Brigin.lt http://www.brigin.lt/forumas/ |
|
Žemaičių valgiai http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=3030 |
Puslapis 2 iš 4 |
Autorių: | asha [ 2007 Rugsėjis 3, 20:23 ] |
Pranešimo tema: | |
Ameno rašė: nu ir pavadinimai
Taip, neįprasti kai kurie pavadinimai.. Va, dar vienas labai skanus patiekalas.. EŽIUKAI 0.5 kg miltų vandens 1 kiaušinis 150-200 g sviesto 100g sūrio šaukštelis kmynų druskos Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos užminkyti tešlą. Padaryti volelius, supjaustyti nykščio dydžio gabalėliais, apvolioti miltuose ir ant atvirkščios bulvių tarkos pusės perbraukti paspaudžiant. Gausis tokie dygliuoti ritinėliai, panašūs į ežiukus. Vandenį pasūdyti, užvirinti ir sudėti ežiukus. Išvirus išgriebti kiaurasamčiu , užpilti sviestu ar paspirgintais lašinukais, apibarstyti stambiai ar smulkiai sutarkuotu bet kokiu sūriu. Ant viršaus užberti kmynų. Paduoti į stalą karštus. Galima ant ežiukų nebarstyti tarkuoto sūrio ar kmynų, o duoti tik su spirgučiais.. Esu bandžius ir vien su grietine- irgi skanu, bet su spirgučiais skaniau. |
Autorių: | egliukas [ 2007 Rugsėjis 8, 00:32 ] |
Pranešimo tema: | |
spirguciai ant eziuku butini |
Autorių: | asha [ 2007 Rugsėjis 22, 08:58 ] |
Pranešimo tema: | |
Norit keptų bulvių su mėsa? Šiemet jų yra nemažų. Tai reikės štai ko 4 asmenims: 8 vidutinio dydžio bulvės; 200g faršo; 1 svogūnas; 3 skiltelės česnako; 50g grietinės; krapų; kmynų,paprikos, juod-raud pipirai(sausi); druska. 1. Nuskutame bulves . Perpjauname pusiau ir išgremžiame duobutes. Galima arbatiniu šaukšteliu. 2.Į grietinę sudedame smulkiai supjaustytus krapus ir česnaką. 3.Prieskoniais ištriname bulves. Į faršą sudedame grietinę su česnaku ir krapais, stropiai išmaišome. 4.Pripildome bulvių ertmes faršu ir dedame į orkaitę 30 min. 5.Kol kepa, mėgaujamės kvapu.O paskui-išimame iš orkaitės, uždedame grietinės ir- skanaus!! |
Autorių: | asha [ 2007 Lapkritis 24, 11:34 ] | ||
Pranešimo tema: | |||
Specialiai Balvančikui SILKĖ SU GRIETINE 500g silkės 1 svogūnas 1 nedidelis pusiau rūgštus/saldus obuolys 100g grietinės 1 arbatinis šaukštelis 9% acto, druska, cukrus pagal skonį, žalumynai. Nuvalyti silkę, padaryti file.Supjaustyti file gabaliukais ir sudėti į silkinę.Smulkiai supjaustytą svogūną sumaišyti su stambia tarka sutarkuotu obuoliu , grietine, actu , cukrumi ir druska. Viską sudėti ant silkės. Papuošti žalumynais, nors Balvonas jų ir nemėgsta. Valgyti su karštomis bulvėmis. Skanaus:)
|
Autorių: | Balvonas [ 2007 Lapkritis 24, 11:47 ] |
Pranešimo tema: | |
Asha, kiba isalkai , pavarei tu su receptais. Alkanam geriau cia neuzeiti . Silke - jega, o dar su vodocka . |
Autorių: | Ramunė [ 2007 Lapkritis 24, 14:01 ] |
Pranešimo tema: | |
asha rašė: Specialiai Balvančikui
SILKĖ SU GRIETINE Seilėtekis prasidėjo |
Autorių: | tractor [ 2007 Lapkritis 24, 17:55 ] |
Pranešimo tema: | |
Aha, Ramune, man irgi... Niam niam niam, kaip mėgstu silkę... Su grietinyte, karšta bulvyte... AAAAAA... |
Puslapis 2 iš 4 | Visos datos yra UTC + 2 valandos |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |