Brigin.lt http://www.brigin.lt/forumas/ |
|
Čekų virtuvė http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=3773 |
Puslapis 3 iš 6 |
Autorių: | lashiuke [ 2008 Kovas 18, 18:46 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
Pasiskaitinėjau, tai tik seilės pradėjo rinktis..... Nešu muilą namo... valgyt noooriu jau... O receptukas tai tikrai pravers. |
Autorių: | sraigute [ 2008 Kovas 19, 07:37 ] | ||
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė | ||
Dar prisiminiau, kad kai kuriuose kavinėse į jautienos guliašą deda stambiai pjaustyto neapdirbto svogūno... Šiaip man visai patikdavo šis variantas
|
Autorių: | Svečias [ 2008 Balandis 21, 14:34 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
koks čeku miegstamiausias valgis |
Autorių: | Svečias [ 2008 Balandis 21, 14:37 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
PRASAU PASAKIKIT ČEKU MIEGSTAMIAUSIA VALGI MAN KONTRS |
Autorių: | sraigute [ 2008 Balandis 21, 20:00 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
Sunku ir pasakyt, koks gi jų mėgstamiausias valgis... Tik galiu pasakyt, kad dievina jie savo nacionalinę virtuvę, visų pirma visokio plauko kniedlikus su guliašais... Be abejo, jų kultinis patiekalas "Smažený sýr" arba trumpiau "Smažák", kas yra keptas sūris - mano vienas mėgstamiausių... Dar vienas jų virtuvės šedevras - "Čevabcici"- ale tokie maži kotletukai, irgi neblogi, teko porą kartų ragaut. Bet šiaip kniedlikai su guliašu, užsigeriant "desítka" alumi Beje, jie labai keistai skirsto alų, pvz: "desítka" (dešimtukas) - labai lengvas, paprastai apie 3,5-4 laipsnius stiprumo, vienuoliktukas stipresnis ir t.t. Bet kaip teko girdėt pačių čekų pokalbį, nelabai ta sistema galioja, ir iš tesų pirkdamas dešimtuką, gali ir stipresnio alaus nusipirkt... Tiesiog tokia mada, taip alų vadint. Ir dar vienas čekas paporino istroriją, kaip keliavo kažkaip per Lietuvą ir nutarė atsigaivint vietiniu alumi, žinoma pirko "lengvesnį", ant kurio buvo parašyta 9 ar 10... Taigis |
Autorių: | Vikingas [ 2008 Balandis 22, 14:31 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
sraigute paaishkinsiu kodel jie taip vadina ... kadangi matyt esi dar jauna tai sovietinio alaus nepameni... ten irgi rashydavo 10, 11 12 tai yra sausu medzhiagu kiekis aluje, o ne laipsniai papraschiau tariant tirshtumas... na ir jei alus naturalus praktishkai kuo mazhesnis tirshtumas tuo silpnmesnis ir alus ... desitka tai lengvas silpnas alutis |
Autorių: | Svečias [ 2008 Balandis 22, 17:12 ] |
Pranešimo tema: | Re: Čekų virtuvė |
KOKS MIEGSTAMIAUSIAS ČIAKU MAISTAS |
Puslapis 3 iš 6 | Visos datos yra UTC + 2 valandos |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |