Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2018 Lapkritis 15, 16:21

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 27 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Lapkritis 25, 17:02 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Tai va. Su silkėmis problema. Sudėtingiau gaut..tokią mėsingą, nesusmukusią, stangrią.Nesusigundykit šaldytomis.

Geriausiai tinka Atlanto silkė. :P
Jos būna dėžutėse.
:roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Lapkritis 25, 17:44 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Kad jau silkė, ta jau silkė. Turiu dar vieną receptuką silkinininkams :)

Nusiperkame geros silkės, jau sakiau, su smukenomis neprasidėti.

Štai tokią silkę mūsuose dažnas ruošia kaip šaltą užkandį su duona, bet skanu ir su karštomis bulvėmis. Tinka pasninkui, kam jis aktualus.
Galima pavaišint svečius.

SILKĖS SUKTINUKAI SU CINAMONU

Silkė
Cinamonas
Svogūno galvutės
Lauro lapeliai, pipirai, gvazdikėliai
9% actas, vanduo
Jei silkė mažai sūri, truputį druskos.Šiaip jos į acto ir vandens mišinį (marinatą)nededu.


Paruošiame file. Iš vakaro siūlau tai padaryti iki valgant, arba jau bent prieš kelias valandas.Blogiausiu atveju.
Paguldome silkės juosteles odele į apačią ir pabarstome cinamonu.
Paskui iš dryželio sukame rutuliuką . Išeina toks susuktas ritinėlis.
Ritinėlio kraštą susmeigiame gvazdikėliu, jo nenorint, tinka dantų krapštukas.
Taip paruošiame visus silkės dryželius (file).
Paskui imam gilesnį indą ir susluoksniuojame :sluoksnis silkės ritinėlių, sluoksnis žiedais pjaustytų svogūnų,1 lauro lapelis, 2 -3kvapieji pipirai, vėl sluoksnis ritinelių, vėl sluoksnis svogūnų, lauro lapelis ir pipirai.
Kai baigiame, ant viršaus užpilame 9% acto ir vandens mišinį, kad apsemtų, turi būti rūgštu pakankamai, aš ragauju.
Ir padedame , kol susigers.
Jei nemėgstate cinamono, tai galima daryti be jo, viskas taip pat.
Išimame pasistovėjusius suktinukus,dedam į silkinę, puošiame pagal fantaziją..

Skanaus :) Nesvarbu- su duona ar su karštomis bulvėmis.. :wink:


Prikabinti failai:
Va atrodys taip.jpg
Va atrodys taip.jpg [ 83.16 KB | Peržiūrėta 223 kartus(ų) ]
silke.jpg
silke.jpg [ 5.69 KB | Peržiūrėta 2312 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žemaičių valgiai
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 11, 08:12 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
butu gerai kad detume senovishkus zhemaichiu patiekalus...

per telika machiau toki mona vadinasi rodos shvombas :D:D:D

reikes tarkuotu bulbiu ir varshkes

prioncipas lygiai toks pats kaip keopti kugeli tik nededam spirgu o tarkius idedam i molini indeli (chenakine) ir vidury tarkiu paskandinam varshkes rutuliuka... varshke sumaishyt reikai su kiaushiniu ir druskyte bei pipirais :)

kepti 35 min 180 temperaturoj :)

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žemaičių valgiai
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 11, 08:28 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Vikingas rašė:
butu gerai kad detume senovishkus zhemaichiu patiekalus...


O katras tau čia ne senoviškas?a? :wink:
Visi čia senoviški. Va tik indų senoviškų tai gal ir nelikę.. :P Išsidaužė.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žemaičių valgiai
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 11, 09:40 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
nu nezhinau ar senovej zhemaichiai atlanto silkes gaude ?? ir dar su cinamonu :D

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žemaičių valgiai
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 11, 19:01 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
O ką žinau.. :)
Pasakojo, kad silkių žydeliai priveždavę, dar smetoniniais laikais..Už litą duodavo 3-5 riebias geras silkes.
O cinamonas, manau, pateko panašiu keliu, kai Lietuvoje ėmė vystytis malūnininkystė, ir šeimininkės šventėms sugalvodavo kepti visokių kepinių (cinamonas, kardamonas, dar visokiausi..)

Gerai būtų pasigauti Atlanto silkės jau iškart su cinamonu.. :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žemaičių valgiai
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 11, 20:34 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
nu butu faina jei ten ish kokiu senoliu arxyvu kokiu labai jau senobishku patiekalu ishkrapshtyt :)

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žemaičių valgiai
StandartinėParašytas: 2009 Kovas 11, 22:40 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Turiu, Vikingai senų iškarpų kopijų iš senųjų receptų.
Kai turėsiu daugiau laiko, pabandysiu skanuot..
Nesiryžau anksčiau , nes nežinau, kas tas gorčius, dar kiti terminai, ir dar daug ko ten neina suprasti..Kaip ir senoviškai parašyta.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 27 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin