Brigin.lt
http://www.brigin.lt/forumas/

Vikingo virtuve
http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=20&t=1152
Puslapis 2022

Autorių:  Kica [ 2009 Sausis 20, 10:38 ]
Pranešimo tema:  Re: Vikingo virtuve

Viki.. a ir fotke galejai imesti.. nu :)) kad apetita sukeltum :))

Autorių:  Vikingas [ 2009 Sausis 20, 13:59 ]
Pranešimo tema:  Re: Vikingo virtuve

kica nu tingejau fotkint ir jau puse neliko :D nu atrodo kaip netikras zuikis :D

Autorių:  Vikingas [ 2009 Balandis 5, 16:26 ]
Pranešimo tema:  Re: Vikingo virtuve

kotletai :)

i kotletus nereikia det jokiu kiaushiniu nes kotletai kieti gaunasi... reikia ideti i farsha ishmirkytos duonos geriausiai palangos ar panashios pipiru druskos .... galima prideti lukshtentu saulegrazhu, smulkiai supjaustytos rukytos shonines ... (su shonine geriausiai daryt kukulius ir virt )galima sezamo seklu ir panashiai ekspermentuokit ;)

Autorių:  Vikingas [ 2009 Rugsėjis 3, 07:04 ]
Pranešimo tema:  Re: Vikingo virtuve

senai berashiau :D


lashishos kugelis :D receptas originalus vikingo pats sugalvojau panashiai kaip ish kirvio koshe :D

tai va parduotuvese buna pirkti pigaus lashishu farsho kuris yra riebus ka gi su juo galima padaryti ???

reikes

lashishu farsho
pora kiaushiniu
perliniu kruopu
dzhiuveseliu
petrazholiu
krapu
citrinos
druskos
pipiru
chesnako skiltele
ir duxovke
ishverdam puse stiklines perliniu kruopu pasudytame vandenyje
lashishos farsha atitirpdiname kambario temperaturoje tada sumaishom su kiaushiniais atvesusiom virtom perlinem kruopompridedame smulkintu petrazhosliu smulkinto chesnako galima deti dar po puse shaukshtelio ivairiu zholeliu baziliko rozmarino krapu ilashiname puses citrinos sulchiu idedam zhiupsneli druskos grustu ar maltu pipiru ivksa ishmaishome pridedame dzhiuvesiu maltu kad kohse gautusi ne per skysta.... visa shita geri dedame i aliejum ishtepta skarda ir pabarstyta dzhiuveseliais ir kepam orkaitej koki 40 minuchiu 180 laipsniu temperaturoj laika reik patiem zhiuret matysis apskrunda gera tada ir galima valgyt :

skanu uzhsideti grietines shaukshta ant to kugelio :D
skanaus

Autorių:  Vikingas [ 2009 Rugsėjis 12, 14:37 ]
Pranešimo tema:  Re: Vikingo virtuve

va kas ish mano laimikio gavosi :D

Prikabinti failai:
IMGP3608.JPG
IMGP3608.JPG [ 2.97 MB | Peržiūrėta 633 kartus(ų) ]

Autorių:  jadze [ 2009 Lapkritis 18, 11:46 ]
Pranešimo tema:  Re: Vikingo virtuve

Del kotletu tai nesutinku:PPP Tikrai reik deti mirkyto batono ir kiausinio. Kotletukai gaunasi minkstuciai ir skanuciai :) neisivaizduoju idet i mesa mirkyta duoda ir ja kept...skamba vyriskai ir nu neskaniai :P

Autorių:  troike [ 2009 Lapkritis 18, 14:12 ]
Pranešimo tema:  Re: Vikingo virtuve

Žiūriu kas duoną mirkytą deda i kotletus,kas batoną,kiti dar žinau deda manų kruopas mirkytas ir visi argumentuoja,kad taip bus minkštesni kotletai.Dar neva kiaušinai daro juos kietesnius.Iš savo kuklios,maisto gaminimo,praktikos galiu pasakyt,kad kiaušinis "nekietina" o dažnaiusiai dedamas,kad neiširtu kepimo-virimo metu kotletas,nes yra žmonių juos gaminančių iš faršo,į kurį sumalamos visos atliekos.Kas dėl minkštumo tai nebūtina dėt nei duonos,nei batono,nei dar bala žino ką.Užtenka įpilt vandens,nes jei mirkyta duoną/batoną dėsim į mėsą gerai nuspaudę,norimo minkštumo efekto negausim.Savo eksperimentų metu įsitikinau,kad kuo daugiau vandens i maltą mėsa įpilsį,tuo bus minkštesni kotletai.O priekonius dedam pagal savo skonį.Aš šiaip i mėsą niekad nededu svogūnų,tik česnakus...

Autorių:  jadze [ 2009 Lapkritis 18, 15:56 ]
Pranešimo tema:  Re: Vikingo virtuve

troikė rašė:
Žiūriu kas duoną mirkytą deda i kotletus,kas batoną,kiti dar žinau deda manų kruopas mirkytas ir visi argumentuoja,kad taip bus minkštesni kotletai.Dar neva kiaušinai daro juos kietesnius.Iš savo kuklios,maisto gaminimo,praktikos galiu pasakyt,kad kiaušinis "nekietina" o dažnaiusiai dedamas,kad neiširtu kepimo-virimo metu kotletas,nes yra žmonių juos gaminančių iš faršo,į kurį sumalamos visos atliekos.Kas dėl minkštumo tai nebūtina dėt nei duonos,nei batono,nei dar bala žino ką.Užtenka įpilt vandens,nes jei mirkyta duoną/batoną dėsim į mėsą gerai nuspaudę,norimo minkštumo efekto negausim.Savo eksperimentų metu įsitikinau,kad kuo daugiau vandens i maltą mėsa įpilsį,tuo bus minkštesni kotletai.O priekonius dedam pagal savo skonį.Aš šiaip i mėsą niekad nededu svogūnų,tik česnakus...

O vat as visada dedu svoguno. Ir man svogunas ir cesnakas bei morkos yra patys nepakeiciamiausi dalykai. Del kuo daugiau vandens, tai yra tiesa tada kai darai arba kibinus arba ceburekus. Tuomet tas vandenukas duoda sultinio. Bet i kotletus ipylus daugiau vandens tai gausi tik dideli spirgejima keptuveje :)) Dedamas batonas raba duona pamirkyta tam, kad siek tiek pacia mesa praskiestu:) Vien tik vanduo to tikrai nepadaro, sultys isteka ir tavo kotletai turetu gautis toki paire arba tu gerokai kiausu i juos musi :)

Puslapis 2022 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/