Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2019 Spalis 14, 22:16

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 24 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 1, 12:39 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Vikingai..sveikinu, tapus moderu:))Sėkmingo tvarkymosi :D
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 1, 13:19 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
egliukas rašė:
bet ar pastebejai, kad jis zymiai brangesnis negu paprastas cukrus??? tai viena, o antra, jei jau taip reikia to tirstiklio, tai yra pirkti toks ir atsikirai :)


bet jeigu jo mazhiau reikia tai ar ne geriau ???

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 1, 13:54 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 17:00
Pranešimai: 3994
Miestas: Vilniaus pakraštys
va va..dar viena priežastis dėl ko neverdu.. cukraus privarai, o jei nenusiseka, tai ir tenka viską išmesti..na, o jei jau labai žiemą užeina didelis noras virtos, tai iš šaldytų išsiverdu.. na, tik klausimas, kiek jos dar būna vitamingos :D nors tikiu, kad už tas, kur pardėj, vis tiek geriau :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 1, 14:06 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
lape verdant zhuna vitaminas c :) ir kai kurie kiti vitaminai tai kuo ilgiau verdi tuo mazhiau ju lieka :) visa matematika :) o pektinas tai naturalus antioksidantas ir panashiai del jo savybiu didele dalimi uogos laikomos sveiku maistu :)

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 2, 11:28 
Atsijungęs
Nuolatinis dalyvis
Nuolatinis dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007 Kovas 12, 07:23
Pranešimai: 277
Miestas: Kaunas - Varėna
Tebeverdu...nors niekada nesusimąsčiau, ar tobulėju :lol: ( jadze, jeigu taip giliamintiškai apie tobulėjimą išsireiškė tas fainas, man į akį įkritęs vaikinas, reiks žiemą pasikviesti jį į svečius - turėtume rasti bendrą kalbą prie uogienės :D )
Verdu todėl, kad tai bene vienintelis saldumynas, kuriuo mėgautis galiu iki soties ( vaikystėje buvau ,,prilipusi" prie trilitrinio stiklainio su kondensuotu pienu - atsivalgiau visam gyvenimui; saldainių, kremų man dabar gali nebūti :cry: , na nebent kokios silkės šalia yra... )
Be to, prieš dešimtmetį senbernis brolis savo gyvenimą pradėjo tvarkytis nuo to, kad pasodino sodą - prie to ir aš nemenkai buvau prikišusi liežuvį, tai dabar nėra kur dėtis...priversta tvarkytis :wink:
Dar... šaldiklyje neperdaugiausia lieka vietos, kai aplink vieni žvejai... Šaldau tik žemuoges ir mėlynes.
Ir dar... ilgokai gyvenau šalyje, kur alkoholio ir arbatos gėrimas с вареньем yra nacionalinių vertybių sąraše :D Iš dalies tęsiu ir tą tradiciją...
Tai va... praeitų metų saldžiu atradimu man tapo juodųjų serbentų uogienė iš Dan Sukker ( vėlgi 8) ) reklaminio bukletuko:

2 l. prinokusių juodųjų serbentų,
1 l. vandens,
2 kg. cukraus

Paruoštus serbentus suberiame į puodą, įpilame vandenį ir verdame 15 min. Nukeliame puodą nuo ugnies ir po truputį beriame cukrų, intensyviai maišant, kol jis ištirps. Atvėsiname ir išpilstome į stiklainius...

Kai viskas buvo atlikta taip, kaip nurodyta recepte - rezultatas neatrodė džiuginančiai: puodo turinys atrodė panašus greičiau į tirštą kompotą, nei uogienę ( susitaikiau su mintimi, kad bus žaliava kisieliui)...Tačiau ryte rezultatas pranoko lūkesčius - viskas kuo puikiausiai buvo sustingę: peiliu gal ir nelabai gali rėžti, bet, pakabinus šaukštu, laikosi stabiliai. Spalva - nepakartojama, tamsaus rubino, o skonis... bent mano skonio receptoriams tai pasirodė...dieviškas :D ( bet patiko ir kitiems, kas ragavo).
Dabar dar pagalvojau: jeigu kam perdaug cukraus, tai, tikriausia, galima jį pakeisti mažesniu kiekiu čia jau Vikingo rekomenduotu cukrumi. Manau, gautųsi puikiausi vaisiniai drebučiai. Kuo geriausia stiklainiukai išsilaiko paprastame rūsyje; pelėsio - nei kvapo!
O apskritai, žinoma - tai užima nemažai laiko...bet , kai visi karlsonai būna paskui patenkinti, tai ,,rodos ir vargo nebuvo" :D

Lape :shock: vyną esu dariusi vieną kartą gyvenime ( aviečių-serbentų, brandinu vieną trilitriaką trečius metus ir, tur būt, negerai darau - reikia išfilstyti į tamsius butelius ir guldyti ant šono, kad kamštį apsemtų?)
Pasidalink!!! ? :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 2, 12:04 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
dl vyno tai teisybe reiktu ishpilstyt i butelius ir ta vyna nuo deguonies apsaugot :) nes gausis aviechiu serbentu actas :D

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 3, 15:15 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
tai va dariau su uogieniu cukrum uogiene :)

puskibiris serbentu raudonuju puse kilo melyniu del spalvos.
suberiau nuplautas uogas i puoda ipyliau truputi vandens nu ne visai truputi bet ir nedaug pradejau kaitinti kai pradejo vanduo garuot supiliau pamaishydamas kilograma cukraus (uogieniu) ir pamaishydamas viriau 15 minuchiu ... uogiene gavosi skysta galvojau bus sirupas bet nustebau ryte pamates kad sutrauke kapitaliai i dzhema :) tai va o kainuoja uogieniu cukrus 7 litus o paprastas pusiau pigiau ... man rodos didelio nuostolio nepatirsite o uogeien gavosi super :D ir manau laikysis :)

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Liepa 3, 15:24 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Kas žinote tikslų raudonųjų serbentų ir cukraus santykį, kai nori pagaminti drebučius?
Pakaitini uogas, kad lengviau sultys atsiskirtų nuo kailiuko,išspaudi sunką, paskui maišome su cukrumi ir labai gerai išsukame cukrų..Pakaitiname.Uogienė pavirsta į drebučius, galima pjaustyti peiliu lėkštutėje kaip žele..
Dariau kažkada, bet pamiršau santykį, o tokių uogų šiemet bus..Kažkur 1:1,2ar 1,5 cukraus, bet čia reikia tikslumo, kitaip nebus drebučiai-žele.
Dėl esamo cukraus pakankamo kiekio, Vikingai, uogienės laikosi gerai ir galima vartoti net kelis metus..


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 24 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin