Brigin.lt http://www.brigin.lt/forumas/ |
|
Triufeliai - brangiausi ir kilmingiausi pasaulio grybai http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=1601 |
Puslapis 1 iš 1 |
Autorių: | Laukine [ 2006 Gruodis 20, 15:00 ] |
Pranešimo tema: | |
idomu .. kazkada teko kokiu tai ten juoduju triufeliu ragauti..tik skonio neprisimenu.. |
Autorių: | asha [ 2006 Gruodis 20, 17:47 ] |
Pranešimo tema: | |
Nu nežinau tokių...Labai jau į akmenukus panašūs... Ko gero, labai skanūs...) Norėčiau paragauti...nors kąsniuką..) |
Autorių: | Padukele [ 2006 Gruodis 20, 19:42 ] |
Pranešimo tema: | |
niu ash tai nea.( neapetitnai man jie... atrodo.. |
Autorių: | tractor [ 2007 Vasaris 3, 23:03 ] |
Pranešimo tema: | |
Nagi va, pasirodė maksimose (bent jau Akropolio maksimoje) konservuotų triufelių. Tiesa, vietiniai maksimos samdomi chaltūrščikai jų pavadinimą išvertė kaip "triumai" (ar tai "trumai"). Ale neapsiriksit - skardinė, kurioj 100g šitų grybų, kainuoja 60 litų, o grybai - dar ir išmirkyti, kad svorio įgautų gerokai... Yra ir mažesnių indelių, po 10 gramų... Taigi, vieną tokį mažesnį indelį ir nusipirkau Todėl šiandien valgėm orkaitėje keptą kiaulienos kumpį su triufelių padažu. Ta proga - ir receptas: Mėsos kepsnį kepame su bulvėmis, kaip įprasta, specifika tik prieskoniuose: jokių ten pipirų, muskatų, nieko - vienintelis stipriau kvepiantis, kas leidžiama - tai česnakas. Bet ir jo labai saikingai. Pagrindinis prieskonis - čiobrelis. Tam, kad mėsa visgi būtų sultinga ir kvapnesnė, nulupame kokius 5 obuolius, smulkiai supjaustome, paklojame pusę jų ir ant jų jau dedame 2kg mėsos gabalą. Mėsą įpjaustome, į plyšius sukišame dar trečdalį obuolių, ten pat - ir česnakus. Užbarstome trintais čiobreliais (reikia kokio valgomojo šaukšto). Palaistome aliejumi, likusius obuolius užberiame ant viršaus, pasūdome, iš šonų - bulves, įpilame truputį vandens, apvyniojame skardą folija, karštai kepame 2 valandas, paskui - dar pusvalandį, nuėmę foliją. Padažas: imame pusę obuolio, smulkiai smulkiai supjaustome, imame triufelį iš indelio, supjaustome dar smulkiau, užpilame stikline grietinės ir stikline švelniausios rūšies (jokiu būdu ne aromatiško) majonezo. Supilame ten pat skystį iš indelio, kur buvo triufelis, gerai išmaišome ir paliekame porai valandų, kad triufelių aromatas pasklistų. Galima įpilti ir kelis didelius šaukštus viskio, geriausiai - pure malt, ne blended. Beje, manau, kad jei be majonezo, o vien su grietine, irgi būtų skanu Taigi, skanaus Beje, atsakiau sau ir į klausimą - ką primena triufeliai. Ogi labiausiai - džiovintus baltuosius baravykus, tik kvapas daugybę kartų stipresnis ir saldesnis, o skonis - daug švelnesnis. |
Autorių: | red_line [ 2007 Vasaris 4, 11:47 ] |
Pranešimo tema: | |
tikrai skanu, kaip grybų nemegėjai |
Autorių: | Padukele [ 2007 Vasaris 4, 12:00 ] |
Pranešimo tema: | |
hmz..niu jei sakote ..kad tikrai skanu reikes i man isbandyti... |
Puslapis 1 iš 1 | Visos datos yra UTC + 2 valandos |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |