Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 16, 10:44

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 45 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Čekų virtuvė
StandartinėParašytas: 2008 Kovas 18, 18:46 
Atsijungęs
Senbuvis
Senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007 Rugpjūtis 7, 20:27
Pranešimai: 585
Miestas: Bolzano, Italija
Pasiskaitinėjau, tai tik seilės pradėjo rinktis.....
Nešu muilą namo... valgyt noooriu jau... O receptukas tai tikrai pravers. ;)

_________________
1 + 1 + 1 = 11


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Čekų virtuvė
StandartinėParašytas: 2008 Kovas 18, 19:06 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Rugsėjis 29, 14:04
Pranešimai: 1666
Miestas: Vilnius
Taigis,

pradedam čekiškų guliašų seriją :)

"Hovězí guláš" (Základní předpis) "Jautienos guliašas" (Bazinis receptas)


3/4 kg jautienos be kaulo (manau kuo minkštesnė tuo bus geriau, nes čekai kaip tai įdomiai skirsto: priekinė ir galinė jautiena. (Šiam receptui siūlo rinktis priekinę jautieną (mentė, kanopa, pilvas (na dar duoda žodynas žodį- bamba...) ir kumpis)); 1/2 kg svogūnų; 2 skiltelės česnako; žiupsnis kmynų, 3 žirneliai juodųjų pipirų, 2 šaukšteliai saldžiosios paprikos, 50 gr lašinio, druska, riešutų aliejus (pastarasis ingredientas ytin įdomus, nes kaip tai nepastebėjau, kad pas juos būtų populiarūs kitokie aliejai nei pas mus...).

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į gabaliukus (maždaug piršto dydžio). Svogūnus stambiai supjaustykite, o lašinį smulkiai. Įpuodą sudėkit supjaustytus lašinius, kmynus, pipirus, aliejų ir svogūnus. Patroškinkit gerai. Įdėkit mėsą ir apkepkit iš visų pusių. Pasūdykit ir palikit kuriam laikui pasitroškinti savo sultyse. Užbarstykit papriką ir labai gerai maišykit, kad neprisviltų. Pripilkit karšto vandens, kad apsemtų mėsą ir galėtumėt palikti troškintis ant nedidelės ugnies. Kartais palaistykit vandeniu (šviesiu alum ar raudonu vynu). Guliašas yra paruoštas, kai mėsa yra minkšta. Jei norit guliašą galite papildyti duonos trupiniais. Guliašą patiekti su duona, baltom bandelėm ar kniedlikais (kada vėliau įdėsiu ir "houskový knedlík" recetą :) ).

Na, kiek teko matyt, kai jie daro naminį, tai į lėkštę įpylę guliašo, ant viršaus uždeda pusę virto kiaušinio ir apibarsto paprika (gal ir aštriąja :) ).

Vo :) Jei kils klausimų, klauskit, bandysiu ieškot atsakymų :)


Prikabinti failai:
dsc_0971.jpg
dsc_0971.jpg [ 60.61 KB | Peržiūrėta 537 kartus(ų) ]

_________________
Skubu, skubu...
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Čekų virtuvė
StandartinėParašytas: 2008 Kovas 19, 07:37 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Rugsėjis 29, 14:04
Pranešimai: 1666
Miestas: Vilnius
Dar prisiminiau, kad kai kuriuose kavinėse į jautienos guliašą deda stambiai pjaustyto neapdirbto svogūno... Šiaip man visai patikdavo šis variantas 8)


Prikabinti failai:
0258-hovezi-gulas.jpg
0258-hovezi-gulas.jpg [ 9.86 KB | Peržiūrėta 3377 kartus(ų) ]

_________________
Skubu, skubu...
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Čekų virtuvė
StandartinėParašytas: 2008 Balandis 21, 14:34 
koks čeku miegstamiausias valgis


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema: Re: Čekų virtuvė
StandartinėParašytas: 2008 Balandis 21, 14:37 
PRASAU PASAKIKIT ČEKU MIEGSTAMIAUSIA VALGI MAN KONTRS


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema: Re: Čekų virtuvė
StandartinėParašytas: 2008 Balandis 21, 20:00 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Rugsėjis 29, 14:04
Pranešimai: 1666
Miestas: Vilnius
Sunku ir pasakyt, koks gi jų mėgstamiausias valgis... Tik galiu pasakyt, kad dievina jie savo nacionalinę virtuvę, visų pirma visokio plauko kniedlikus su guliašais... Be abejo, jų kultinis patiekalas "Smažený sýr" arba trumpiau "Smažák", kas yra keptas sūris - mano vienas mėgstamiausių... Dar vienas jų virtuvės šedevras - "Čevabcici"- ale tokie maži kotletukai, irgi neblogi, teko porą kartų ragaut. Bet šiaip kniedlikai su guliašu, užsigeriant "desítka" alumi :) Beje, jie labai keistai skirsto alų, pvz: "desítka" (dešimtukas) - labai lengvas, paprastai apie 3,5-4 laipsnius stiprumo, vienuoliktukas stipresnis ir t.t. Bet kaip teko girdėt pačių čekų pokalbį, nelabai ta sistema galioja, ir iš tesų pirkdamas dešimtuką, gali ir stipresnio alaus nusipirkt... Tiesiog tokia mada, taip alų vadint. Ir dar vienas čekas paporino istroriją, kaip keliavo kažkaip per Lietuvą ir nutarė atsigaivint vietiniu alumi, žinoma pirko "lengvesnį", ant kurio buvo parašyta 9 ar 10... Taigis :)

_________________
Skubu, skubu...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Čekų virtuvė
StandartinėParašytas: 2008 Balandis 22, 14:31 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
sraigute paaishkinsiu kodel jie taip vadina ... kadangi matyt esi dar jauna tai sovietinio alaus nepameni... ten irgi rashydavo 10, 11 12 tai yra sausu medzhiagu kiekis aluje, o ne laipsniai :) papraschiau tariant tirshtumas... na ir jei alus naturalus praktishkai kuo mazhesnis tirshtumas tuo silpnmesnis ir alus ... desitka tai lengvas silpnas alutis :)

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Čekų virtuvė
StandartinėParašytas: 2008 Balandis 22, 17:12 
KOKS MIEGSTAMIAUSIAS ČIAKU MAISTAS


Į viršų
  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 45 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin