Vat dabar kai taip šalta, norisi kažko kaloringo, nuo ko auga poodinis lašininis sluoksnis, bet dūšioj būna šilta ir skanu
. Prisiminiau tokį desertą - karštą šokoladą. Nors jis dažniausiai man asocijuojasi su teatru.
Įdedu savo receptuką, o gal jūs turit savo? pasikeiskim
2 porcijos
indelis (mažas ) grietinės
sviesto,
cukraus
kakavos.
sviestą ištirpinam ant ugnies rundeliuke, sudedam grietinę ir maišom. sudėję grietinę ugnį nustatom ant mažos padalos. tada dedam cukrų ( vidutiniškai man prireikia 3 šaukštų), cukrų gerai gerai išmaišom iki vientisos masės ( kartais nergi geriau sueina cukraus pudra), kad nebūtų jokių kruopelių ir spalva karamelinė pasidaro. o tada dedu kakavą. o čia jau pagal skonį - įdėsi mažiaus - gausis pieniškas, o daugiau -juodasis šokoladas. ir maišom viską iki vientosos masės, kad kakavos gumuliukų neliktų. baigus išpilti į puodelius ir skanauti. Atsargiai - karšta. Bet tiesiog dieviška.