Taigi, nutarėm su brangiąja išsivirti sriubytės šiupininės. Nes įstrigo "Čili kaime" ir dar keliose vietose. Šiaip jau, sriubų nesame linkę valgyti sriubų, bet kažkaip kartais... Na, suprantate
Taigi, virėm virėm ir gavosi skani, sakyčiau - dar ir potencialiai labai praktiška (leidžianti panaudoti atlikusius produktus) todėl pasidalinsiu naujai iškeptu (išvirtu) receptu:
Ko reikia:
- Puodo verdančio vandens (~2litrų)
- Kelių bulvių (kad sudėjus supjaustytas į puodą, užimtų maždaug trečdalį)
- Rūkytos dešros gabaliuko kvapui ir skoniui suteikti (manau, tiktų ir sudžiūvusi, kurią išmest gaila, o dantims - kietoka)
- Kelių pieniškų ar pan. dešrelių, liežuvio, virtos mėsos, etc., žodžiu, bet ko daugmaž mėsiško.
- Kelių citrinos griežinėlių
- Poros dešimčių alyvuogių
- Dviejų marinuotų agurkėlių
- Vieno pomidoro
- Vieno svogūno
- Prieskonių: petražolių, poros lauro lapų, kelių kvapniųjų ir keliolikos paprastų juodųjų pipirų, pomidorų padažo, (visai tiktų adžika).
Kaip verdame:
- Užvirinam vandenį, sumetam pjaustytas bulvytes, pavirinam ~10-15min., nugriebiam putas.
- Kai jau putos nugirebtos, sumetam smulkiai pjaustytus svogūnus, pomidorus, agurkėlius, laurų lapelius, pipirus.
- Po dar 15 minučių sumetam dešriukus, mėsiukus, alyvuoges, petražoles, pomidorpadažį.
- Bebaigiant virti, sumetam papjaustytą citriną.
Sriubytė valgoma su grietine, kuo daugiau - tuo skaniau.