Brigin.lt http://www.brigin.lt/forumas/ |
|
Čekų virtuvė http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=3773 |
Puslapis 5 iš 6 |
Autorių: | Irma [ 2008 Gegužė 5, 12:34 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
Sėdžiu visa tokia ne sava, kur Tu ankščiau buvai, ko tylėjai, būšiau dabar kunigaikštiene, nereikėtų betono šiūfeliuoti ir pašinų iš rankų traukyti |
Autorių: | Vikingas [ 2008 Gegužė 10, 08:35 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
asha rašė: Vo, Vikingas viešai prisipažino! Kooks drąsuolis))) asha nu bepigu kai zhinai kad kita ryta nerasi prie duru su chemodanais tai galima ir drasiam but :D:D chia su vietinem neesu toks drasus :D:D:D:D:D:D |
Autorių: | sraigute [ 2008 Birželis 18, 13:55 ] | ||
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė | ||
Garsusis čekiškas romas - "Tuzemák". Iki įstojimo į ES vadino jį romu (beje analogišką turi ir slovakai). Kadangi tai nėr "tikrasis" romas, reikėjo pervadint - tai čekai pavadino "Tuzemský" (šių žemių), o slovakai pasielgė dar paprasčiau - tiesiog nuėmė pirmąją raidę ir vietoj "Rom" pavadino "Om"... Jo stiprumas - 37,5 %. Šiaip 40 % jie nelabai vartoja, o kai pamatė starkos stiprumą... Taigis geria gryną (ypač prigėrę alaus "Hospodoj" (ale kabake) "dasibaigt"). Žiemos mėnesiais labai mėgsta gert grogą (t.y. karštas vanduo su jų romu, cukrum ir citrina). Nepainiokit su kitu gėrimų - arbata su romu - tai nėr grogas. Kaip man pasakė vienas pasipiktinęs čekas - arbata su romu ir yra "arbata su romu", o ne grogas... Taigis šį gėrimą pageria ir nuo kalnų besileidziant su slidėm, t.y. pakeliui yra knaipės, kuriose gali sušilt Vietinių mėgstamose trasose. Teks tikėt jų pasakojimu, bo aš neslidinėjau Dar teko ragaut "Tuzemáką" geriamą kaip "Česká tekila" (čekiška tekila), t.y. įsidedi į burną riekelę citrinos, užpiltą cukrum ir užgeri taurele jų romo. Visai nieko Nebrangus gėrimas, tik labai baisiai po jo troškina, tai atsargiai - nepadauginkt Ir dar vienas įdomus faktas - "Tuzemák" daromas iš bulvių...
|
Autorių: | KristisMZ [ 2008 Rugpjūtis 19, 22:41 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
sraigute rašė: Totoriškas bifšteksas ne čekų sugalvotas, bet Čekijoje pakankamai populiarus. Paprastai patiekiamas vietinių lankomose kavinėse. Be abejo, labai svarbi šiame patiekale mėsytės kokybė, bo valgoma žalia "Tatarský biftek" 600 g jautienos nugarinės išpjovos, 4 sveiki kiaušinių tryniai (žali), 2 dideli smulkiai supjausyti svogūnai, malta saldi ir aštri paprikos, tabasko padažas, garstyčios, pomidorų padažas (kečupas), pipirai, druska, tosteryje apkepinta balta duona, 8 skiltelės nulupto česnako, taukai kepimui Mėsą sumalkite mėsmale - permalkit kelis kartus, taip, kad taptų beveik koše. Suformuokit iš mėsos 4 ovalias "bandeles" ir kiekvieną padėkit ant atskiros lėkštės. "Bandelės" viduryje padarykit duobutes ir įleiskit sveiką kiaušinio trynį. Ant lėkštės krašto priberkite daug druskos, pipirų, maltos paprikos ir smulkintų svogūnų. Apkepkite 12-16 riekių baltos duonos ir padėkite ant didesnės lėkštės, kartu su česnako skiltelėmis. Kiekviena porcija yra serviruojama su atskirai patiekiamais kečiupu, garstyčiomis ir tabasku. Valgytojai lėkštėje su šakute, šaukštu ir peiliu savo mėsą, trynį, svogūnus ir priekonius sumaišo pagal savo skonį, įsivaizdavimą, taip kaip moka... Masė užtepama ant duonos su česnaku. Skanaus Aaaa... Jus tikrai ragavot tai ka siulot butent pagal si receptaaaa??? |
Autorių: | sraigute [ 2008 Rugpjūtis 20, 06:08 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
oooooooo aš tai ne, bet čekai kirsdavo su pasimėgavimu |
Autorių: | KristisMZ [ 2008 Rugpjūtis 20, 13:12 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
sraigute rašė: oooooooo aš tai ne, bet čekai kirsdavo su pasimėgavimu Jap, taip ir galvojau. Nenoriu buti priekabus, bet gal geriau pagal tai kas parasyta nepradeti gadinti mesos, kaip ne kaip gera jautienos ispjova 40-70Lt. kg (Tugus-Maxima). Itariu, kad pasigaminus pagal toki recepta si patiekala, galima butu nusivilti ir kitiems pradet pasakoti kaip neskanu yra totoriskas steikas - nors as ji dievinu, anksciau ji Vilniuje super padarydavo Traidenije, gaila kad uzsidare si puiki vietele. Na keli tokie smulkus pastebejimai is auksciau aprasytos recepturos. Mesa - tiesiog gerai permalam ir viskas, jokio papildomo paruosimo ar pastabu Tie taukai, tai cia ka su jais daryti? Ir dar itariu kad dabar gal jau jie deficitas ar net reikia paciam pasidaryti. O kaip balta duona is tosterio su cesnaku ar tikrai skanu Panasu kad siam receptui reiketu kai kokiu korekciju. |
Autorių: | Populistas [ 2008 Rugpjūtis 21, 23:32 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
Turėčiau pridurti, kad "Bifšteksas totoriškai" (Tatarska omačka?) buvo mėgiamas Atgimimo laikų patiekalas Jaunimo sodo šašlykinėje - iš ten ir nepakartojamai teigiami įspūdžiai! Turint galvoja, kad virtuvei tuomet vadovavo armėnas, pritardamas pagiriamajam žodžiui pasakysiu, kad mėsą ir prieskonius iš tiesų įmanoma susimaišyti taip, kad nustebtų net ir kokio karpačio mėgėjas. |
Autorių: | sraigute [ 2008 Rugpjūtis 22, 06:07 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
Tatarska omačka - totariškas padažas, arba viena iš majonezinių padažų atmainų |
Puslapis 5 iš 6 | Visos datos yra UTC + 2 valandos |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |