Brigin.lt
http://www.brigin.lt/forumas/

Jusu pagamintu patiekalu nuotraukos
http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=2792
Puslapis 212

Autorių:  Populistas [ 2007 Liepa 11, 21:30 ]
Pranešimo tema: 

[quote="virma"Kurybai reikia kantrybės, be jos nieko nepasiekiama. [/quote]

Tikra tiesa!

Kartais tenka pulti ir ėsti sumuštiaką, užuot lepinus pilwa....

Autorių:  virma [ 2007 Rugpjūtis 14, 11:30 ]
Pranešimo tema: 

O gal norėtumėt paragauti šių skanumynų? :D

Marshmallows'ų

Skanaus 8)

Prikabinti failai:
DSCF0790.jpg
DSCF0790.jpg [ 27.54 KB | Peržiūrėta 566 kartus(ų) ]
DSCF0787.jpg
DSCF0787.jpg [ 37.57 KB | Peržiūrėta 533 kartus(ų) ]

Autorių:  CIAUSKUTE [ 2007 Rugpjūtis 14, 14:47 ]
Pranešimo tema: 

kiek suprantu, tai elementarus zefyras, kuris būna pamaunamas ant pagaliuko ir pakepinamas ant laužo ?

Autorių:  virma [ 2007 Rugpjūtis 14, 15:20 ]
Pranešimo tema: 

Kiek to elementarumo jame nežinau, :roll: nes į lietuvišką zefyrą nepanašu (skaniau, nes naminis ir be koncervantu :P ) , o amerikoniško ragauti neteko. Dėl kepimo ant laužo jau yra planuose :D

Autorių:  Ameno [ 2007 Rugpjūtis 14, 16:44 ]
Pranešimo tema: 

gal receptura isduosi???

Autorių:  virma [ 2007 Rugpjūtis 14, 16:47 ]
Pranešimo tema: 

Ameno rašė:
gal receptura isduosi???


Tikrai negaila :wink:

štai jis:

Receptukas

75 g kiaušinių baltymų (3-ų kiaušinių)
250g cukraus
4 želatinos lapeliai (arba 1 pokelis birios )
25 g gliukozės sirupo arba toks pat kiekis gliukozės milteliais
75 g vandens
sirupo (nebūtinai)
maistinių dažų (nebūtinai)
cukraus pudros
druskos
citrinos sulčių
4 - 6 lašai aromato (ar kvapų esencijos)

Taigi:
pamerkiame želatiną su trupučiu vandens (aš merkiau puodelyje arbatos, užpyliau pusę puod. vandens)
Išplakame baltymus su trupučiu druskos ir keliais lašais citrinos sulčių iki standžios fomą palaikančios masės.

Į indą sulipti curkų, gliukozę ir vandenį. Užvirti. Kaip sirupas pasiekia 130 laipsnių ( reiktų skaičiuoti apie 10 min., ir patikrinti galima lašą sirupo įvarvimus į stiklinę su šaltu vandeniu: jei burbuliukai išlaukia ir paėmus tarp pirštų sukietėja, vadinasi jau išvirė) Išbrinkusią želatiną supilti į kitą puodą su aromatu , pakaitinti iki išsilydys iki skyčio ir supilti į sirupą (nukėlus nuo ugnies) išmaišyti ir pilti plona srovele į baltymų masę nuolat plakant. Plakti reikia galingesniu režimu apie 10 ir daugiau minučių iki masė taps vienalytė ir tokia standi, palaikanti formą. beplakant galima įlašinti truputį maistinių dažų. Ištepti indą trupučių riebalų 9tinka ir aliejus) r apibarstyti cukraus pudra, sukrėsti masę ir palikti kambario temperatūroje singti visai nakčiai. Kitą dieną išimti iš formos ant stalo paviršiaus pabarstyto cukraus pudra, gerai apvolioti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, juos gerai apvolioti cukraus pudroje ir palikti dar vienai nakčiai (geriau 2- 3 dienoms, vis pavartant) džiūti.


Skanaus 8)

Autorių:  Ameno [ 2007 Rugpjūtis 14, 16:52 ]
Pranešimo tema: 

aciu

Autorių:  Ameno [ 2007 Rugpjūtis 21, 12:38 ]
Pranešimo tema: 

dar viena picute

Prikabinti failai:
20070818.jpg
20070818.jpg [ 432.46 KB | Peržiūrėta 528 kartus(ų) ]

Puslapis 212 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/