Į kabinetą kviečiama orka- kažkada žadėtas receptas
CHAČIAPŪRISA vo, žinant, kas yra liaudiškai vadinama kinza ( juk buvau pamiršus
), galima ir receptą pateikti
Pasirodo, kad tai-
kalendra, o dar galima sakyti, kad tai- kinietiška petražolė.
Labai skanus patiekalas -chačiapūris (kai skaičiau, seilė tyso, pati dar nebandžiau, reiks išmėginti)
.
Turbūt supratote, kad bus kai kas gruziniško.
Šito pyrago rūšių labai daug.Visi jie skanūs ir labai tinka prie rytinio kavos puodelio.Tai bus uždaras chačiapūris, keptas keptuvėje.Chačiapūriui tiks minėtoji kalendra, ji negadina nei įdaro, nei produkto.Viskas, priešingai, gerai įsipiešia į skonį ir kvapą.
3 porcijoms reikės:
Tešlai:
-miltų aukšč. rūšies- 2 puodukai po 200g
-soda- 0,5 arb. Šaukštelio,
-kefyro- 200 ml,
-kiaušinis- 1 vnt.,
-sviestas - 70 g.,
-druska- 0,5 arb. šaukšt.,
-cukrus- 0,5 arb. šaukšt..
Įdarui:
- brinza ar kitas sūris,
-kalendra (pageidaujant),
-kiaušinis-1 vnt.
Išsijojame miltus, sudedame visus likusius komponentus (sviestą ištirpdyti) ir sumaišyti tešlą.
Ji gausis minkšta ir patogi darbui.Formuojame iš jos kamuolį ir padedame į šaldytuvą 1 valandai.
Tuo metu tarkuojame sūrį, įkulam kiaušinį ir viską sumaišome.
Tešlą dalijame į 3 dalis , iškočiojame iki 2-3 mm storio. Į gautų blynų vidurį sudedame įdarą, taip pat padalintą į 3 dalis.
Užlankstome tešlos kraštus ir sugnybiame centre.
Apverčiam blyną ir sukočiojame kočėlu, formuodami 15-20 cm ratą .
Įkaitiname keptuvę, sutepame augaliniu aliejumi ir apkepame. Tai vyksta labai greitai, todėl stebime, kaip pyragai kepa.
Turi išeiti paskrudę, kvepiantys šviežia kalendra .
Gero apetito, genacvale..
Kitą kartą- chačiapūris –B..
[antras variantas]
KITOS NUOTRAUKOS