepasvinkus, taciau nenubeges kraujas. Paleidzia vandens sroves, isplauna ir mesa tinkama desroms.Skanaus!! :D Yra dar ir kitokiu fokusu.Butent del ilgesnio laikymosi,spalvos, nes kol laivais nugabena i uzsieni, firmos tuo uzsiima, ar kur,gaminiai pakeicia kokybe ir spalva... :wink:
Beje tik pirmos partijos naujai pasirodziusiu desreliu ar vyniotiniu buna skanus- veliau kazkodel gaminiai "issigimsta".. :)

Autorių:  Drs [ 2007 Spalis 29, 16:55 ]
Pranešimo tema: 

Na kiek man teko susipažint tai tikrinimai vyksta griežtai atliekant tyrimus ne tik mėsos, bet ir aplinkos, įrenginių, laikymo sąlygų ir t.t. ir pan. (ten labai smulkiai). Dargi žinau, kad ten tikrinama po vieną gyvulį, o ne meta visus iškart į mėsmalę :) .

Nežinau kur tas žmogus dirba, bet tokia betvarkė tikrai ne visur, keista kaip niekas neįskundžia ir keistas vet. gydytojų darbas tada joje :shock: . Kad betvarkių būna tai būna, tam ir reikalinga kontrolė, nu bet tokių dalykų tai jau nežinau :shock: . Juolabiau, kad šiaip perkant iš bet kokio žmogaus tų nusižengimų gali būti padaryta dar žymiai daugiau.

http://www.vet.lt/lt/pages/view/?id=10& ... 95d104f44b

Beje tas kuris prižiūri gamybą tai daugiau žino už tą kuris gamina (jei ten ne vienas žmogus ir "prižiūrėtojas" ir gamintojas ir skerdyklos savininkas :) ), nes gyvuliai pirmiausiai turi "pereit" per jį, kad būtų patikrinti, ištirti ir leisti gamybai. Net skerdimo procesas rodos prižiūrimas. Aišku jei ten kažkokia betvarkė, gal viskas daroma už nugaros?

Nors šiaip jei noris sveiko ir idealaus maisto, kur žinotumėt iš ko jis pagamintas, ar kaip augintas tai deja išeitis tik viena - augint ir ruošt patiem :? Jei noris tiesiog ne idealiai sveiko, bet leistinos normos ribose tvarkingo maisto, teks tenkintis parduotuviniu.

Puslapis 16 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/