Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 16, 12:22

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 10 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Kaip paruosti karsta vyna?
StandartinėParašytas: 2006 Gegužė 11, 07:11 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 30, 22:20
Pranešimai: 9200
Miestas: Is suvalkijos lygumu
Siandien kavineje labai skaniai isgeriau karsto vyno. Noreciau tokio pasigamniti namie, tik kaip ji teisingai pasildyti, koks vynas tinkamiausias? Aciu uz atsakymus ;)

_________________
Si vis amari, ama (Seneca) – Jei nori, kad tave mylėtų.......pats mylėk


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gegužė 11, 07:26 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 12, 22:43
Pranešimai: 1935
Miestas: Hannover
padukele pradedi imt is pat ryto ?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gegužė 11, 07:32 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 30, 22:20
Pranešimai: 9200
Miestas: Is suvalkijos lygumu
Difas.:)) yra proga :D a be to.. salta ...ko tais sian.. kabinete;)

_________________
Si vis amari, ama (Seneca) – Jei nori, kad tave mylėtų.......pats mylėk


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gegužė 11, 08:11 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 31, 19:15
Pranešimai: 588
Miestas: Kaunas
tarkim ash virdama vyna visada improvizuoju. tachiau pagrindas buna tox: vokishkas gluckwein'as, mazhdaus 6-8 gvazdikeliai, truputis citrinos zhieveliu. vyna kaitinam ,bet neuzhvirinam!!!!!, paskui pilstom i taures storais stiklais ir idedam saldaus apelsino !!! ( ne citrinos, kaip chia Lietuvoj gadina shi gerima:( ) skiltele.
norint sushildyti labiau, galima kaitinant ipilti shlakeli kokosinio romo,arba paprasto,kas kokoso kvapo nemegsta:))), amareto, skystesnio likerio.
norint pabrezhti vyno skoni glaima imesti keleta ( 2-3 zhirnelius) baltuju pipiru. muskato rieshuto. norint sushvelninti - verdant iplaustyti obuoliu shviezhiu, bet ju i taures nedeti. ten vieta tik vynui ir apelsinui:))))

_________________
"Kur dingsta pinigai? Iš kur atsiranda dulkės? Kaip dauginasi nešvarūs indai?"


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gegužė 11, 08:36 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Aš ruošiu karštą vyną be muskato. Faktiškai, viskas labai paprasta, tereikia truputį paimprovizuoti :-)

Vyną geriau imti saldų ar pusiau saldų, ne sausą, paprasčiausia - patį pigiausią, bulgarišką, tipo "Medvežja krovj". Vokiškas glintveinas ar lenkiška "Nalivka babuni" yra jau paruošti, į juos galima jokių prieskonių ar cukraus nepilti, o tiesiog pašildyti ir viskas. Tarp kitko, "Nalivka babani" visai skani ir šalta :-)

Vynui tinka beveik visi tradiciniai kvapieji prieskoniai, tačiau tokie, kurių dedu visada - tai juodieji ir kvapieji pipirai, gvazdikėliai. Juodieji pipirai yra būtiniausias komponentas - jie labai sustiprina skonį ir sudaro tą tokį senovinį aromatą.

Taip pat - puikiai derinasi cinamonas, tiesa, žievelėmis, nes maltą kebloka paskui išfiltruoti. Tinka (nedideliais, foninį aromatą sukuriančiais kiekiais) ir "mėsiški" prieskoniai - truputis (minimalus kiekis) lauro lapų, muskato. Citrina pati netinka, tačiau citrinos ar apelsino žievelės, apvalytos nuo to balto vidaus - derinasi puikiausiai, su sąlyga, kad jų ne per daug :-) Tinka ir kiti kvapnūs vaisiai ir prieskoniai, pvz., kardamonas.

Litrui karšto vyno berčiau 10 juodųjų pipirų, 10 kvapiųjų, pusę mažo lauro lapo, pusę citrinos žievės, 20 gvazdikėlių, 5cm cinamono lazdelę, 5 vyšnias :-)

Ir vienas truputį esminis dalykas - cukrus: paimam 3-5 šaukštus cukraus, suberiam į puodą, ir sausą (būtent sausą) kaitinam, kol išsilydys, pradės burbuliuoti ir įgaudinėti gelsvoką atspalvį. O tada jau ant cukraus supilam vyną, kurį kaitinsim :-)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gegužė 11, 08:39 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 31, 19:31
Pranešimai: 2271
tractor, geriau papasakok, kaip ruoši absentą vartojimui 8)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gegužė 11, 08:53 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 21, 22:52
Pranešimai: 350
Miestas: Vilnius
hmmm... :)

_________________
Matyti galima tik širdimi. Tai, kas svarbiausia, akimis nematome.
A.de Sent-Egziuperi


Mano blog'as
Mano darbų galerija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Gegužė 11, 14:44 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 31, 19:15
Pranešimai: 588
Miestas: Kaunas
absentas...mmmmmmmm................... megstu gerimus su ritualu:)))))), degantis tirpstantis cukrus, nerealna, kaip ir sambuka ar tekila

_________________
"Kur dingsta pinigai? Iš kur atsiranda dulkės? Kaip dauginasi nešvarūs indai?"


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 10 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Majestic-12 [Bot] ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin