Brigin.lt http://www.brigin.lt/forumas/ |
|
Čekų virtuvė http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=3773 |
Puslapis 2 iš 6 |
Autorių: | sraigute [ 2007 Gruodis 30, 13:36 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
asha rašė: Rodau ir gestais, ir rusiškai, ir angliškai- neduoda ir viskas.Ir nieko nesupranta, ko mes norim. Taigis, taigis, žinokit, kas šlykščiausia iš tiesų jie supranta ir angliškai (ypač jaunesni) ir rusiškai (ypač vyresni), manau ir lenkiškai. Bet apsimeta, kad nesupranta, tipo, atvažiavai į mūsų šalį, tai kalbėk čekiškai. Nu ir kas, kad tu turistas... Bet graži ten gamta ir alus neblogas |
Autorių: | Fungas [ 2007 Gruodis 30, 14:36 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
syky prahoj uzsisakinejau kepsny...viskas tik cekiskai.uzsisakeu pagal kaina(atitiko geriausiu lietuvos restoranu kepsniu kainas).ir ka man atnese???:))))) syrdy:))))) skani buva ale kietoka:)))) vistik raumenukas:)))) |
Autorių: | sraigute [ 2007 Gruodis 31, 16:29 ] | |||
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė | |||
Totoriškas bifšteksas ne čekų sugalvotas, bet Čekijoje pakankamai populiarus. Paprastai patiekiamas vietinių lankomose kavinėse. Be abejo, labai svarbi šiame patiekale mėsytės kokybė, bo valgoma žalia "Tatarský biftek" 600 g jautienos nugarinės išpjovos, 4 sveiki kiaušinių tryniai (žali), 2 dideli smulkiai supjausyti svogūnai, malta saldi ir aštri paprikos, tabasko padažas, garstyčios, pomidorų padažas (kečupas), pipirai, druska, tosteryje apkepinta balta duona, 8 skiltelės nulupto česnako, taukai kepimui Mėsą sumalkite mėsmale - permalkit kelis kartus, taip, kad taptų beveik koše. Suformuokit iš mėsos 4 ovalias "bandeles" ir kiekvieną padėkit ant atskiros lėkštės. "Bandelės" viduryje padarykit duobutes ir įleiskit sveiką kiaušinio trynį. Ant lėkštės krašto priberkite daug druskos, pipirų, maltos paprikos ir smulkintų svogūnų. Apkepkite 12-16 riekių baltos duonos ir padėkite ant didesnės lėkštės, kartu su česnako skiltelėmis. Kiekviena porcija yra serviruojama su atskirai patiekiamais kečiupu, garstyčiomis ir tabasku. Valgytojai lėkštėje su šakute, šaukštu ir peiliu savo mėsą, trynį, svogūnus ir priekonius sumaišo pagal savo skonį, įsivaizdavimą, taip kaip moka... Masė užtepama ant duonos su česnaku. Skanaus
|
Autorių: | Kristute [ 2008 Kovas 17, 22:51 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
Gan ilgai ieskau cekisko guliaso recepto.. na, guliasas gal ir vengriskas patiekalas, bet as jo ragavau Cekijoje ir skanesnio nesu nei macius, nei ragavus.. gal kas turit? |
Autorių: | sraigute [ 2008 Kovas 18, 07:15 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
Šiaip jokių problemų... galiu parašyt receptą, bet gi kurio iš guliašų norėtumėt skanaut??? Gal Svičkové, gal Madarské ar dar kokį? |
Autorių: | Vikingas [ 2008 Kovas 18, 14:14 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
sraige varyk abudu :D man jau seile tysta |
Autorių: | sraigute [ 2008 Kovas 18, 15:07 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
Vakare prisėsiu prie čekiškų receptų knygos, išversiu vieną kitą receptuką Bet tik gal ne Svičkové. Tas čekų pomėgis saldžią mėsą valgyt (dar įmeta šaukštą saldžios grietinėlės )..... |
Puslapis 2 iš 6 | Visos datos yra UTC + 2 valandos |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |