Aš kiek kitaip verdu žuvienę..
Į puodą sudedu bulves ir tarkuotą nedidelę morką, užpilu vandeniu, kiek planuoju sriubos, sudėjus jau žuvį, ir pasūdau. Baigiant virt bulvėms, sudedu gabaliukais supjaustytą žuvį, nes ji verda labai trumpai, apie 10 min. ir mažiau.., žiūrint, kokie gabaliukai.Sudedu ir smulkias žuveles.
Baigiant virti, dar stiklinėje vandens labai gerai išmaišau 2 arbatinius šaukštelius su kaupu miltų, kad sriuba būtų tąsesnė. Sudedu prieskonius(Lauro lapelius , karčiuosius bei kvapiuosius pipirus), būtinai įpjaustau žalius svogūnų laiškus ir krapus. Be jų- man žuvienė neskani.
Na, ir balinu grietine, irgi būtinai.
Išeina tokia stipri, ūkiška sriuba.
Į lėkštę pilama kartu su žuvies gabaliukais, jie neišgreibiami.
P.S.jei žuvis turi stambių kaulų, juos pašalinu prieš virdama.
Skanaus.