Brigin.lt http://www.brigin.lt/forumas/ |
|
Ka paruosti??? http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=223 |
Puslapis 11 iš 12 |
Autorių: | virma [ 2007 Kovas 28, 11:17 ] |
Pranešimo tema: | |
Namine pica skaniausia Malsenos misinio picai, siek tiek silto vandens, kiausinis, aliejaus miltu grietines. Idarui: majonezo-keciupo-rozmarinu mase aliejaus-cesnako padazas fermentinio surio pievagrybiu virto kumpio salamio alyvuogu (kapareliu ar aitriu marinuotu papriku) Sudedame visus ingridientus, gerai siminkome ir paliekamae siltai pakilti kokia valanda, tada dar karta minkome ir vel paliekame valandai kilti, tada iskociojame plona laksta itiesiame i skarda, istepame aliejaus-cesnaku padazu, sukreciame majonezo-keciupo-rozmarino mase or tolygiai saukstu paskirstome, sudedame sutarkuota fermentini suri, sudedame supjaustytus riekelemis pievagrybius, juostelesmis supjaustyta virta kumpi ir saliami, ir pabaigai keleta alyvuogiu, kapareliu ar papriku pagal skoni, Kepame vid. temp. kartumo orkaiteje iki issilydys fermentinis suris ir picos padas graziai pagels. skani ir karsta ir salta. Skanaus. |
Autorių: | virma [ 2007 Balandis 27, 11:06 ] |
Pranešimo tema: | |
Patobulintas tinginys 1,5 pokelio sviesto 2 indeliai kondensuoto pieno su cukrumi 5 pokeliai sausainių 1/2 plytelės pieniško šokolado keletas šaukštų cukraus keletas šaukštų kakavos riešutų: lazdyno, kedro, graikiškų, kokoso drožlių, anakardžių keletas galabiukų cukatų(papjos, ananaso) susmulkianme sausainius, paskrudiname keptuvėje riešutus, tada sviestą ištirpiname inde, supilame kondensuotą pieną ir kaininame ant silpos ugnies nuolat maišant, įpilame cukrų ir kakavą, maišome iki tol kol masė pradės tirštėti. su beriame sulaužytus sausainius ir pakepintus riešutus ir gerai mediniu šaukštu išmaišome. Šią masę sukrečiame į dubenį gerai paspaudžiame kad paviršius būtų lygus ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms (geriausiai palikti nakčiai). Sustingusį tinginį išimame iš formos ir puošiame supjaustytų cukatų gabaliukais. Skanaus |
Autorių: | virma [ 2007 Gegužė 17, 14:11 ] |
Pranešimo tema: | |
Nuttella kremas - pasidaryk pats Ingridientai: 2 plytelės pieniško šokolado 1/2 plytelės juodo šokolado 1 indelis grietinės (ne grietinės pakaitalo!) keletas lašų kvapų esencijos (arba romo) Paruošimo būdas: Pieniško šokolado plyteles sulaužyti ir sumesti į indą, įstatytą inde pilname karšto vandens ant silpnos ugnies. Nuolait maišyti iki pradės lydytis šokoladas, tada dėti grietinę šaukštais, sulaužyti juodą šokoladą gabaliukais ir suberti į masę nuolat maišant, stebėti kad neprisviltų. Įlašinti keletą lašų maistinių kvapų esencijos (romo, apelsinų, citrinų, migdolų, žodžiu pasirinkimas yra) arba keletą lašų romo. Gerai išmaišyti, supilti į indą ir pastatyti, kad atauštų, tada laikyti šaldytuve. Skanaus. P.s. Galima įberti smulkintų riešutų (lazdyno, migdotų) niam niam niam |
Autorių: | Laukine [ 2007 Gegužė 18, 19:58 ] |
Pranešimo tema: | |
virma rašė: Nuttella kremas - pasidaryk pats
Pasidariau . Nugi labai skanu. Aciu uz recepta . |
Autorių: | virma [ 2007 Gegužė 19, 00:02 ] |
Pranešimo tema: | |
Smagu, kad gavosi ir patiko. Skanaus |
Autorių: | virma [ 2007 Liepa 11, 20:50 ] |
Pranešimo tema: | |
Trapiai minkšti vafliai (kepti elektrinėje vaflinėje) 6 kiaušiniai 6 valg. š. grietinės 1,5 stiklinės cukraus 250 g margarino 1,5 stiklinės miltų esencijos kvapų Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo, supilame išlydytą atvėsusė margariną, dedame grietinę ir gerai viską išmaišome. Tada suberiame miltus ir išsukame masę iki vientisos. Įkaitiname vaflinę ir kepame niam niam. Vaflius galima susukti į vamzdelį, tai geriau daryt iiškart ištraukus iš vaflinės, kitaip jie greit kietėja ir tampa labai trapūs. Skanaus |
Autorių: | Ameno [ 2007 Liepa 12, 11:40 ] |
Pranešimo tema: | |
virma rašė: Trapiai minkšti vafliai (kepti elektrinėje vaflinėje)
6 kiaušiniai 6 valg. š. grietinės 1,5 stiklinės cukraus 250 g margarino 1,5 stiklinės miltų esencijos kvapų Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo, supilame išlydytą atvėsusė margariną, dedame grietinę ir gerai viską išmaišome. Tada suberiame miltus ir išsukame masę iki vientisos. Įkaitiname vaflinę ir kepame niam niam. Vaflius galima susukti į vamzdelį, tai geriau daryt iiškart ištraukus iš vaflinės, kitaip jie greit kietėja ir tampa labai trapūs. Skanaus galima vietoje 1.5 stiklines miltu deti 1 stikline miltu ir 0.5 kokosu drozliu skonis visiskai kitoks |
Autorių: | Vikingas [ 2007 Rugpjūtis 30, 08:19 ] |
Pranešimo tema: | |
uzbekishkas plovas 1. Ingredientai: 0,5kg ryžių - tik ne plikytų -nepavyks, bandžiau 0,5kg jautienos, tik ne kiaulienos 0,5kg morkų Vienas didelis svogūnas vienas didesnis pomidoras 300g aliejaus (galima ir šiek tik mažiau) 2.Procesas Reikia puodo ir nemenko. Aš naudoju ketaus, taip sakant špižinį. Bet kokiu atveju ne aliuminis. Jame apie 10 min. įkaitiname aliejų ir suberiame kubeliais supjaustytą svogūną. Kai jis gražiai apskrus - taip pat nedideliais gabalėliais supjaustytą mėsą ir truputi ją pakepti, bet neilgai, neapskrudinti. Aš pamaišydamas kepinu, kol iš mėsos pradeda išsiskirti vanduo. Pasūdyti, sudėti prieskonius. Tada reikia sudėti plonais šiaudeliais supjaustytas morkas, supjaustytą pomidorą, įpilti, vandens, kad apsemmtų viską, ir virti 15 min. ant vidutinės ugnies. Tik vandens nenudauginti Ryžius nuplauti iš anksto ir tas 15 min., kol virs mėsa, pamirkyti vandenyje. Po to nupilti vandenį nuo ryžių ir juos suversti ant mėsos, uždengti dangčiu pakankamai sandariai ir troškinti ant silpnos ugnies 30 min. Viskas. Pabaigus virti, kabini su šaukštu iki dugno, dedi į lėkštę ir valgai. Prie plovo tinka pomidorai su svogūnais. Keletas niuansų. Prieskoniams originaliai naudojami juodieji, raudonieji (aštrūs) pipirai, kurkuma, zira ir barbarisas, bet pastarųjų trijų gauti pas mus problema, nebent mišiniuose. Todėl, jei neturiu jų, naudoju tik pipirus. Sudėjus ryžius, galima iš viršaus prismaikstyti nenuluptų, tik nuvalytų česnako skiltelų - tris, keturias. Tai bus tadžikiškas variantas. Gaunasi pikantiškas skonis, o česnakai minkšti ir l. skanūs. Skanaus |
Puslapis 11 iš 12 | Visos datos yra UTC + 2 valandos |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |