Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 18, 05:33

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Kaip išsikepti skanų, minkštą ir sultingą kalakutą?
StandartinėParašytas: 2006 Lapkritis 27, 15:18 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 31, 08:36
Pranešimai: 1115
Miestas: Panevežys
1. Renkantis kalakutą, reikia žinoti, kad patelių mėsa yra minkštesnė ir švelnesnė už patinų. Suprantama, geriausia yra nusipirkti šviežią kalakutą. Tačiau jei pirksite šaldytą, padarykite tai keletą dienų anksčiau, nes jam atšildyti reikės nemažai laiko. Šviežią kalakutą reikėtų nusipirkti prieš dvi-tris dienas. Atidžiai išvalykite vidų, tiek kalakuto vidų, tiek paviršių gerai nusausinkite, apdenkite folija ir padėkite į šaldytuvą. Atšildyti kalakutą reikėtų itin atsakingai. Galimi du atšildymo būdai: 1) nenuėmę pakuotės, padėkite kalakutą į vėsią (ne aukštesnės nei 16 laipsnių temperatūros) vietą arba 2) įpakuotą kalakutą įdėkite į šaltą, ne aukštesnės nei 15 laipsnių temperatūros, vandenį, dažnai jį keiskite (šis būdas geresnis). Vidutinio dydžio kalakutas atšils per 19-24 valandas, o 9 kilogramų kalakutui reikės net dviejų parų. Kai kalakutas atsileis, patikrinkite, ar viduje neliko ledo kristalų. Jei jų nėra, galima nuimti pakuotę ir paukštį įdėti į šaldytuvą.

2. Prieš kepimą kalakutą iš šaldytuvo išimkite dar vakare, iš išorės ir vidaus įtrinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir palikite kambario temperatūroje iki pat kepimo.

3. Čia pateikiami prieskonių kiekiai skirti 6,5 kg kalakutui. Įdaras: 70 g sviesto apkepinti 500 g smulkiai supjaustytų svogūnų, įberti 20 g cukraus, įpilti išspaustas vieno apelsino sultis ir troškinti tol, kol sultys beveik išgaruos. Po to sudėti 200 g džiūvėsėlių, 130 g smulkiai sukapotų lazdynų arba graikinių riešutų, 8 g druskos, 0,5 g maltų juodųjų pipirų, 0,02 g džiovintų peletrūnų, įmušti 2 kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Šiuo, arba kitu jūsų mėgstamu mišiniu įdarykite kalakutą: 2/3 įdaro sukiškite per kaklo ertmę tarp mėsos ir odos, sutvirtinkite mediniais dantų krapštukais, o likusį įdarą sudėkite per užpakalinę dalį (neprikimškite įdaro per daug). Tiek kojeles, tiek sparnelius patartina surišti. Kalakutą aptepkite 175 g minkšto sviesto. Ant užtepto sviesto sudėkite apie 230 g šoninės arba lašinių. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

4. Į kepimo skardą įdėkite keletą ilgų folijos juostų skersai ir keletą išilgai. Ant folijos juostų padėkite paruoštą kalakutą, tuomet folijos juostomis paukštį apvyniokite taip, kad susidarytų erdvus sarkofagas, neturintis jokio plyšelio: oras aplink kalakutą turi cirkuliuoti laisvai. Taip paruoštą kalakutą dėkite į 220 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 40 minučių – esant tokiai temperatūrai, karštis į kalakutieną ir įdarą prasiskverbs greičiau. Po to karštį sumažinkite iki 170 laipsnių ir kepkite dar 3,5 val.

5. Po 3,5 val. kepimo gražiai nuimkite foliją. Sultys, susidariusios kepimo metu, turi iškilti skardoje. Aplaistykite kalakutą šiomis sultimis, padidinkite kepimo temperatūrą iki 200 laipsnių karščio ir vėl, neatidarant durelių, kepkite dar 40 minučių.

6. Paėjus nustatytam laikui, patikrinkite, ar kalakutas gerai iškepęs. Storąją mėsos vietą pradurkite virbalu ir šaukštu surinkite išsiskyrusias sultis: jei sultys švarios, be rausvo atspalvio – kalakutas gerai iškepęs, o jei jos rausvos arba su krauju – kepkite dar 40 minučių. Iškepusį kalakutą patartina apdengti folija ir palikti 20-40 minučių. Per šį laiką mėsa galutinai subręs, lengviau išsivaikščios sultys, mėsa taps minkštesnė ir lengviau pjaustoma.

7. Įvairių svorių kalakutų kepimo laikas:
· 3,5-4,5 kg – 30 min. 220 laipsnių temperatūroje, po to 2,5-3 val. 170 laipsnių temperatūroje, galiausiai – 30 minučių (neuždengtą) 200 laipsnių temperatūroje.
· 6,75-9 kg – 45 min. 220 laipsnių temperatūroje, po to 4-5 val. 170 laipsnių temperatūroje, galiausiai 30 minučių (neuždengtą) 200 temperatūroje.

Turėkite omenyje, kad orkaitės, kaip ir kalakutai, yra skirtingos, todėl visada virbalu patikrinkite, ar gerai kalakutas iškepęs.


Prikabinti failai:
233860l.jpg
233860l.jpg [ 38.4 KB | Peržiūrėta 570 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Lapkritis 27, 18:16 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Musiskes gaspadines...maciau...kaip kepa vista,..kalakuta..,.kad butu labai minkstas. Nezinau , gal ta ju technologija pasenus, bet jos "sodina "pauksti orkaiteje..ant butelio su vandeniu...Ten su prieskoniais,palaistymais.. kaip iprasta...Skanu:))
:P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Lapkritis 27, 20:01 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
nu tokiam padarui reikes jau ne butelio o slojn iko trilitrinio ir asha i kokia orkaite tilps toks rinkinukas :D:D:D joooo arteja apsirijimo metas kaledos :D

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Lapkritis 27, 20:09 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Ai, pauksciai man buve- nebuve..:)) Per kaledas labiausiai megstu...balta misraine..,...silke pataluose,...zrazus..:))) na ir musta mesyte...:))
Dar spanguoliu kisieliaus noooriu:))) Ir Napoleono torto..:) Nu pradziai tiek:))
:P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Lapkritis 27, 21:48 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 30, 22:20
Pranešimai: 9200
Miestas: Is suvalkijos lygumu
asha.:)) chia visai nedaug..:))

_________________
Si vis amari, ama (Seneca) – Jei nori, kad tave mylėtų.......pats mylėk


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Lapkritis 27, 23:16 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
ash tai koldunu ishsivirsiu jei netingesiu naminiu pasidarysiu grietinikes su grybu padazhiuku ir zhiuresiu telika :D

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Lapkritis 27, 23:24 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Padukele rašė:
asha.:)) chia visai nedaug..:))


Na..dar grybu visokiu pasidarysiu:))))
:difus_16


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Lapkritis 27, 23:28 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
itariu per shventes dirbsiu tai bus gerai ir pelmiashkos :D

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin