Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2018 Liepa 21, 23:26

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 33 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Prieskoniai - kas ką vartoja
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 5, 13:00 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Taigi, apie prieskonius - aš tai nekenčiu Vegetos ir panašių daiktų, manau, kad tai tas pat, kas ir naftos į maistą įpilti. O ką labai vertinu - tai aišku europinę klasiką (ar pastebėjote, rozmarinai parduotuvėse pasirodė).

O kaip jūs?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 5, 13:04 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Nekenčiu visokiausių mandrybių ..lia lia..pats gardžiausias maistas man pagadintas krapais, svogūnais, lauro lapeliais ir pipirais. Kokiam patiekalui ko reikia. Pasidairau žolelių, jei noriu ką įmantraus.pasirinkimas- platus.
Chemijos pas mane nerasit nei su žiburiu.
Taip mane išmokė mama, nes ji labai skaniai gamina.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 5, 13:04 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
traktor na skubu passidalinti savo pastebejimais :)

niekam ne paslaptis kad picoms makaronams ir kitiems italishkiems patiekalams pagardinti labai tinka rozmarinas ir bazilikas :)
i burokeliu barshchius labai tinka raudonoji pakepinta paprika ir rukyta kepinta deshra :)
o shiaip santa marijos firmos ir tokios avokado firmos prieskoniu mishiniai labai geri ir tinkamai sumaishyti :) jei parashyta maltai mesai tai kotletam labai tinka :) ir tt

o shiaip prie jau esamos bazes prifantazuot papildoma prieskoniuka chia jau kiekvieno meistrishkumo reikalas :)

p.s. vegetos nekenchiu ir nenaudoju niekad ... net jei visai prieskoniu neturiu beriu tik druska :)

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 5, 15:32 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Na, aš tai jau toks įtarus esu mišinių atžvilgiu, kad nei jokių santa marijų nepripažįstu :-) O dėl vegetos - tai jau baisiai. Minėjau jau, kad į šiukšlinę esu išmetinėjęs :-)

O dėl krapų ar svogūniukų - sutinku su Asha - tikrai nepamainoma, kai kažką lietuviško gamini. Dar nepamirškime ir grybų, kurie taipogi puikiausias prieskonis :-) Tarp kitko, apie triufelius (tiesa, kalbainiai eilinį kartą subalamutino ir sugalvojo naujądarą - "triumai") - tuos fantastinius mistinius grybus - jau esu rašęs kažkur.

Dar vienas prieskoniukas, Lietuvoj jo pilna, ale sugalvojo jį naudot prancūzai - čiobreliai - puikiausiai tinka mėsai. Tiesa, reikia tik pačius žiedus naudoti, ale fantastiškas dalykas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 6, 00:24 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Liepa 19, 01:54
Pranešimai: 6101
Miestas: Kaimas prie Atlanto
Kas ko nemėgsta. Man asmeniškai tai šlykščiausias dalykas cinamonas. Negaliu jo pakesti, o šiaip tai tyliu dėl prieskonių, nes jau kažkada su Vikingu kalbėjom ta tema tai jis kai pradeda pasakoti, tai man tik ausys raitojasi. Net negirdėjus tokių.... Ką padarysi kad ubagyne gyvenu. Nors parduotuvėje rodos ir daug visokių yra bet ten visai viskas kitaip. Pas Amerikoną jei tortas tai saldus iki dugno, jei jau prieskoniai tai ppirų be saiko ir t.t.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 6, 09:17 
Atsijungęs
Pačiausias
Pačiausias
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Gegužė 19, 10:42
Pranešimai: 2463
Nuostabiausiais paskutinių laikų aatradimas - raudonieji ir žalieji egiptietiški pipirai: pramaišiuj su juodaisiais, gaunassi puikus mišinys. tiek marinavimui, tiek sriuboms, tiek sumuštinių pagardinimui. Svarbiausia, kad jie nėra tokie aitrūs, kaip juodieji, bet suteikia savotiškąą skonį ir aromatą. Žinoma, jeigu padauginsi, tai ir liežuvį gali nudegti :lol:

Jei kas ketina vykti Egiptijon - užsisakau po puskilogramį kiekvienų (gerai sumokėsiu!).

Be to dar rekomenduotinas šafranas, ale tas pas mumi brangokas, todėl vėl gi tampa aktualu vežtis tą iš Pietų. Jau nekalbant apie visokius muskatinius riešutus tortams irgi pyragams, o kardamonai ir cinamonas tinka kavai paskaninti...

Dėl "Vegetos", tai girdėjau, kad to šlamšto net tarakonams nuodyti nieks nenaudoja...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 6, 09:46 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Vaikinai, na jūs gi lobis.. :P Skaitau ir savo akimis netikiu..
Tai pasitvirtina pasakymas, kad vyrai geriausi kulinarai.. :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 6, 10:12 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
man cinamonas labai skanu :D

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 33 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin