Spurgos
250 g miltų,
30 g mielių,
4 šaukštų kakavos,
5 šaukštų cukraus,
kiaušinio,
3 šaukštų grietinės,
8 šaukštų kambario temperatūros pieno,
cukraus pudros,
žiupsnelio druskos.
Mieles pabarstykite šaukštu cukraus. Kai jos suminkštės, užpilkite pieną, likusį cukrų, kiaušinį ir žiupsnelį druskos ir sumaišykite su miltais. Užmaišykite tešlą. Padalykite ją į 2. Šaukštą kakavos palikite, likusią sumaišykite su grietine ir sudėkite į vieną dalį tešlos. Abi tešlos dalis padėkite šiltai 30 minučių.
Iš tešlos suformuokite 8 šviesias ir tamsias spurgas. Pakaitomis dėkite jas į riebalais išteptą formą ir vėl 15 minučių padėkite šiltai. Kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Šviesias spurgas pabarstykite cukraus pudra, o tamsias - likusia kakava. Galima valgyti ir šiltas, ir šaltas.
Skanaus