Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 16, 06:59

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 96 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Gruodis 1, 18:19 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2007 Lapkritis 1, 14:34
Pranešimai: 24
Miestas: Kėdainių raj.
Na, neišdrįstu aš gaminti suši. parašyk eigą, jei nesunkuPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Gruodis 1, 18:50 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Rugsėjis 29, 14:04
Pranešimai: 1666
Miestas: Vilnius
Taigis, kaip mes gaminame paskutiniu metu sušį (apytiksliai):

Susimarinuojame imbierą (nuskutam šaknis, įdedam į kiaurasamtį, ir porą kartų kelioms sekundėms panarinam į verdantį vandenį. Prieš tai reiktų pasidaryt marinatą (proporcijos maždaug tokios - stiklinė acto (geriau ryžių ar bant jau vyno), pusė stiklinės vandens, artipilnė stiklinė cukraus ir valgomasis šaukštas druskos). Marinato nevirinam. Sumarinuotus imbierus reiktų laikyti šaldytuve, jau po poros dienų galima pradėti valgyti, po savaites pasiekia savo geriausią būvį. Mano viena draugė tvirtina, kad jai geriausi parduotivinio marinavimo imbierai, taigis, čia jau kaip kam geriau. Aš tai anų nepernešu.

Dabar mes sušį gaminam tik su lašiša. Ir iš ilgalaikių bandymų nutarėm, kad geriau jau pirkti brangesnę lašišą (ŠVIEŽIĄ). Ją lengvai pasūdom ir bent kelias valandas palaukiam. Dar neblogai svietžuvė sūdyta tinka (ti kartais jos būna persūdytos, krevetės).

Ryžiai - apvalūs, lipnūs. Būna, kad parašyta, kad ryžiai sušiui skirti, bet šiaip tai tie patys kaip anksčiau minėti. Išverdam ryžius. Ant jų supilam marinatą - proporcijos - ant stiklinės sausų ryžių - maždaug 3
šaukštai acto, žiupsnelis druskos ir žiupsnelis cukraus.

Ant dumblių lapų dedam dar truputį šiltus ryžius, supjaustyta juostelėm lašišą. Susukam, kraštelį lapo sudrėkinam ir prilipdom. Paliekam 10-15 min pastovėti sušius ir supjaustom, peilį pamirkydami į šaltą vandenį, kad geriau pjautųsi.

Vasabi pasta būna tūbelėse pirkti (skanesnė) arba miltukais (prasiskiedi su vandeniu_ - ši pigesnė, ilgiau užtenka, bet skonis biški prastesnis.

Valgom mes taip - pamirkom sušio gabaliukus į vasabi pasta, po to į soją, insimetam burnon ir užkandam imbieru, kad kokios bacilos nepasigaut. Pirmais kartais keistas skonis sušio būna, bet dabar porą kartų per savaitę ryjam :D


Paskutinį kartą redagavo sraigute 2007 Gruodis 2, 12:13. Iš viso redaguota 2 kartus.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Gruodis 2, 12:03 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2007 Lapkritis 1, 14:34
Pranešimai: 24
Miestas: Kėdainių raj.
Dėkui. Išsamu, rodos, paprasyta ( kai kitas rašo). Bandysiu pasimarinuot šiandien tą imbierą. O kaip pasisekė - parodysiu. dar kartą ačiūPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Gruodis 2, 12:11 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Rugsėjis 29, 14:04
Pranešimai: 1666
Miestas: Vilnius
Matau, kad nepaminėjau, kad imbiero šaknį nuskutus reikia supjaustyt tokiais kaip ir kubeliais :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Gruodis 3, 15:13 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2007 Lapkritis 1, 14:34
Pranešimai: 24
Miestas: Kėdainių raj.
O aš sudrožiau bulvių skustuku. :x Nieko, paskui supjaustysiu :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Gruodis 3, 16:32 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 17:00
Pranešimai: 3994
Miestas: Vilniaus pakraštys
kada į svečius bus galima? :lol: :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Gruodis 3, 16:45 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 31, 08:58
Pranešimai: 5374
Miestas: sala
o tai ce is to kasaro sushius bus??? :chain: :difus_clapping

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Gruodis 3, 16:47 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 31, 08:58
Pranešimai: 5374
Miestas: sala
akcija ceburekineje:PIRK 5KIS CEBUREKUS IR SURINK KATINA!!!!!

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 96 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin