Ačiū red_line
Na ir truputis vertingos vaizdinės info
KAIP DEKORUOTI KAVĄ (LATTE, CAPUCCINO AR PAN.) KAVOS TRAFARETO PAGALBA
Pasiruošimas:
1. Paruošiame pasirinktą kavą: (keletas kupinų šaukštelių kavos į puodelį), užpilame verdančiu vandeniu (rekomenduočiau pilti lėtai) iki pat viršaus.
Keletas kupinų šaukštelių kavos...
Užpilame vandeniu (šioje nuotraukauje matyti, kaip putos nusėda)
Jei reikia, dar truputį įpilame vandens ,kad putos pakiltų iki puodelio kraštų...
2. Uždedame kavos trafaretą ant puodelio (jis pakankamai lankstus, tad jei raikia jį galima išgaubti arba įgaubti) Atstumas tarp putų ir uždėto kavos trafareto turi būti kuo mažesnis. Atsargiai, kartais persistengus, putos gali prilipti prie trafareto
Tokiu atveju trafaretą nuimame nubraukdami putas (jos tokiu būdu lieka ant kavos) ir nuplauname po vandeniu, nušluostome ir vėl dekoruojame.
3. Į smulkaus tinklelio sietelį (man patogiausias dvigubas šaukštukas, skirtas arbatai košti) įberiame truputį kakavos ir kt.
Barstome kakavos milteliais, tarkuotu cinamonu, šokoladu ar kt. maitine biria medžiaga [i](PASTEBĖJIMAS- cukraus pudra mažiau tinkama dekoruoti kavai, nes ji labai greitai ištirpsta)
4. Šaukštelį su milteliais laikome virš puodelio uždengto kavos trafaretu ir keletą kartų pabarstome. Geriau barstyti mažiau, nei perdaug (šiuo atveju perdidelis kakavos ar kt. medžagos kiekis ištirpęs plačiau pasklis ant putų paviršiaus, taip išsklaidydamas piešinėlio kontūrus)
5. Pabarsčius kakavą, cinamoną ar kt., atsargiai nuimamame trafaretą, kakavos ar kt. likučius nukratome, trafaretą nuplauname po vandeniu (geriau šiltu), nušluostome ir jis vėl paruoštas kavos dekoravimui. :bigsmile:
Jau pabarstyta kakava...
Atsargiai nuimame trafaretą...
Ir štai rezultatas...
Skanios ir gražios kavos !!!