Brigin.lt http://www.brigin.lt/forumas/ |
|
Žemaičių valgiai http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=3030 |
Puslapis 1 iš 4 |
Autorių: | asha [ 2007 Rugpjūtis 29, 19:21 ] |
Pranešimo tema: | Žemaičių valgiai |
Kiekvienas regionas įvairioms šventėms, kasdienai turi savo valgius. Kažkiek pasidalinsiu su jumis, o gal ir jūs pateisite kokių receptų? Su cibulyne ir kleckyne iš kažkur parsikraustau , buvau apsireiškusi Apuolės temoje.. Tai va, žemaičiai gamina tokią sriubą- cibulynę.. Cibulynė 2 silkės, 1 svogūnas, pipirų, acto, 1 l virinto vandens. Silkę sausai nušluostyti ir storai suvynioti į švarų popierių. Kepti ant žarijų. Iškepus nuo silkės nuimti popierių, išimti kaulus, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į virintą atšaldytą vandenį. Palaikyti 1-2 valandas. Pridėti pipirų, griežinėliais supjaustyto svogūno, acto. Sriubą valgyti šaltą su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis. Aš pati silkę palieku šiaip užkandžiams, o cibulynei panaudoju silkės galvas. Išeina grynai tas pats. P.S. Sriuba gaivina..na ir tinka....pagirioms.. Acto pilu pagal skonį, kad nebūtų per rūgštu. Kleckynė 1 kg žalių bulvių, 3-4 virtos bulvės, 1 l pieno, 1 l vandens. Bulves nuskusti, smulkiai sutarkuoti ir išsunkti. Virtas bulves sumalti, sugrūsti ir sudėti į tarkę, įberti druskos ir gerai išminkyti. (Į tešlą galima įdėti ir aguonų.) Nededu jokių aguonų, man taip skaniau. Į vandenį supilti pieną, užvirinti ir sudėti iš bulvių tešlos padarytus mažus, apvalius kukuliukus. Baigiant virti įberti druskos (pagal skonį). Kai kurios šeimininkės kukulius išverda vandenyje, jį nupila ir užpila pienu, po to atvirina. Aš tai kukuliukus verdu vandeny, o baigiant jiems išvirti, supilu pieną.Ir pamaišau, tik palengva, nes kukuliukai linkę nutūpti ant dugno.Kad neprisviltų.. Žemaitijoje ši sriuba itin paplitusi. Ją dažniausiai verda vakarienei. labai skani, gresia persivalgymas.., nemeluoju.. |
Autorių: | sraigute [ 2007 Rugpjūtis 30, 06:29 ] |
Pranešimo tema: | |
Cibulynė - jėga, o jei dar bulvės su lupenom, linų sėmenim ir kastinis... |
Autorių: | sraigute [ 2007 Rugpjūtis 30, 07:57 ] |
Pranešimo tema: | |
Mes sėmenis be svogūnų kaip tai vartojam. Ale, kai maža buvau, menu močiutė ir bočius augindavo dvi kanapes, tai matyt esu ragavus ir anų O iš giminės dabar tik mano mama bemoka kastinį sukt... Tai kartais mūsų rajus skrandukus pamalonina |
Autorių: | asha [ 2007 Rugpjūtis 31, 18:07 ] |
Pranešimo tema: | |
Ar esat gaminę tokį patiekalą? Kakorai Išvirtas su lupenomis bulves nulupti, sumalti, įberti pagal skonį druskos ir gerai išminkyti, kad masė būtų puri.Daryti nedidelius, piršto storio apvalius blynus. Į vidų dėti kopūstų įdaro, kraštus suspausti ir užraityti. Kepti orkaitėje 15-20 min. Kopūstų įdaras.Šviežius ar raugintus smulkiai supjaustytus kopūstus patroškinti su spirgučiais. Iškeptus kakorus sudėti į puodą, užpilti padažu, pagamintu iš spirgintų lašinių, svogūnų bei grietinės, ir patroškinti. Valgyti karštus.. Skanaus..! |
Autorių: | lashiuke [ 2007 Rugpjūtis 31, 18:33 ] |
Pranešimo tema: | |
o šitokio neteko net girdėt... reiks būtinai pabandyt savo šventei - pirmadieniui, pasidaryt vis bus kažkas neįprasto ačiū už receptuką |
Autorių: | egliukas [ 2007 Rugsėjis 1, 17:18 ] |
Pranešimo tema: | |
asha rašė: Ar esat gaminę tokį patiekalą?
Kakorai Išvirtas su lupenomis bulves nulupti, sumalti, įberti pagal skonį druskos ir gerai išminkyti, kad masė būtų puri.Daryti nedidelius, piršto storio apvalius blynus. Į vidų dėti kopūstų įdaro, kraštus suspausti ir užraityti. Kepti orkaitėje 15-20 min. Kopūstų įdaras.Šviežius ar raugintus smulkiai supjaustytus kopūstus patroškinti su spirgučiais. Iškeptus kakorus sudėti į puodą, užpilti padažu, pagamintu iš spirgintų lašinių, svogūnų bei grietinės, ir patroškinti. Valgyti karštus.. Skanaus..! teko panasius valgyti bet tik su spirguciu idaru ir visai be nieko |
Autorių: | Ameno [ 2007 Rugsėjis 2, 11:17 ] |
Pranešimo tema: | |
nu ir pavadinimai |
Puslapis 1 iš 4 | Visos datos yra UTC + 2 valandos |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |