Taigis,
pradedam čekiškų guliašų seriją
"Hovězí guláš" (Základní předpis) "Jautienos guliašas" (Bazinis receptas)
3/4 kg jautienos be kaulo (manau kuo minkštesnė tuo bus geriau, nes čekai kaip tai įdomiai skirsto: priekinė ir galinė jautiena. (Šiam receptui siūlo rinktis priekinę jautieną (mentė, kanopa, pilvas (na dar duoda žodynas žodį- bamba...) ir kumpis)); 1/2 kg svogūnų; 2 skiltelės česnako; žiupsnis kmynų, 3 žirneliai juodųjų pipirų, 2 šaukšteliai saldžiosios paprikos, 50 gr lašinio, druska, riešutų aliejus (pastarasis ingredientas ytin įdomus, nes kaip tai nepastebėjau, kad pas juos būtų populiarūs kitokie aliejai nei pas mus...).
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į gabaliukus (maždaug piršto dydžio). Svogūnus stambiai supjaustykite, o lašinį smulkiai. Įpuodą sudėkit supjaustytus lašinius, kmynus, pipirus, aliejų ir svogūnus. Patroškinkit gerai. Įdėkit mėsą ir apkepkit iš visų pusių. Pasūdykit ir palikit kuriam laikui pasitroškinti savo sultyse. Užbarstykit papriką ir labai gerai maišykit, kad neprisviltų. Pripilkit karšto vandens, kad apsemtų mėsą ir galėtumėt palikti troškintis ant nedidelės ugnies. Kartais palaistykit vandeniu (šviesiu alum ar raudonu vynu). Guliašas yra paruoštas, kai mėsa yra minkšta. Jei norit guliašą galite papildyti duonos trupiniais. Guliašą patiekti su duona, baltom bandelėm ar kniedlikais (kada vėliau įdėsiu ir "houskový knedlík" recetą
).
Na, kiek teko matyt, kai jie daro naminį, tai į lėkštę įpylę guliašo, ant viršaus uždeda pusę virto kiaušinio ir apibarsto paprika (gal ir aštriąja
).
Vo
Jei kils klausimų, klauskit, bandysiu ieškot atsakymų