Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 18, 11:32

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 50 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Asha siūlo paragauti:)
StandartinėParašytas: 2008 Birželis 18, 11:52 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Neina įlįsti vidun? Tuoj..iškelsiu..

Va..:)

Apelsiną nulupti, supjaustyti mažais gabaliukais ir apiberti cukrumi.Palikti 20 min, pakol išsiskirs sultys ir ištirps cukrus. Po to į masę sudėti kiaušinį, sodą, manus ir varškę. Galima įdėti vaniliną ar cinamoną. Viską gerai išmaišyti.

Formą ištepti riebalais ir sudėti gautą masę. Ant viršaus uždedame grietinę ir išlyginame paviršių.

Po to dedame į įkaitintą iki 220 lpsn. temperatūros orkaitę ir kepame iki paviršius gražiai paruduos (25-30 minučių) .

Iškeptą torčiuką galima aptepti kokia nors uogiene, bet ir šiaip , be jos, jis bus skanus.

Skanaus!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Asha siūlo paragauti:)
StandartinėParašytas: 2008 Birželis 18, 12:35 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Rugsėjis 29, 14:04
Pranešimai: 1666
Miestas: Vilnius
Aha, dabar jau suprantu :roll: Taigis tokiems tundroms kaip aš reik iškelt :P

asha rašė:
Neina įlįsti vidun? Tuoj..iškelsiu..

Va..:)

Apelsiną nulupti, supjaustyti mažais gabaliukais ir apiberti cukrumi.Palikti 20 min, pakol išsiskirs sultys ir ištirps cukrus. Po to į masę sudėti kiaušinį, sodą, manus ir varškę. Galima įdėti vaniliną ar cinamoną. Viską gerai išmaišyti.

Formą ištepti riebalais ir sudėti gautą masę. Ant viršaus uždedame grietinę ir išlyginame paviršių.

Po to dedame į įkaitintą iki 220 lpsn. temperatūros orkaitę ir kepame iki paviršius gražiai paruduos (25-30 minučių) .

Iškeptą torčiuką galima aptepti kokia nors uogiene, bet ir šiaip , be jos, jis bus skanus.

Skanaus!

_________________
Skubu, skubu...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Asha siūlo paragauti:)
StandartinėParašytas: 2008 Birželis 25, 08:49 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Į kabinetą kviečiama orka- kažkada žadėtas receptas :wink:
CHAČIAPŪRIS
A vo, žinant, kas yra liaudiškai vadinama kinza ( juk buvau pamiršus :lol: ), galima ir receptą pateikti :D Pasirodo, kad tai- kalendra, o dar galima sakyti, kad tai- kinietiška petražolė.
Labai skanus patiekalas -chačiapūris (kai skaičiau, seilė tyso, pati dar nebandžiau, reiks išmėginti) :lol: .

Turbūt supratote, kad bus kai kas gruziniško.
Šito pyrago rūšių labai daug.Visi jie skanūs ir labai tinka prie rytinio kavos puodelio.Tai bus uždaras chačiapūris, keptas keptuvėje.Chačiapūriui tiks minėtoji kalendra, ji negadina nei įdaro, nei produkto.Viskas, priešingai, gerai įsipiešia į skonį ir kvapą.

3 porcijoms reikės:

Tešlai:
-miltų aukšč. rūšies- 2 puodukai po 200g
-soda- 0,5 arb. Šaukštelio,
-kefyro- 200 ml,
-kiaušinis- 1 vnt.,
-sviestas - 70 g.,
-druska- 0,5 arb. šaukšt.,
-cukrus- 0,5 arb. šaukšt..

Įdarui:
- brinza ar kitas sūris,
-kalendra (pageidaujant),
-kiaušinis-1 vnt.

Išsijojame miltus, sudedame visus likusius komponentus (sviestą ištirpdyti) ir sumaišyti tešlą.
Ji gausis minkšta ir patogi darbui.Formuojame iš jos kamuolį ir padedame į šaldytuvą 1 valandai.
Tuo metu tarkuojame sūrį, įkulam kiaušinį ir viską sumaišome.
Tešlą dalijame į 3 dalis , iškočiojame iki 2-3 mm storio. Į gautų blynų vidurį sudedame įdarą, taip pat padalintą į 3 dalis.
Užlankstome tešlos kraštus ir sugnybiame centre.
Apverčiam blyną ir sukočiojame kočėlu, formuodami 15-20 cm ratą .
Įkaitiname keptuvę, sutepame augaliniu aliejumi ir apkepame. Tai vyksta labai greitai, todėl stebime, kaip pyragai kepa.
Turi išeiti paskrudę, kvepiantys šviežia kalendra .
Gero apetito, genacvale..:)

Paveikslėlis

Kitą kartą- chačiapūris –B..:)[antras variantas]

KITOS NUOTRAUKOS


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Asha siūlo paragauti:)
StandartinėParašytas: 2008 Birželis 27, 09:02 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969


Paveikslėlis


Indegrientai tie patys, kaip ir ir uždaram chačiapūriui, kur buvau davusi..

Теšla:
kvietiniai miltai a/r – 2 puodukai (po 200 g);
soda – 0,5 arb.š..;
kefyras– 200 ml;
kiaušinis – 1 vnt.;
sviestas – apie 70 g;
druska – 0,5 arb.š..;
cukrus – 0,5 arb.š..;
Įdaras:
brinza ar kitas panašus sūris – 300 g;
kalendra – pageidaujant;
kiaušinis – 1 vnt.

IR- tiek kiaušinių, kiek porcijų chačiapūri žadame gaminti.



Į įdarą šįkart įdėsim porą skiltelių česnako.

Taip pat sumaišome tešlą, palaikome šaldytuve valandą ar dvi, dalijame į 6 dalis. Šįkart chačapūriai bus dvigubai mažesni.

Įdaras be pasikeitimų, pridėjus česnako, jis įgaus pikantišką skonį.

Po to padarome 2-3 mm storio apvalius blynus, jei kartais gautųsi kiek kvadratinės- nieko baisaus, nes panašių reikės. Išdeliojame įdarą ant viso blyno plokštumos, iki kraštų palikdami 5-7 mm.



Paskui iš dviejų priešingų pusių beveik iki vidurio susukame kraštus.(Parodyta foto).

Kraštus užlipdome, suformuodami valteles.

Ant skardos dengiame konditerinį popierių , o ant jo- valteles.

Kepti 30 min 180 laipsnių temperatūros orkaitėje .Bet- 27-ą minutę išimame iš orkaitės ir ant kiekvieno mini pyrago užkuliame po kiaušinį. Per likusias 3 minutes orkaitėje baltymas susitrauks, o trynys liks skystas, kaip ir turi būti pagal receptus.

Įdomumo ir gardumo dėlei į viduriuką galima įdėti mažą sviesto gabaliuką.

Viskas.Galima valgyti, genacvale !


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Asha siūlo paragauti:)
StandartinėParašytas: 2008 Liepa 1, 18:47 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Pasideda uogos, tuoj tuoj vaisiai , daržovės užklups.
išsikalbėjom su draugėm, kad reiktų kelių įdomesnių receptų, tad štai jie.. :wink:
Kai kas klausia- kam konservuoji?juk nusipirkt galima...Galima tai galima...bet pačios skaniau , žinau, ką sudėjus esu :wink:
Jei ką darote kitaip ar turit įdomesnių, pasidalinikit, tik apsidžiaugsiu, ir ne tik aš .. :)
Įdėsiu ir keletą konservavimo receptų, esu išbandžiusi, skanu ir man patiko :roll: :wink:


Paveikslėlis


POMIDORAI DREBUČIUOSE

Marinatui reikės:
1ltr vandens, 1 šaukštas druskos, 3 šaukšteliai cukraus, 5 kvepiantys pipirai, 10 lauro lapelių, 2 gvazdikėliai, 2 šaukštai želatinos.
--
Pomidorus nuplauti. Supjaustyti griežinėliais[ kiti deda mažiukus pomidoriukus, nesupjaustytus] . Aš pjaustau. Taip pat supjaustyti griežinėliais ir svogūnų galvutes.Nuplikome svogūnus verdančiu vandeniu ir sudedam sluoksniais pomidorai-svogūnai-pomidorai į švarius stiklainius. Santykį nusistatome pagal skonį, bet svogūnų nepamažinu, 1/4 masės tai tikrai imu.

Paskui :
Į verdantį vandenį sudėti prieskonius ir virti 5 min. Perkošti, sudėti išbrinkintą želatiną( ji brinkinama 1 stiklinėje vandens), išmaišyti .
Stiklainius iki viršaus užpilti gautu marinatu, kuri pasidarėme, nepilnai užsukti dangtelius ir pakaitinti viską -1 l stiklainius- 10-15 min - 80 lpsn. temperatūroje.
Baigus užsukti dangtelius iki galo. Ir- į sklepą vėsiai ant lentynos :wink:
Prieš vartojimą palaikyti šaldytuve..

Tinka kaip šaltas užkandis . [ypač prie kai ko stipresnio]
P.S.pradžiai taip nedariusioms siūlau pasidaryti 1-2 stiklainiukus, kad nusistatytumėt mėgiamą svogūnų- pomidorų proporciją. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Asha siūlo paragauti:)
StandartinėParašytas: 2008 Liepa 1, 19:01 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
AŠTRUS POMIDORŲ PADAŽAS


Reikalinga :
2 kg pomidorų, 2 svogūnai, 1 obuolys, 4 šaukštai cukraus, 2 šaukštai obuolių acto, 2 lauro lapeliai, 5 kvepiantys pipirai, 3 gvazdikėliai, petražolių lapelių, druskos.
--
Pomidorus supjaustome, sudedame į puodą, įpilame truputį vandens ir kaitiname uždengtą, kol pomidorai suminkštėja. Po to juos pertriname per sietelį. Svogūnus ir obuolį smulkiai supjaustome .Actą su cukrumi , druska ir prieskoniais užviriname, sudedame visas daržoves ir viriname maišant, kol tyrė sutirštėja (30-40 min). Įdedame supjaustytų petražolės lapelių, karštą padažą supilame į švarius stiklainius ir uždarome. Viskas ! :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Asha siūlo paragauti:)
StandartinėParašytas: 2008 Liepa 2, 04:22 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Liepa 19, 01:54
Pranešimai: 6101
Miestas: Kaimas prie Atlanto
Lietuvoje visi mala, pjausto pomidorus, o kaip skanu pilni nepjaustyti, va toki kaip nuotraukoje. Išsiimi iš stiklainio ir valgai. Pas mus parduotuvėse tik tyrė, arba pjaustyti ir su kvapeliu. Davė min jau man receptuką reikės pabandyti, bet kuo daugiau šeimininkių, tuo daugiau nuomonių ir receptų. Tad prašom netingėti, visus receptukus sudėti!!!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Asha siūlo paragauti:)
StandartinėParašytas: 2008 Liepa 2, 07:23 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Irma..gaila išmest, jei kokie pernokę..O "cieliems iš stiklainio " tokia netinka. Pasižiūrėsiu , turiu dar ..vieną neblogą su grybais kažkur nukišus.Tik ten jau mišrainė gaunas.. :P
Minute, įdėk savo receptą.. :)
----

Tikslaus su sudedamųjų dalių proporcijomis neradau, dingo.
Bet tai nelabai ir svarbu. Svarbu KAS dedasi, o paskui pagal pomėgį;
Pabandyti galima taip:
Pomidorus supjaustome gabaliukais ir apšutiname.
Svogūnų galvutes supjaustome žiedais, apkepame.
Grybus apverdame.jei imame jau iš stiklainio ,tai nereikės, paprasčiausiai suverčiame viską į vieną puodą , sudedam lauro lapelius, pipirus, druską, galima česnako ir dar pašutiname maišant.
gautą masę sukrečiame į stiklainius ir uždarome. Viskas! :wink:
Tokia mišrainė skanu kaip šaltas užkandis arba prie mėsos..;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 50 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin