Brigin.lt http://www.brigin.lt/forumas/ |
|
Visokios mišrainės visokiais metų laikais:) http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=2623 |
Puslapis 2 iš 3 |
Autorių: | asha [ 2007 Rugpjūtis 8, 08:45 ] |
Pranešimo tema: | |
Fainų receptų aptikau į Laikas.lt įmestoj reklamoj Rūkytos žuvies salotos INGREDIENTAI: 500g rūkytos žuvies, 50g rūkytų lašinių, 1 raugintas agurkas, 1 svogūnas, 50g aliejaus, druska. GAMINIMAS: Viskas supjaustoma, sumaišoma su aliejumi. Įberiami svogūnai. Pasūdoma. * Pikantiškos obuolių salotos: INDEGRIENTAI: 2 vidutinio dydžio rūgštūs obuoliai, 200g šviežių ar konservuotų salierų, 200g konservuotų arba 4-5 švieži mandarinai, 125g mėlynų vynuogių, 20g graikinių riešutų ir migdolų, 5 valgomieji šaukštai grietinės, 2 valgomieji šaukštai majonezo, po 1 šaukštą aitriųjų paprikų padažo ir citrinos sulčių, druska, cukrus. GAMINIMAS: Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius. Supjaustyti plonomies skiltelėmis ir apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Salierus išimti iš indelio, nuvarvinti. Šviežią salierą nulupti, nuplauti, supjaustyti šiaudeliais ir 10 min. palaikyti pasūdytame vandenyje, kad nepatamsėtų. Konservuotų mandarinų skilteles nuvarvinti ir perpjauti pusiau. Šviežius mandarinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis ir taip pat perpjauti pusiau. Vynuoges nuplauti, perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Graikinius riešutus ir migdolus stambiai sukapoti. Viską sudėti į dubenėlį, išmaišyti. Į grietinę supilti majonezą, aitriųjų paprikų padažą, įberti cukraus, pagal skonį pasūdyti, išmaišyti. Paruoštu padažu užpilti salotas, uždengti ir 15min. dėti į šaldytuvą. Skanaus! |
Autorių: | egliukas [ 2007 Rugpjūtis 9, 10:38 ] |
Pranešimo tema: | |
ashule, gal ir linka pametetum jei dar kur turi??? |
Autorių: | asha [ 2007 Rugpjūtis 12, 19:02 ] |
Pranešimo tema: | |
Mielai, gamink į sveikatikę, egliuk .Receptukai vo- http://skanus.lt/cat.php?catid=7 Retsykiais ką skanesnio dar įmesiu |
Autorių: | egliukas [ 2007 Rugpjūtis 12, 21:12 ] |
Pranešimo tema: | |
dekui studijuosim ir versim ameno gaminti |
Autorių: | asha [ 2007 Rugsėjis 20, 20:02 ] |
Pranešimo tema: | |
Rūkytos žuvies ir burokėlių salotos 200 g rūkytos žuvies, 150 g virtų burokėlių, 150 g konservuotų salierų, 200 g majonezo, druskos. Į salotinę sudėti susmulkintus salierus, žuvį, burokėlius. Sumaišyti su majonezu. Jei reikia, pasūdyti. . Vištienos salotos su daržovėmis Reikia: 200 g. rūkytos vištienos; 4 - 5 virtos bulvės; 1 žalia paprika; žalių salierų lapų. Padažui: 5 šaukštai aliejaus; 1 šaukštas cukraus; 2 šaukštai citrinų sulčių; truputis druskos, kvapiųjų pipirų. Vištieną bulves ir papriką supjaustome kubeliais. Salierų lapus susmulkiname. Padažui skirtus produktus supilame į nedidelį puodelį ir plakame, kol ištirpsta cukrus. Užpilame salotas, išmaišome ir paliekame 15 _ 20 min. Tik tada patiekiame. . |
Autorių: | __ 0rnito __ [ 2007 Spalis 12, 22:41 ] |
Pranešimo tema: | Re: Visokios mišrainės visokiais metų laikais:) |
asha rašė: Būtų gerai, jei pasidalintumėt mišrainių gaminimo paslaptimis ir kokias darote.
Vertinu nepakartojamas salotas ir misraines. Manau, kad nera nieko kvailesnio, kaip jas gaminti pagal recepturas. Jos turi buti is kuo daugiau komponentu, o komponentai turi savo proporcijomis kaskart vis labiau varijuoti. Bet gal cia tik mano toks specifinis poziuris? |
Autorių: | asha [ 2007 Spalis 12, 22:59 ] |
Pranešimo tema: | |
Ne, tavo požiūris visai tikras Nesilaikau niekada sudedamųjų dalių, mišrainės komponavimas- tai kūryba. Laisvė! Ir jokių taisyklių- gamini ir ragauji.. Sudedamosios dalys duotos mėgėjams viską daryti tiksliai.. |
Autorių: | __ 0rnito __ [ 2007 Spalis 13, 10:38 ] |
Pranešimo tema: | |
Visiskai teisingai. Svarbiausia yra RAGAUTI. Na, jei zmones kai kada neturi muzikines klausos, tai dar suprantama, bet nesuprasti skonio? kazin ar yra tokiu zmoniu... Man daznai juokinga kai sakoma, kad vyrai nemoka daryti valgyti. As isitikines, kad teisinga butu sakyti, kad jie neturi kantrybes arba tiesiog tingi. Nes kai imi, darai, ragauji ir toliau darai, viskas daugiau maziau sekmingai turetu gautis kiekvienam. Zinoma, del igudziu stokos gali buti, kad patiekale pritruks kazkokiu idomiu prieskoniu. Taciau tai paprastai pataisoma net ir gamini uzbaigus. |
Puslapis 2 iš 3 | Visos datos yra UTC + 2 valandos |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |