Brigin.lt
http://www.brigin.lt/forumas/

Čekų virtuvė
http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=3773
Puslapis 26

Autorių:  sraigute [ 2007 Gruodis 30, 13:36 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

asha rašė:
Rodau ir gestais, ir rusiškai, ir angliškai- neduoda ir viskas.Ir nieko nesupranta, ko mes norim.


Taigis, taigis, žinokit, kas šlykščiausia iš tiesų jie supranta ir angliškai (ypač jaunesni) ir rusiškai (ypač vyresni), manau ir lenkiškai. Bet apsimeta, kad nesupranta, tipo, atvažiavai į mūsų šalį, tai kalbėk čekiškai. Nu ir kas, kad tu turistas... Bet graži ten gamta ir alus neblogas :)

Autorių:  Fungas [ 2007 Gruodis 30, 14:36 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

syky prahoj uzsisakinejau kepsny...viskas tik cekiskai.uzsisakeu pagal kaina(atitiko geriausiu lietuvos restoranu kepsniu kainas).ir ka man atnese???:))))) syrdy:))))) skani buva ale kietoka:)))) vistik raumenukas:))))

Autorių:  sraigute [ 2007 Gruodis 31, 12:46 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

Šian pateiksiu vienų iš populiariausių čekiškų salotų "Bramborový salát" receptą. Mūsų akimis žiūrint, kiek skurdokai atrodančios, bet kiek teko matyt Čekijoj, kai jų būdavo kavinėse, vietiniai apsilaižydami kirsdavo...

"Bramborový salát"

800g virtų ir nuluptų bulvių, 4 kietai virti kiaušiniai, 1 šaukštas garstyčių, 1 šaukštas majonezo, 100 ml balto jogurto, 2 šaukštai acto, 2 marinuoti agurkai, 1 svogūnas, druska, pipirai, laiškiniai česnakai.

Kiaušinius, svogūnus ir lengvai atvėsintas bulves supjaustykite kubeliais, užpilkit actu. Pridėkite garstyčias, majonezą ir jogurtą - viską išmaišykit. Pasūdykit ir papipirinkit. Lėkštėje salotas papuoškit supjaustytais laiškiniais česnakais.


Kaip ir viskas, bet paprastai į šias salotas dar deda kumpio (toks virtas).

Prikabinti failai:
jidla279.jpg
jidla279.jpg [ 46.53 KB | Peržiūrėta 383 kartus(ų) ]

Autorių:  sraigute [ 2007 Gruodis 31, 16:29 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

Totoriškas bifšteksas ne čekų sugalvotas, bet Čekijoje pakankamai populiarus. Paprastai patiekiamas vietinių lankomose kavinėse. Be abejo, labai svarbi šiame patiekale mėsytės kokybė, bo valgoma žalia :twisted:

"Tatarský biftek"

600 g jautienos nugarinės išpjovos, 4 sveiki kiaušinių tryniai (žali), 2 dideli smulkiai supjausyti svogūnai, malta saldi ir aštri paprikos, tabasko padažas, garstyčios, pomidorų padažas (kečupas), pipirai, druska, tosteryje apkepinta balta duona, 8 skiltelės nulupto česnako, taukai kepimui

Mėsą sumalkite mėsmale - permalkit kelis kartus, taip, kad taptų beveik koše. Suformuokit iš mėsos 4 ovalias "bandeles" ir kiekvieną padėkit ant atskiros lėkštės. "Bandelės" viduryje padarykit duobutes ir įleiskit sveiką kiaušinio trynį. Ant lėkštės krašto priberkite daug druskos, pipirų, maltos paprikos ir smulkintų svogūnų. Apkepkite 12-16 riekių baltos duonos ir padėkite ant didesnės lėkštės, kartu su česnako skiltelėmis. Kiekviena porcija yra serviruojama su atskirai patiekiamais kečiupu, garstyčiomis ir tabasku. Valgytojai lėkštėje su šakute, šaukštu ir peiliu savo mėsą, trynį, svogūnus ir priekonius sumaišo pagal savo skonį, įsivaizdavimą, taip kaip moka... Masė užtepama ant duonos su česnaku. Skanaus :)

Prikabinti failai:
Totoriskas bifsteksas2.jpg
Totoriskas bifsteksas2.jpg [ 38.51 KB | Peržiūrėta 495 kartus(ų) ]
Totoriskas bifsteksas1.jpg
Totoriskas bifsteksas1.jpg [ 30.87 KB | Peržiūrėta 509 kartus(ų) ]

Autorių:  Kristute [ 2008 Kovas 17, 22:51 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

Gan ilgai ieskau cekisko guliaso recepto.. na, guliasas gal ir vengriskas patiekalas, bet as jo ragavau Cekijoje ir skanesnio nesu nei macius, nei ragavus.. :)
gal kas turit?

Autorių:  sraigute [ 2008 Kovas 18, 07:15 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

Šiaip jokių problemų... galiu parašyt receptą, bet gi kurio iš guliašų norėtumėt skanaut??? Gal Svičkové, gal Madarské ar dar kokį? :P

Autorių:  Vikingas [ 2008 Kovas 18, 14:14 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

sraige varyk abudu :D:D man jau seile tysta :D

Autorių:  sraigute [ 2008 Kovas 18, 15:07 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

Vakare prisėsiu prie čekiškų receptų knygos, išversiu vieną kitą receptuką :) Bet tik gal ne Svičkové. Tas čekų pomėgis saldžią mėsą valgyt (dar įmeta šaukštą saldžios grietinėlės :oops: ).....

:P

Puslapis 26 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/