Newa rašė:
... pankolis! Lysvėje tai labai išvaizdžiai ir daug žadančiai atrodė – toks suktas krapų ir lyg kaliaropės hibridas. O kai pagardinau juo sriubą, tai paragavus iškart samtis iš rankų iškrito – skonis toks, lyg į ją būčiau pripylusi...pertusino! Fui!
Kažkaip netyčia buvau praleidus šį
Newa pasisakymą.
Ir pavadinimas jame yra to „anyžium“ kvepiančio prieskonio (
pankolis).
Beje, vaikystėj labai mėgdavau pertusiną, tai gan dažnai Italijos parduotuvėj nusiperku pankolį. Tik gaila, kad jo būna ta dalis kur prie žemės. O man taip norisi tų „krapiškų“ lapukų.
Man atrodo jie daugiau kvapo turi, bet spėju parduotuvėj šviežius išlaikyt turbūt būtų sunku.
O daugiau iš tokių ne daržovių kvepiančių anyžium, ar jaučiamas pertusino skonis yra dar šis tas. Tai alkoholiniai gėrimai „Molinari Sambuca“ ir dar vienas, kurio pavadinimas lyg tyčia užstrigo (pamenu, kad raguotasis kažkoks pavaizduotas su pliusu tarp ragų), o jį kai ragavau tai išsijuokiau iš draugų, ką jus čia mane vaistais girdot.
Apskritai, tai mano virtuvėje šiuo metu būna: juodieji pipirai, mairūnas, lauro lapai (baiginėjasi jau
), bazilikas, cinamonas (dėl pyragėlių su šituo pamišusi
), karis. Be kvapniųjų pipirų ar gvazdikėlių tai neįsivaizduoju stiklainiuose žiemai ruošiamų daržovių „mikstūrų“.
Žinoma, svogūnas arba česnakas mano virtuvėje būtinas.