Brigin.lt
http://www.brigin.lt/forumas/

Čekų virtuvė
http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=3773
Puslapis 36

Autorių:  lashiuke [ 2008 Kovas 18, 18:46 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

Pasiskaitinėjau, tai tik seilės pradėjo rinktis.....
Nešu muilą namo... valgyt noooriu jau... O receptukas tai tikrai pravers. ;)

Autorių:  sraigute [ 2008 Kovas 18, 19:06 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

Taigis,

pradedam čekiškų guliašų seriją :)

"Hovězí guláš" (Základní předpis) "Jautienos guliašas" (Bazinis receptas)


3/4 kg jautienos be kaulo (manau kuo minkštesnė tuo bus geriau, nes čekai kaip tai įdomiai skirsto: priekinė ir galinė jautiena. (Šiam receptui siūlo rinktis priekinę jautieną (mentė, kanopa, pilvas (na dar duoda žodynas žodį- bamba...) ir kumpis)); 1/2 kg svogūnų; 2 skiltelės česnako; žiupsnis kmynų, 3 žirneliai juodųjų pipirų, 2 šaukšteliai saldžiosios paprikos, 50 gr lašinio, druska, riešutų aliejus (pastarasis ingredientas ytin įdomus, nes kaip tai nepastebėjau, kad pas juos būtų populiarūs kitokie aliejai nei pas mus...).

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į gabaliukus (maždaug piršto dydžio). Svogūnus stambiai supjaustykite, o lašinį smulkiai. Įpuodą sudėkit supjaustytus lašinius, kmynus, pipirus, aliejų ir svogūnus. Patroškinkit gerai. Įdėkit mėsą ir apkepkit iš visų pusių. Pasūdykit ir palikit kuriam laikui pasitroškinti savo sultyse. Užbarstykit papriką ir labai gerai maišykit, kad neprisviltų. Pripilkit karšto vandens, kad apsemtų mėsą ir galėtumėt palikti troškintis ant nedidelės ugnies. Kartais palaistykit vandeniu (šviesiu alum ar raudonu vynu). Guliašas yra paruoštas, kai mėsa yra minkšta. Jei norit guliašą galite papildyti duonos trupiniais. Guliašą patiekti su duona, baltom bandelėm ar kniedlikais (kada vėliau įdėsiu ir "houskový knedlík" recetą :) ).

Na, kiek teko matyt, kai jie daro naminį, tai į lėkštę įpylę guliašo, ant viršaus uždeda pusę virto kiaušinio ir apibarsto paprika (gal ir aštriąja :) ).

Vo :) Jei kils klausimų, klauskit, bandysiu ieškot atsakymų :)

Prikabinti failai:
dsc_0971.jpg
dsc_0971.jpg [ 60.61 KB | Peržiūrėta 538 kartus(ų) ]

Autorių:  sraigute [ 2008 Kovas 19, 07:37 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

Dar prisiminiau, kad kai kuriuose kavinėse į jautienos guliašą deda stambiai pjaustyto neapdirbto svogūno... Šiaip man visai patikdavo šis variantas 8)

Prikabinti failai:
0258-hovezi-gulas.jpg
0258-hovezi-gulas.jpg [ 9.86 KB | Peržiūrėta 3384 kartus(ų) ]

Autorių:  Svečias [ 2008 Balandis 21, 14:34 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

koks čeku miegstamiausias valgis

Autorių:  Svečias [ 2008 Balandis 21, 14:37 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

PRASAU PASAKIKIT ČEKU MIEGSTAMIAUSIA VALGI MAN KONTRS

Autorių:  sraigute [ 2008 Balandis 21, 20:00 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

Sunku ir pasakyt, koks gi jų mėgstamiausias valgis... Tik galiu pasakyt, kad dievina jie savo nacionalinę virtuvę, visų pirma visokio plauko kniedlikus su guliašais... Be abejo, jų kultinis patiekalas "Smažený sýr" arba trumpiau "Smažák", kas yra keptas sūris - mano vienas mėgstamiausių... Dar vienas jų virtuvės šedevras - "Čevabcici"- ale tokie maži kotletukai, irgi neblogi, teko porą kartų ragaut. Bet šiaip kniedlikai su guliašu, užsigeriant "desítka" alumi :) Beje, jie labai keistai skirsto alų, pvz: "desítka" (dešimtukas) - labai lengvas, paprastai apie 3,5-4 laipsnius stiprumo, vienuoliktukas stipresnis ir t.t. Bet kaip teko girdėt pačių čekų pokalbį, nelabai ta sistema galioja, ir iš tesų pirkdamas dešimtuką, gali ir stipresnio alaus nusipirkt... Tiesiog tokia mada, taip alų vadint. Ir dar vienas čekas paporino istroriją, kaip keliavo kažkaip per Lietuvą ir nutarė atsigaivint vietiniu alumi, žinoma pirko "lengvesnį", ant kurio buvo parašyta 9 ar 10... Taigis :)

Autorių:  Vikingas [ 2008 Balandis 22, 14:31 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

sraigute paaishkinsiu kodel jie taip vadina ... kadangi matyt esi dar jauna tai sovietinio alaus nepameni... ten irgi rashydavo 10, 11 12 tai yra sausu medzhiagu kiekis aluje, o ne laipsniai :) papraschiau tariant tirshtumas... na ir jei alus naturalus praktishkai kuo mazhesnis tirshtumas tuo silpnmesnis ir alus ... desitka tai lengvas silpnas alutis :)

Autorių:  Svečias [ 2008 Balandis 22, 17:12 ]
Pranešimo tema:  Re: Čekų virtuvė

KOKS MIEGSTAMIAUSIAS ČIAKU MAISTAS

Puslapis 36 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/