Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2018 Birželis 23, 18:04

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Gudrybes virtuveje
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 6, 20:24 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Seimininkauti virtuveje mums tenka kasdien...Susiduriame su visokiais sunkumais: apsinese sakutes, nebespindi stiklines...nemalonus zuvies kvapas isiede i rankas, kopustais ar burokeliais pakvipo butas,verdant juos.
Seimininkes, atsiliepkit, pasidalinkit...:)

Pradziai idedu keleta gudrybiu, gal pravers...:)))

Gudrybės virtuvėje
Jei rūkytą dešrą sunku nulupti, ją pusę min. palaikykite šaltame vandenyje.

Prieš skutant bulves, kad rankos neįjuostų, suvilgykite jas actu ir leiskite nudžiūti. Bulves pjaustykite tik nerūdijančiu peiliu.

Drumzlinas augalinis aliejus pašviesės, jei į butelį įbersite valgomąjį šaukštą druskos.

Kepamą mėsą šlakstykite karštu vandeniu ar sultiniu. Laistoma šaltu vandeniu, ji bus kietesnė.

Kiaušinių baltymus išplaksite greičiau, jei kiaušinius prieš tai šiek tiek palaikysite kambario temperatūroje.

Svogūnai gražiai pagels ir bus skanesni, jei kepdami juos pabarstysite cukraus pudra.

Virimo ir troškinimo laikas sutrumpės, jei tam naudosite plačius ir žemus puodus bei troškintuvus.

Varinius indus plaukite karštomis raugintų kopūstų sultimis, po to perskalaukite šaltu vandeniu ir nublizginkite minkšta medžiaga.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 8, 17:10 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
norėdamos apsaugoti namiškius ir svečius nuo virškinimo sutrikimų, ruoškite kuo sveikesnes vaišes;

mėsos patiekalus gardinkite virškinimą gerinančiais prieskoniais - kalendra, krapais ir kmynais - jie ne tik suteiks patiekalams gerą skonį, bet ir palengvins virškinimą;

desertus gardinkite pipirmėtės lapais, cinamonu, imbieru – jie sumažins šventinio persivalgymo sukeltus negalavimus;

vietoj kavos ar arbatos svečiams pasiūlykite kmynų, pipirmėčių, ar ramunėlių užpilo;

kartu su mėsos patiekalais patiekite gausų daržovių garnyrą;

tradicines mišraines su majonezu keiskite į užpiltas aliejumi – puikiai tinka virtų burokėlių su kmynais ir aliejumi, žalių obuolių ir morkų, kitos panašiai pagamintos salotos;

riebesnį maistą tinka užgerti taure raudono ar balto vyno.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 8, 17:24 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
O dabar apie...kava:)))

Kad kavos pupelės būtų aromatingos, 10 minučių palaikykite jas šaltame vandenyje ir po to išdžiovinkite karštoje orkaitėje.

Kava bus aromatingesnė, kai prieš virdami sumaltą kavą truputį pakaitinsite ant ugnies ir įdėsite ją kelis kristalėlius valgomosios druskos.

Prieš maldami kavos pupeles pakaitinkite orkaitėje. Bus dviguba nauda: bute maloniai pakvips, o išvirta kava bus skanesnė ir kvapnesnė.

Kavai naudokite šviežią nevirintą vandenį. Nuo vandens labai priklauso ir kavos kokybė. Labai kietame vandenyje išvirta kava esti prastesnės kokybės ir spalvos.

Kavą virti geriausia specialiame kavinuke su tinkleliu, ant kurio pilamas reikalingas kiekis maltos kavos. Kai tik kava užverda kavinuką nukelkite nuo ugnies, įpilkite keletą lašų šalto vandens ir 5—6 min. tegul pastovi. Tik po to gerkite. Neleiskite kavai ilgiau virti, nes verdant išnyksta aromatas, pasidaro prastesnis skonis. Kavos niekados neatšildykite, nes ji netenka aromato.

Nepiktnaudžiaukite stipria kava: dėl to pradeda smarkiai plakti širdis, padažnėja kvėpavimas, kartais suerzinama skrandžio ir žarnyno gleivinė. Nereikėtų gerti kavos žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, opalige, gastritu, taip pat tiems, kurie skundžiasi nemiga, jautria nervų sistema.

Neišmeskite kavos tirščių. Jeigu puodai arba arbatinukai įgijo nemalonų kvapą, pašildykite juos be vandens, įdėkite ant dugno kavos tirščių ir uždengusios palikite valandai. Kvapas išnyks.

Sokolado, kavos, kakavos,arbatos dėmes iš drabužių galite išvalyti amoniako tirpalu (1 dalis amoniako ir 25 dalys vandens).Valytas vietas paplaukite vandeniu .Kavos ir arbatos dėmės gerai išsiplauna sūriu vandeniu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 8, 17:33 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 11, 10:38
Pranešimai: 3430
Miestas: peterborough
Va,kiek daug naudingu patarimu :) .Einu kavos :wink: )))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 11, 20:22 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Rudenį miške užėjom baravykų.Primarinavau(tik be svogūnų)nepjaustytus paprastai(buvo nesukirmiję).Per gimtadienį laukiau svečių.Į galvą nelindo kokia įmantrybė.Viskas nusibodę,niekuo nenustebinsi.Gal kas pakartosit:Pasirinkau pailgų bulvių,nulupau,perpjoviau per pusę išilgai(jei nedidelės galima nepjaustyt,dėjau į skardą,pateptą aliejumi ir į orkaitę,įpusėjus kept apibarsčiau pirktu daržovių mišiniu su druska.(anksčiau nereikia,nes apdegs smulkintos morkytės).Paėmiau pailgą didesnę lėkštę(palumiską),prikrėčiau gana daug majonezo.Majonezą reikia dėti geresnės kokybės,kad nebūtų toks skystas(dėjau "Vilniaus").Į jį"susodinau" grybus.Aplink prikaišiojau(prisodinau) šviežių krapų.Šį palumiską (galima ir apvalų,jei neturit pailgo)įdėjau į kitą dar didesnį,kuriame aplink puikavosi keptos,smulkiais krapais apibertos bulvės.Patikėkit svečiai buvo sužavėti ir patiekalu ir skoniu,ir vaizdeliu.Vistik vasario mėnuo.Sėkmės,jei kas ruošit.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 11, 20:25 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Dar vienas...toks nesudetingas.....

0,5 kg maltos kiaulienos,0,2 kg maltos jautienos,žiupsnelis druskos,truputis cukraus,plaktas kiaušinis,smulkiai pjaustytas svogūnas(arba 2),j.maltų pipirų,didelė sauja krakmolo,5 šaukštai vandens,arba pieno.Labai gerai išminkyti.Formuoju"cepelin us" dedu į aliejumu suvilgytą skardą,uždengiu folija ir kepu orkaitėje.Prieš baigiant kepti nudengiu,kad apkeptų.Į laisvas vietas primėtau bulvių.Arba-tuos mėsinukus sudedu į folijos gabaliukus viršuje užspaudžiu,o prieš baigiant kept atveriu,kad apkeptų(foliją patepti taukais ar aliejumi).Galima pagaminti įdarą:išvirti kietai 2 kiaušinius,smulkiai supjaustyti raugintus kopūstus,svogūną,pipirų viską išmaišyti.Dėti kaip į cepelinus.Galima įdarą ruošti su grybais,sūriu,galima išrasti ką nors naujo. P.S.Įdaras neturi būti riebus,neperkrautas,nes kepant sutruks.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 12, 10:13 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 30, 22:20
Pranešimai: 9200
Miestas: Is suvalkijos lygumu
skanu..:)

_________________
Si vis amari, ama (Seneca) – Jei nori, kad tave mylėtų.......pats mylėk


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 14, 06:22 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Mociutes sako:

Kad butas ,verdant kopustiene, nesmirdetu, i sriuba imeskite baltos duonos riekele....

Jei verdate burokeliu sriuba, imeskite juodos duonos riekele i ja...

Kvapai turetu isnykti....Pabandykim....ir zinosim, ar tiesa.
:wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin