Kadangi sriubos yra labai svarbus patiekalas musu sugadintiems skrandziams, siulau pasigaminti labai skanias ir greitai paruosiamas sriubas, tokias kaip pvz.:
Morku ir vistienos trinta sriuba (4 asmenims)
Reikes:
500 g morku
1/2 svoguno (kam skanu galima ir visa)
300g vistienos (gali buti krutinele)
2 valg. s. alyvuogiu aliejaus
2 ziupsneliai cukraus
100 g grietines (galima ir daugiau)
druskos, pipiru, sojos padazo
Morkas nuskusti, ir smulkiai supjaustyti (galima virtuviniu kombainu-labai patogu ir neuzima daug laiko)
Svoguna nulupti, labai smulkiai sukapoti.
Ikaitinti alieju keptuveje ir pakepinti smulkinta svoguna iki sis graziai pagels.
Sudeti morkas ir maisant kepti 5 min.
Paruosti vistiena virimui: jei tai krutinele, tiesiog sudeti i atskira puoda is isvirti mesyte. (jei tai ne krutinele, pries tai butina nuimti visas odeles ir matomus riebalus)
Pastaba: vandens turi buti tiek, kiek apsemia vistiena.
Vistienai isvirus, ja isimti ir sukapoti virtuviniu kombainu arba peiliu (kaip kam patogiau)
I sultini, likusi nuo vistienos sudeti morkas su svogunu ir smulkinta vistiena. Ir susmukinti su mikseriu (arba kitaip smulkintuvu, geriausia gal antgalis butu metalinis)
Iberti pora ziupsneliu cukraus, druskos, pipiru, sojos padazo (keleta lasu) ir nuolat maisant pakaitinti ant silpnos ugnies apie 2min. Baigus sildyti imaisyti grietine ir patiekti.
Skanaus