Kad jau silkė, ta jau silkė. Turiu dar vieną receptuką silkinininkams
Nusiperkame geros silkės, jau sakiau, su smukenomis neprasidėti.
Štai tokią silkę mūsuose dažnas ruošia kaip šaltą užkandį su duona, bet skanu ir su karštomis bulvėmis. Tinka pasninkui, kam jis aktualus.
Galima pavaišint svečius.
SILKĖS SUKTINUKAI SU CINAMONU
Silkė
Cinamonas
Svogūno galvutės
Lauro lapeliai, pipirai, gvazdikėliai
9% actas, vanduo
Jei silkė mažai sūri, truputį druskos.Šiaip jos į acto ir vandens mišinį (marinatą)nededu.
Paruošiame file. Iš vakaro siūlau tai padaryti iki valgant, arba jau bent prieš kelias valandas.Blogiausiu atveju.
Paguldome silkės juosteles odele į apačią ir pabarstome cinamonu.
Paskui iš dryželio sukame rutuliuką . Išeina toks susuktas ritinėlis.
Ritinėlio kraštą susmeigiame gvazdikėliu, jo nenorint, tinka dantų krapštukas.
Taip paruošiame visus silkės dryželius (file).
Paskui imam gilesnį indą ir susluoksniuojame :sluoksnis silkės ritinėlių, sluoksnis žiedais pjaustytų svogūnų,1 lauro lapelis, 2 -3kvapieji pipirai, vėl sluoksnis ritinelių, vėl sluoksnis svogūnų, lauro lapelis ir pipirai.
Kai baigiame, ant viršaus užpilame 9% acto ir vandens mišinį, kad apsemtų, turi būti rūgštu pakankamai, aš ragauju.
Ir padedame , kol susigers.
Jei nemėgstate cinamono, tai galima daryti be jo, viskas taip pat.
Išimame pasistovėjusius suktinukus,dedam į silkinę, puošiame pagal fantaziją..
Skanaus
Nesvarbu- su duona ar su karštomis bulvėmis..