6 asmenims:
1 arb.šaukštelis kajeno pipirų,
1 arb.šaukštelis maltų juodųjų pipirų,
1 arb.šaukštelis raudonosios paprikos,
1,5 arb.šaukštelio tarkuoto imbiero,
1 valg.šaukštas kurkumos,
2 valg.šaukštai malto cinamono,
1,5 kg avienos arba jautienos,
4 valg.šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 dideli supjaustyti svogūnai,
3-5 česnako skiltelės,
2,5 stiklinės vištienos sultinio,
120 g džiovintų abrikosų,
60 g džiovintų figų,
60 g razinų,
½ arb.šaukštelio šafrano,
2 stiklainiai (po 430 g) pomidorų savo sultyse,
1 valg.šaukštas skaidraus medaus,
1 stiklinė kapotų migdolų arba kedro riešutėlių,
pundelis kalendros,
pundelis petražolių,
druskos.
Tažiną geriausia pradėti gaminti iš vakaro.
Supjaustykite mėsą nedideliais kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį. Sumaišykite kajeno, juoduosius ir raudonuosius pipirus, imbierą, cinamoną ir kurkumą. Atskirkite daugiau negu pusę mišinio ir gerai įtrinkite juo mėsos gabalėlius. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Kitą dieną šafraną užpilkite vienu valg.šaukštu karšto vandens. Pakaitinkite puode storu dugnu 2 valg.šaukštus alyvuogių aliejaus ir ant mažos ugnies patroškinkite svogūnus su likusiais prieskoniais, kol svogūnai taps aukso spalvos. Sudėkite česnaką, patroškinkite dar 3-4 minutes ir nukelkite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keptuvėje įkaitinkite 2 valg.šaukštus alyvuogių aliejaus ir dalimis apkepkite jame mėsą. Apkeptus gabalėlius perdėkite į katilą. Po to į keptuvę supilkite pomidorų sultis, ir, tarytum plaudami ją, perliekite sultis į katilą. Supilkite sultinį, džiovintus abrikosus, džiovintas figas, razinas, šafraną ir medų. Įkaitinkite iki virimo, pasūdykite ir pašaukite į orkaitę vienai valandai.
Po valandos ištraukite iš orkaitės katilą, sudėkite pomidorus ir išmaišykite. Vėl pašaukite į orkaitę, šį kartą 2 valandoms, kol mėsa taps labai minkšta.
Lengvai paskrudinkite kapotus migdolus keptuvėje be aliejaus. Sukapokite kalendrą ir petražoles. Išdėkite avieną į didelį indą, apibarstykite migdolais bei žalumynais ir patiekite.