Brigin.lt
http://www.brigin.lt/forumas/

Prieskoniai - kas ką vartoja
http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=2744
Puslapis 15

Autorių:  tractor [ 2007 Liepa 5, 13:00 ]
Pranešimo tema:  Prieskoniai - kas ką vartoja

Taigi, apie prieskonius - aš tai nekenčiu Vegetos ir panašių daiktų, manau, kad tai tas pat, kas ir naftos į maistą įpilti. O ką labai vertinu - tai aišku europinę klasiką (ar pastebėjote, rozmarinai parduotuvėse pasirodė).

O kaip jūs?

Autorių:  asha [ 2007 Liepa 5, 13:04 ]
Pranešimo tema: 

Nekenčiu visokiausių mandrybių ..lia lia..pats gardžiausias maistas man pagadintas krapais, svogūnais, lauro lapeliais ir pipirais. Kokiam patiekalui ko reikia. Pasidairau žolelių, jei noriu ką įmantraus.pasirinkimas- platus.
Chemijos pas mane nerasit nei su žiburiu.
Taip mane išmokė mama, nes ji labai skaniai gamina.

Autorių:  Vikingas [ 2007 Liepa 5, 13:04 ]
Pranešimo tema: 

traktor na skubu passidalinti savo pastebejimais :)

niekam ne paslaptis kad picoms makaronams ir kitiems italishkiems patiekalams pagardinti labai tinka rozmarinas ir bazilikas :)
i burokeliu barshchius labai tinka raudonoji pakepinta paprika ir rukyta kepinta deshra :)
o shiaip santa marijos firmos ir tokios avokado firmos prieskoniu mishiniai labai geri ir tinkamai sumaishyti :) jei parashyta maltai mesai tai kotletam labai tinka :) ir tt

o shiaip prie jau esamos bazes prifantazuot papildoma prieskoniuka chia jau kiekvieno meistrishkumo reikalas :)

p.s. vegetos nekenchiu ir nenaudoju niekad ... net jei visai prieskoniu neturiu beriu tik druska :)

Autorių:  tractor [ 2007 Liepa 5, 15:32 ]
Pranešimo tema: 

Na, aš tai jau toks įtarus esu mišinių atžvilgiu, kad nei jokių santa marijų nepripažįstu :-) O dėl vegetos - tai jau baisiai. Minėjau jau, kad į šiukšlinę esu išmetinėjęs :-)

O dėl krapų ar svogūniukų - sutinku su Asha - tikrai nepamainoma, kai kažką lietuviško gamini. Dar nepamirškime ir grybų, kurie taipogi puikiausias prieskonis :-) Tarp kitko, apie triufelius (tiesa, kalbainiai eilinį kartą subalamutino ir sugalvojo naujądarą - "triumai") - tuos fantastinius mistinius grybus - jau esu rašęs kažkur.

Dar vienas prieskoniukas, Lietuvoj jo pilna, ale sugalvojo jį naudot prancūzai - čiobreliai - puikiausiai tinka mėsai. Tiesa, reikia tik pačius žiedus naudoti, ale fantastiškas dalykas.

Autorių:  Irma [ 2007 Liepa 6, 00:24 ]
Pranešimo tema: 

Kas ko nemėgsta. Man asmeniškai tai šlykščiausias dalykas cinamonas. Negaliu jo pakesti, o šiaip tai tyliu dėl prieskonių, nes jau kažkada su Vikingu kalbėjom ta tema tai jis kai pradeda pasakoti, tai man tik ausys raitojasi. Net negirdėjus tokių.... Ką padarysi kad ubagyne gyvenu. Nors parduotuvėje rodos ir daug visokių yra bet ten visai viskas kitaip. Pas Amerikoną jei tortas tai saldus iki dugno, jei jau prieskoniai tai ppirų be saiko ir t.t.

Autorių:  Populistas [ 2007 Liepa 6, 09:17 ]
Pranešimo tema: 

Nuostabiausiais paskutinių laikų aatradimas - raudonieji ir žalieji egiptietiški pipirai: pramaišiuj su juodaisiais, gaunassi puikus mišinys. tiek marinavimui, tiek sriuboms, tiek sumuštinių pagardinimui. Svarbiausia, kad jie nėra tokie aitrūs, kaip juodieji, bet suteikia savotiškąą skonį ir aromatą. Žinoma, jeigu padauginsi, tai ir liežuvį gali nudegti :lol:

Jei kas ketina vykti Egiptijon - užsisakau po puskilogramį kiekvienų (gerai sumokėsiu!).

Be to dar rekomenduotinas šafranas, ale tas pas mumi brangokas, todėl vėl gi tampa aktualu vežtis tą iš Pietų. Jau nekalbant apie visokius muskatinius riešutus tortams irgi pyragams, o kardamonai ir cinamonas tinka kavai paskaninti...

Dėl "Vegetos", tai girdėjau, kad to šlamšto net tarakonams nuodyti nieks nenaudoja...

Autorių:  asha [ 2007 Liepa 6, 09:46 ]
Pranešimo tema: 

Vaikinai, na jūs gi lobis.. :P Skaitau ir savo akimis netikiu..
Tai pasitvirtina pasakymas, kad vyrai geriausi kulinarai.. :P

Autorių:  Vikingas [ 2007 Liepa 6, 10:12 ]
Pranešimo tema: 

man cinamonas labai skanu :D

Puslapis 15 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/