Brigin.lt
http://www.brigin.lt/forumas/

Skanumėlis...
http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=2719
Puslapis 23

Autorių:  asha [ 2007 Liepa 1, 12:39 ]
Pranešimo tema: 

Vikingai..sveikinu, tapus moderu:))Sėkmingo tvarkymosi :D
Paveikslėlis

Autorių:  Vikingas [ 2007 Liepa 1, 13:19 ]
Pranešimo tema: 

egliukas rašė:
bet ar pastebejai, kad jis zymiai brangesnis negu paprastas cukrus??? tai viena, o antra, jei jau taip reikia to tirstiklio, tai yra pirkti toks ir atsikirai :)


bet jeigu jo mazhiau reikia tai ar ne geriau ???

Autorių:  lape [ 2007 Liepa 1, 13:54 ]
Pranešimo tema: 

va va..dar viena priežastis dėl ko neverdu.. cukraus privarai, o jei nenusiseka, tai ir tenka viską išmesti..na, o jei jau labai žiemą užeina didelis noras virtos, tai iš šaldytų išsiverdu.. na, tik klausimas, kiek jos dar būna vitamingos :D nors tikiu, kad už tas, kur pardėj, vis tiek geriau :roll:

Autorių:  Vikingas [ 2007 Liepa 1, 14:06 ]
Pranešimo tema: 

lape verdant zhuna vitaminas c :) ir kai kurie kiti vitaminai tai kuo ilgiau verdi tuo mazhiau ju lieka :) visa matematika :) o pektinas tai naturalus antioksidantas ir panashiai del jo savybiu didele dalimi uogos laikomos sveiku maistu :)

Autorių:  Newa [ 2007 Liepa 2, 11:28 ]
Pranešimo tema: 

Tebeverdu...nors niekada nesusimąsčiau, ar tobulėju :lol: ( jadze, jeigu taip giliamintiškai apie tobulėjimą išsireiškė tas fainas, man į akį įkritęs vaikinas, reiks žiemą pasikviesti jį į svečius - turėtume rasti bendrą kalbą prie uogienės :D )
Verdu todėl, kad tai bene vienintelis saldumynas, kuriuo mėgautis galiu iki soties ( vaikystėje buvau ,,prilipusi" prie trilitrinio stiklainio su kondensuotu pienu - atsivalgiau visam gyvenimui; saldainių, kremų man dabar gali nebūti :cry: , na nebent kokios silkės šalia yra... )
Be to, prieš dešimtmetį senbernis brolis savo gyvenimą pradėjo tvarkytis nuo to, kad pasodino sodą - prie to ir aš nemenkai buvau prikišusi liežuvį, tai dabar nėra kur dėtis...priversta tvarkytis :wink:
Dar... šaldiklyje neperdaugiausia lieka vietos, kai aplink vieni žvejai... Šaldau tik žemuoges ir mėlynes.
Ir dar... ilgokai gyvenau šalyje, kur alkoholio ir arbatos gėrimas с вареньем yra nacionalinių vertybių sąraše :D Iš dalies tęsiu ir tą tradiciją...
Tai va... praeitų metų saldžiu atradimu man tapo juodųjų serbentų uogienė iš Dan Sukker ( vėlgi 8) ) reklaminio bukletuko:

2 l. prinokusių juodųjų serbentų,
1 l. vandens,
2 kg. cukraus

Paruoštus serbentus suberiame į puodą, įpilame vandenį ir verdame 15 min. Nukeliame puodą nuo ugnies ir po truputį beriame cukrų, intensyviai maišant, kol jis ištirps. Atvėsiname ir išpilstome į stiklainius...

Kai viskas buvo atlikta taip, kaip nurodyta recepte - rezultatas neatrodė džiuginančiai: puodo turinys atrodė panašus greičiau į tirštą kompotą, nei uogienę ( susitaikiau su mintimi, kad bus žaliava kisieliui)...Tačiau ryte rezultatas pranoko lūkesčius - viskas kuo puikiausiai buvo sustingę: peiliu gal ir nelabai gali rėžti, bet, pakabinus šaukštu, laikosi stabiliai. Spalva - nepakartojama, tamsaus rubino, o skonis... bent mano skonio receptoriams tai pasirodė...dieviškas :D ( bet patiko ir kitiems, kas ragavo).
Dabar dar pagalvojau: jeigu kam perdaug cukraus, tai, tikriausia, galima jį pakeisti mažesniu kiekiu čia jau Vikingo rekomenduotu cukrumi. Manau, gautųsi puikiausi vaisiniai drebučiai. Kuo geriausia stiklainiukai išsilaiko paprastame rūsyje; pelėsio - nei kvapo!
O apskritai, žinoma - tai užima nemažai laiko...bet , kai visi karlsonai būna paskui patenkinti, tai ,,rodos ir vargo nebuvo" :D

Lape :shock: vyną esu dariusi vieną kartą gyvenime ( aviečių-serbentų, brandinu vieną trilitriaką trečius metus ir, tur būt, negerai darau - reikia išfilstyti į tamsius butelius ir guldyti ant šono, kad kamštį apsemtų?)
Pasidalink!!! ? :wink:

Autorių:  Vikingas [ 2007 Liepa 2, 12:04 ]
Pranešimo tema: 

dl vyno tai teisybe reiktu ishpilstyt i butelius ir ta vyna nuo deguonies apsaugot :) nes gausis aviechiu serbentu actas :D

Autorių:  Vikingas [ 2007 Liepa 3, 15:15 ]
Pranešimo tema: 

tai va dariau su uogieniu cukrum uogiene :)

puskibiris serbentu raudonuju puse kilo melyniu del spalvos.
suberiau nuplautas uogas i puoda ipyliau truputi vandens nu ne visai truputi bet ir nedaug pradejau kaitinti kai pradejo vanduo garuot supiliau pamaishydamas kilograma cukraus (uogieniu) ir pamaishydamas viriau 15 minuchiu ... uogiene gavosi skysta galvojau bus sirupas bet nustebau ryte pamates kad sutrauke kapitaliai i dzhema :) tai va o kainuoja uogieniu cukrus 7 litus o paprastas pusiau pigiau ... man rodos didelio nuostolio nepatirsite o uogeien gavosi super :D ir manau laikysis :)

Autorių:  asha [ 2007 Liepa 3, 15:24 ]
Pranešimo tema: 

Kas žinote tikslų raudonųjų serbentų ir cukraus santykį, kai nori pagaminti drebučius?
Pakaitini uogas, kad lengviau sultys atsiskirtų nuo kailiuko,išspaudi sunką, paskui maišome su cukrumi ir labai gerai išsukame cukrų..Pakaitiname.Uogienė pavirsta į drebučius, galima pjaustyti peiliu lėkštutėje kaip žele..
Dariau kažkada, bet pamiršau santykį, o tokių uogų šiemet bus..Kažkur 1:1,2ar 1,5 cukraus, bet čia reikia tikslumo, kitaip nebus drebučiai-žele.
Dėl esamo cukraus pakankamo kiekio, Vikingai, uogienės laikosi gerai ir galima vartoti net kelis metus..

Puslapis 23 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/