Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2018 Lapkritis 14, 23:55

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 16 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Užgavėnių džiaugsmas
StandartinėParašytas: 2007 Vasaris 15, 21:31 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 30, 22:20
Pranešimai: 9200
Miestas: Is suvalkijos lygumu
Arteja Uzgavenes... kaip visi iprate sakyti blynu svente.:) pasidalinkime... kokius Jus kepate skanumynus..aciuks;)

2 stiklinės kvietinių miltų, 20 g mielių, 2 kiaušiniai, 3 stiklinės pieno, 1 arbatinis šaukštelis cukraus, druskos, riebalų.

Trečdalį recepte nurodyto miltų kiekio užplikykite stikline verdančio pieno, išmaišykite, paviršių apibarstykite miltais ir palaikykite 30 min. Mieles ištrinkite su cukrumi, trynius — su druska ir viską sudėkite į plikytą tešlą. Tada supilkite likusį šiltą pieną. Turi išeiti grietinės tirštumo tešla. Ją kildinkite pridengę audeklu šiltoje vietoje apie 1-2 val. Į pakilusią tešlą įmaišykite išplaktus baltymus ir suberkite likusius miltus. Jei mėgstate, į šiuos blynus galite įberti razinų. Blynus kepkite įkaitintuose riebaluose. Patiekite su grietine, uogiene ar cukrumi.

_________________
Si vis amari, ama (Seneca) – Jei nori, kad tave mylėtų.......pats mylėk


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Vasaris 16, 09:12 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 31, 08:58
Pranešimai: 5374
Miestas: sala
padukele nepersiesk blynu:))))))

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Vasaris 16, 10:12 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
:P

Zemaitiski mieliniai blynai

Imu 2 stiklines miltu, 2 saukstus iskildintu mieliu, 1.5 stiklines pieno, 2 kiausinius, truputeli druskos ir apie 100 g riebalu.
4 stiklinems miltu viska dvigubiname.

Miltus isplakti piene, sudeti iskildytas mieles ir pastatyti siltai, kad tesla pakiltu. Vel gerai isplakti. Imusti kiausinius, iberti druskos. Gerai isplakti ir leisti pakilti. Tesla turi laisvai kristi nuo sauksto.
Keptuvej ikaitinti riebalus ir deti po sauksta teslos. Apkepti abi puses, iki paruduos.
Blynai gaunasi iskile, vos ne kaip spurgos. Valgyti galima su cukrumi, su uogiene.Labai tinka uogienes-grietineles misinys:))

Uzgaveniu diena pas mus vaiksto zydeliai, visokiausi persirengeliai. Kadangi jie blynu jau buna prisikirte, tai jiems specialiai prikepu eziuku.Persirengelius butina vaisinti arba atsilyginti pinigais uz apsilankyma.

Eziukai


Imsim 0.5 kg miltu, vandens, 1 kiausini (geriau naminis), apie 200g margarino Eve, cukraus , saukstelis aguonu (kiek norim, kad butu eziukuose)..Produktu santykis nera grieztas, galima eksperimentuoti..

Is miltu, kiausinio, cukraus,sutarkuoto margarino ir aguonu isminkom tesla, jei reikia ipilam siek tiek vandens, kad tesla butu elastinga.Padarome volelius ir supjaustom juos nykscio dydzio gabaliukais. Kiekviena gabaliuka paspaudziant perbraukiame per bulvines tarkos antra puse ir taip suformuojam "eziukus"..I kiekviena, jei norim, is apacios galima ispausti razina ar riesuto skiltele.
I patepta riebalais skarda suguldom eziukus ir kepam, kol graziai paruduos..Galima apibert cukraus pudra ar vaniliniu cukrumi, jei seimininke megsta..Zydeliams tikrai patiks:))

Zemaiciai per uzgavenes megsta ir spurgas valgyti.

Spurgos


Cia produktu santykio nelabai laikausi Reikia varskes, miltu, kiausiniu,kokiu 3, druskos, cukraus pagal skoni..Jei darau su idaru, tai kokio dzemo, skanu slyvu.
Virimui reikes nemazai riebalu.Aliejaus ir dar dedu kiaules tauku (buna pirkti)Ziuriu, kad miltu butu siek tiek daugiau, nei varskes, kad mase negriutu..
Isminkau tesla.Jei gaunasi kietesne, ipilu vandens.Formuoju mazdaug kiausinio dydzio rutuliukus ir padariusi duobute, ispraudziu dzemo, uzlipinu. kamuoliukus dedu i ikaitintus riebalus ir verdu, kol paruduos. I riebalus imetu skiltele zalios bulves, kad spurgos nesutrauktu riebalu.
Istraukusi rikiuoju ant popierinio ranksluoscio , pabarstau cukraus pudra, vaniliniu cukrumi....


Skanaus. :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Vasaris 16, 13:36 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 30, 22:20
Pranešimai: 9200
Miestas: Is suvalkijos lygumu
fungius;))ka ash ju nemegstu ale reikes kepti.:)) ir..bent viena suvalgyti :lol: :lol: :lol:

_________________
Si vis amari, ama (Seneca) – Jei nori, kad tave mylėtų.......pats mylėk


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Vasaris 16, 16:27 
Paveikslėlis


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Vasaris 16, 21:26 
asha,nereikia miltų daugiau nei varškės,kad "masė negriūtų" reikia gerai išminkyt tik rankas aliejum pasitepti reikia,kad tešla prei rankų neliptų...


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Vasaris 17, 01:08 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
:P
Na, simtais kartu viriau..Juk kaip nori, tip verdi, kad tik skanu..:))Variacijos galimos ivairios:)).Daviau savo recepta. Galima naudotis, galima ne. :)))Zinau, kad yra specialus uzgaveniu valgiu zurnalas, ten galima rasti visokiausiu receptuku. :wink:
.Ziurint kokias spurgas virsime..Va, jei bus Sventines spurgos, tai varskes desime maziau arba pasieisime ir be jos,...o jei Varskines spurgos, jau kitaip..

Surasau tiksliai kur kiek ko deti..Bus aiskiau:))

Sventines spurgos

1kg miltu,2 stiklines pieno, 2 pokeliai varskes(galima ir neimti), 100g mieliu, 8 trynius, 200g sviesto, riebalai virimui(aliejus ir taukai), vanilinis cukrus, druska, uogiene, saukstas spirito(galima imesti zalios bulves).

Siuo atveju tesla kildinama kaip pyragui.Kitkas taip pat, kaip rasiau auksciau.

Varskines spurgos

0.5 kg varskes, 5 saukstai miltu, 4 saukstai cukraus,2-3 kiausiniai, 50g sviesto, 1 nubrauktas saukstelis sodos, 100 g miltinio cukraus, lygiomis dalimis tauku ir aliejaus virimui.

Viskas suminkoma ir lipdomi rutuliukai, kurie verdami riebaluose 5-7 min.

P.S. Kuo tesla minkstesne, tuo spurgos skanesnes. Galima padaryti tokia skysta tesla, jog leidziama i karstus riebalus tesla saukstu. :wink:

Prie virykles reikia eksperimentuoti,..susidarius igudziams, meniu knygos nebereikia:))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Vasaris 17, 10:54 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Anonymous rašė:
asha,nereikia miltų daugiau nei varškės,kad "masė negriūtų" reikia gerai išminkyt tik rankas aliejum pasitepti reikia,kad tešla prei rankų neliptų...


Svety,..na istiesu...pagalvojau...juk musiet galima ir taip...Ale tu pasidalink, ..Pabandysiu ir as.. :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 16 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin