1. Pats seniausias ir greitas būdas naminei paskaninti- tai buteliui degtines ant ugnies padeginti valgomą šaukštą cukraus. Deginti tol, kol pasidaro tamsiai rudos spalvos tąsus degutas. Tada supili į butelį ir suplaki. Kas išeina- nežinau, nes naminės negeriu, bet sako, kad nuima smarvę ir pakeičia spalvą į konjako spalvą(tą jau mačiau)..
2.Namine galima užpilti bet kokias uogas. Tinka labai juodieji serbentai, vyšnios, bet kokios uogos.Palaikoma 2-3 savaites, tada nusunkiama. Kažkiek naminės susigeria į uogas, nes jos išmetamos- nuostolis! Dar kiti apipila ąžuolo žieves.
3. Galima padaryt ir mokka likerį. Reikia cukraus, pupelių kavos. Viską reikės sudėt ir pakaitinti maišant..
Pati bandžiau, bet padariau vieną klaidą- visą mišinį atvirinau..Ai, kiek smirdėjo visa teritorija apie namą kelių dešimčių metrų spinduliu ir kaip bėgo ašaros nuo aitraus kvapo-..gal ir neįdomu..
) Tik kaimynai tai klausė- kokį bravorą čia užsikaitei???
Bet visvien išėjo..skanus kokių 3% bizalas..kaip kompotas..
O daryt tai taip:
1,5l vandens ir 1 kg cukraus virti apie 1val.(sąlyginai nuo ugnies stiprumo, geriau lėta)
Supilti 100g maltų pupelių.
Įpilti 1l degtinės.
Kiek pamaišant pašildyti(labai trumpai!), uždaryti, po 2 parų nukošti..
Skanaus!
4. Galima skaninti su tokiu savos gamybos sirupu, kurį darome taip:
Reikės:
100 vyšnių lapų
50 aronijų uogų(juodųjų šermukšnių)
750 ml vandens
1 kg cukraus
2 arb šaukštelius cukraus
Lapus, uogas ir vandenį virinti 15 min.
Nusunkti.
Sudėti cukrų.
Vėl pavirinti, kol cukrus ištirps ir skystis taps tąsus, kaip sirupas.
Baigus virti įdėti citrinos rūgšties.
Štai toks sirupas naminukei suteikia malonų skonį..
Viskas.