Brigin.lt
http://www.brigin.lt/forumas/

Gudrybes virtuveje
http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=951
Puslapis 23

Autorių:  asha [ 2006 Spalis 15, 14:28 ]
Pranešimo tema: 

Virtuvės gudrybės

Jei kaitinami riebalai "sproginėja"keptuvėje,įdėkite druskos, jei putoja - supjaustytą žalią bulve.

Nemalonus kvapas virtuvės spintelėje išnyks, jei į ją įdėsite svogūno gabaliuką.

Blogas kvapas virtuvėje dings, jei sudeginsite sausą citrinos žievelę.

Neplaukite keptuvės vandeniu - valykite ją popieriumi (tik ne laikraščiu) arba sausu skudurėliu.

Indelyje laikoma druska nesudrėks, jei į ją įdėsite keletą grūdelių ryžių.

Išvirusius makaronus tuoj pat perpilkite šaltu virintu vandeniu - jie nesulips.

Kad gražiau atriektumėte šviežią batoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.

:P :P :P

Autorių:  asha [ 2006 Spalis 29, 15:39 ]
Pranešimo tema: 

Krištolą ir porcelianą plaukite tik šaltame vandenyje

Karšto vandens veikiamas krištolas greitai praranda žvilgesį, o porcelianas tampa trapus- greičiau skyla ir dūžta. Todėl tokius indus plaukite ir skalaukite šaltame vandenyje. Jeigu tokie indai įgavo matinį atspalvį, pamerkite juos pusvalandžiui drugname vandenyje su boro rūgštimi(maišelis boro rūgšties 10 litrų vandens)

Autorių:  Padukele [ 2007 Vasaris 5, 09:00 ]
Pranešimo tema: 

• Kad kavos pupelės būtų aromatingos, 10 minučių palaikykite jas šaltame vandenyje ir po to išdžiovinkite karštoje orkaitėje.

Kava bus aromatingesnė, kai prieš virdami sumaltą kavą truputį pakaitinsite ant ugnies ir įdėsite ją kelis kristalėlius valgomosios druskos.

• Prieš maldami kavos pupeles pakaitinkite orkaitėje. Bus dviguba nauda: bute maloniai pakvips, o išvirta kava bus skanesnė ir kvapnesnė.

• Kavai naudokite šviežią nevirintą vandenį. Nuo vandens labai priklauso ir kavos kokybė. Labai kietame vandenyje išvirta kava esti prastesnės kokybės ir spalvos.

Kavą virti geriausia specialiame kavinuke su tinkleliu, ant kurio pilamas reikalingas kiekis maltos kavos. Kai tik kava užverda kavinuką nukelkite nuo ugnies, įpilkite keletą lašų šalto vandens ir 5—6 min. tegul pastovi. Tik po to gerkite. Neleiskite kavai ilgiau virti, nes verdant išnyksta aromatas, pasidaro prastesnis skonis. Kavos niekados neatšildykite, nes ji netenka aromato.

• Nepiktnaudžiaukite stipria kava: dėl to pradeda smarkiai plakti širdis, padažnėja kvėpavimas, kartais suerzinama skrandžio ir žarnyno gleivinė. Nereikėtų gerti kavos žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, opalige, gastritu, taip pat tiems, kurie skundžiasi nemiga, jautria nervų sistema.

• Neišmeskite kavos tirščių. Jeigu puodai arba arbaitinukai įgijo nemalonų kvapą, pašildykite juos be vandens, įdėkite ant dugno kavos tirščių ir uždengusios palikite valandai. Kvapas išnyks.

• Šokolado, kavos, kakavos,arbatos dėmes iš drabužių galite išvalyti amoniako tirpalu (1 dalis amoniako ir 25 dalys vandens).Valytas vietas paplaukite vandeniu. Kavos ir arbatos dėmės gerai išsiplauna sūriu vandeniu.

Autorių:  Vikingas [ 2008 Birželis 4, 07:01 ]
Pranešimo tema:  Re: Gudrybes virtuveje

asha kepimas su virtuves gudrybemis neturi daug bendro ... gal galetum atskira tema sukurt ashos valgiai ar panashiai ir sudek ten savo receptukus ;)

Autorių:  asha [ 2008 Birželis 4, 08:30 ]
Pranešimo tema:  Re: Gudrybes virtuveje

Bandžiau perskirti, neišeina man..Teko nutrinti :D
Sugalvosiu ką nors :difus_3

Autorių:  Vikingas [ 2008 Birželis 4, 15:06 ]
Pranešimo tema:  Re: Gudrybes virtuveje

asha rašė:
Bandžiau perskirti, neišeina man..Teko nutrinti :D
Sugalvosiu ką nors :difus_3

bozhe tai reikejo sakyt gal ash kazhkaip buchiua perkeles nors nelabai dar zhinau chia viska :)

Autorių:  antanukas [ 2008 Birželis 24, 10:56 ]
Pranešimo tema:  Re: Gudrybes virtuveje

Sveiki. Prie visu prieskoniu (mesisku) pamirsote dasi ir kindzia (kalendru variantas).Tinka ka tik is sodo labai svelnus ir aromatingi lapeliai.O ,kad butu malonus kvapas virtuveje visada turekite Metu, ar salmetriniu metu.Istrinkite virtuvini stala ir tikrai bus lengva benraut ir nuostabi atmosfera.
Skanaus.Antanukas

Autorių:  asha [ 2008 Birželis 24, 11:02 ]
Pranešimo tema:  Re: Gudrybes virtuveje

O, antanuk, dėkui, juk klausiau orkos, kas yra kinza, ji paaiškino, o paskui vėl užmiršau. Turiu vieną receptą su kinza , pasižiūrėsiu.
O mėtas kišenėj nešiotis galima visiems patrakeliams, mažiau siutas ims.. :lol: :lol:

Puslapis 23 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/